DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

STRUDEL (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten Free)

STRUDEL (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten Free)

Merge de  minune la o sueta cu prietenele, “ceaiul de la ora cinci” (sau cafea).

1

Ingrediente:

Blat

Umplutura de mere

  • 1 kg mere
  • indulcitor (dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Umplutura crema de branza

  • 3 albusuri
  • 5 linguri de branza
  • esenta de vanilie
  • indulcitor (dupa gust)

Umplutura o alegeti dupa pofta inimii 😉 mere, dovleac, branza etc.

Mod de preparare:

Intr-un bol amestecam faina, oua, lapte praf si indulcitor dupa gust cca. 30 grame nu foarte dulce, intrucat vom avem si umplutura dulce.

2

3

Incalzim la microune laptele in care adaugam razatura de lamaie si portocala, aroma de unt, esenta de vanilie si uleiul.

Turnam din lapte treptat peste amestecul anterior pana ce il incorporam pe tot.

4

Obtinem o coca vartoasa usor lipicioasa.

5

Cu podul palmelor unse cu ulei de masline extravirgin luam  coca si modelam  o bila pe care o invelim in folie de plastic alimentara si o lasam la frigider cca. 1-2 ore.

6

Intre timp cat aluatul sta la rece ne ocupam de umplutura din mere.

Curatam merele de coaja, eliminam cotorul si le taiem cuburi.

Le tocam in robotul de bacatarie (sau varianta rase pe razatoare).

6

Intr-un vas antiaderent, punem merele rase, indulcitorul si la foc domol calim pana ce se evapora surplusul de apa. La fel procedam daca ne dorim sa umplem strudelul cu dovleac.

7

Lasam compozitia la racit dupa care adugam scortisoara.

8

Preparam si crema de branza inainte de a scoate aluatul din frigider. Eu am combinat mere cu branza. Daca nu va surade ideea alegeti doar un tip de umplutura fara sa le combinati, insa desi mi s-a parut ciudata combinatia, credeti-ma ca a fost foarte delicioasa 😉

Batem albusurile spuma.

2

Incorporam albusurile batute spuma in branza, adaugam indulcitorul, esenta de vanilie si amestecam pana la omogenizare.

9

Scoatem aluatul din frigider, il impartim in 2-3 parti (in functie de cat de mare dorim sa facem strudelul).

Daca dorim sa coacem strudel in tava clasica de aragaz impartim aluatul in doua si obtinem 2 strudele.

Am impartit aluatul in 3 si au iesit 3 strudele pe care le-am copt in 3 tavi de chec din silicon.

Luam o portie de aluat si o punem intre 2 folii de plastic alimentare pentru a evita lipirea de blatul de lucru si sucitor.

Intindem cu sucitorul o foaie subtire.

7

Indepartam prima folie de plastic alimentara, cea de deasupra si taiem marginile pentru a obtine un dreptunghi (cca. 20/30cm).

8

Intindem umplutura de mere, sau ce umplutura alegti si va place. Eu sa cum va spuneam, am combinat mere cu branza.

Dupa intinderea umpluturii rulam aluatul.

10

11

12

Crestam strudelul la suprafata pentru a nu se acumula abur in interior pe parcursul coacerii si a nu avea surpriza sa ramana necopt .

Coaceti  in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 45  min.

14633710_1513051035378875_3942625211574293683_o

Pentru ca au ramas 2-3 linguri din crema de branza, am scos strudelul din cuptor, si am intins crema de branza ramasa pe deasupra, am mai dat la cuptor cca. 10 min.

Puteti sa-l ungeti cu ou batut pe deasupra.

13

Si cam atat, nu a mai apucat sa fie mancat la o sueta cu fetele, caci musafirii din acea seara, chiar daca nu tineau dieta abia asteptau sa fie scos din cuptor.

14692086_1513051445378834_749953122397180226_o

14680929_1513051855378793_2184346942339553111_o

14691309_1513053848711927_9152703153177355827_o

Pentru dieta Dukan reteta preparata cu umplutura de mere este admisa incepand cu etapa de Consolidare, insa daca inlocuiti umplutura:

  • cu branza – pentru etapa de Croaziera zile de proteina pura (PP)
  • cu piure de dovleac – pentru etapa de Croaziera zile de proteina & legume (PL)

Strudelul va fi la fel de delicios 😉

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

Felicia mi-a facut o surpriza foarte placuta si a preparat aluatul, a intins foaia peste care a turnat umplutura de branza, la cuptor pana la rumenire si gata! Iata ce deliciu minunat a iesit. Mie imi vine sa-l mananc din ochi 😉 Voua ?

print

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *