Dukan ATACDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZSUPE/CIORBE

CIORBA radauteana (Low carb/ Low fat)

CIORBA radauteana (Low carb/ Low fat)

Nu stiu altii cum sunt … dar, mie nu-mi place ciorba de burta 😉😬

Uimitor este, ca imi place foarte mult “sora” ei, ciorba radauteana 😋

Am reinterpretat dietetic ciorba radauteana, si, cum sunt atat de multe variante pe internet, care mai de care, dar si mama si bunica, stiti voi … ne-au invatat sa gatim, azi am ales sa o prepar in mod dietetic. Desi auzim peste tot „bunicii nostri mancau slanina cu ceapa si multe alte grasimi si nu se mai ingrasau si erau sanatosi” … nu putem sa scoatem din ecuatie faptul ca acum putem constata deosebiri radicale intre stilul de viata al bunicilor si omul modern din ziua de azi.

Azi suntem intotdeauna agitati, in criza de timp, stresati si tentati sa obtinem confortul absolut.

Ei aveau un stil de viata mai activ, erau mai rezistenti si mai sanatosi. Cu o activitate fizica moderat – intensa (mergeau frecvent pe jos), gandire pozitiva si o atentie deosebita orelor de masa (un adevarat ritual), bunicii nostri consumau alimente mai naturale, provenind din mai multe surse alimentare si mai putin prelucrate si chimizate, preparate de regula in casa fara aditivi alimentari, grasimi artificiale si zaharuri rafinate.

Sincer, eu nu-mi aduc aminte ca ai mei bunici sa se ridice de la masa ghiftuiti si vaitandu-se ca-i doare burta, iar miercurea si vinerea tineau intotdeauna post religios. Existau pe atunci lanturi de restaurante tip fast-food sau bauturi racoritoare si energizante ? Si multe altele …..

Daca vom avem vointa si intelepciunea de a ne intoarce, macar pe jumatate, la obiceiurile de viata si alimentatie ale bunicilor, pentru a asigura o crestere sanatoasa copiilor nostri, generatii care devin din ce in ce mai sensibile, atunci, ei macar vor fi mai sanatosi decat noi !

Ingrediente:

  • piept de pui sau curcan (sau 3-4 pulpe/ciocanele de pui fara piele) cca.400 grame
  • o ceapa
  • 200 grame iaurt degresat
  • 3 galbenusuri de oua
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1-2 linguri otet (dupa gust)
  • sare si piper
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru uscat
  • boia de ardei
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare:

Punem carnea la fiert in cca. 4 litri apa impreuna cu ceapa taiata, boia de ardei, foaie de dafin, putin cimbru, sare si piper.

Carnea fiarta, o scoatem si o taiem fasii (sau cuburi), apoi o adaugam la loc in supa.

Adaugam 1-2 linguri otet dupa gust si lasam la foc mic, timp in care ne ocupam de galbenusuri si iaurt.

Galbenusurile de ou le amestecam bine cu iaurtul si usturoiul pisat pana se omogenizeaza.

Peste amestecul obtinut din iaurt, galbebusuri de ou si usturoi tuarnam putin cate putin din supa fierbinte pentru a-i ridica gradat temperatura.

Astfel incalzit amestecul, il turnam peste supa din oala si nu riscam sa se branzeasca.

Cu patrunjel proaspat tocat si un ardei iute daca va place, este o reteta simpla, buna si rapida, la fel de gustoasa ca si varianta clasica 😍

Gata radauteana ! Vi se pare greu ?

Daca folosim ciocanele de pui nu-i musai sa le taiem le putem lasa intregi.

Fara legume, cu ingredientele date, ciorba este compatibila cu etapa Atac dar si cu zilele de proteina pura (PP)  din Croaziera – dieta dukan.

O putem prepara si cu legume (pastarnac, morcov, ardei gras, telina), astfel fiind compatibila cu zilele de proteina & legume (PL) din etapa Croaziera a dietei Dukan.

Nu uita de un ardei iute daca-ti place 😜

Pofta buna s-aveti !

Tips !

Pentru ca am facut supe si ciorbe cu pasari (pui, curcani) crescute in sistem gospodaresc in mediul rural (de la tara), am sa va dau un sfat util ca ele sa va iasa cat mai degresate.

Stiti cu siguranta caci v-ati intalnit cu asa ceva, o gaina de tara in functie de rasa ei si modul de crestere/alimentare de multe ori este plina de grasime. Mai intai degresam pe cat putem de bine pasarea. Indepartam grasimea si pielea.

Primul lucru pe care-l fac apoi, este sa dau intr-un clocot in apa bucatile de carne pe care le aleg pentru a le gati. Arunc apa in care le-am clocotit si spal bine carnea.

Asrfel nu veti avea o supa foarte grasa, caci evident a doua apa in care fiebem din nou si preparam ciorba/supa, nu o sa fiarba cu grasime.


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

 

 

print

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *