Dukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERASOSURI

SOS Bolognese (Low carb/ Low fat)

SOS Bolognese (Low carb/ Low fat)

Ragu Bolognese in italiana, este un sos care se prepara rapid si este folosit la multe feluri de mancare in mod special la paste sau lasagna.

Fiind un sos cu gust apreciat in intreaga lume dar si modificat de multi bucatari, fiind atat de cunoscut si versatil, de ce nu l-am prepara si dietetic ?!

1

Ingrediente:

  • carne tocata (slaba/ degresata) de curcan/ pui/ vita/ muschi de porc (recomandat a fi toccata acasa nu cumparata din comert gata tocata)
  • 1-2 buc. ceapa alba uscata (in functie de cantitatea de carne folosita)
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • sos de rosii proaspete (preparat in casa) sau rosii decojite tocate ori la conserva/ pasta de tomate diluata
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • cimbru, busuioc, oregano (din aceste condimente, ceea ce agreeati)
  • 2 – 3 catei de usturoi tocat marunt (optional)
  • 50 ml. vin rosu (optional)

Mod de preparare:

Mai intai tocam carnea (am tocat la robotul de bucatarie piept de curcan).

2

Intr-un vas antiaderent (wok) turnam 1 lingura ulei de masline extravirgin peste care adaugam ceapa taiata cubulete si o inabusim la foc domol 4 – 5 minute (acoperind cu un capac) pana cand se inmoaie si devine sticloasa, daca vi se pare amestecul sec adaugati o lingura de apa calda pentru ca acesta sa nu se arda.

Adaugam carnea tocata si o lasam sa se gateasca usor, tot la foc domol, pana ce aceasta pierde din sange, isi schimba culoarea, se rumeneste putin si se elimina sucul propriu ce-l lasa.

3

Punem sosul de rosii, potrivim de sare, piper si condimentam dupa preferinta.

Optional puteti adauga 50 ml vin (in dieta dukan, aliment tolerat – croaziera, consolidare si stabilizare definitiva –  3 lg/zi).

Daca folositi un sos de rosii facut in casa atentie la condimente si sare, aici nu am mai pus pentru ca sosul de rosii avea deja tot ce-i trebuia.

4

Fierbem in continuare pana ce lichidul se evapora (daca sosul de rosii este mai subtire), astfel asigurandu-va ca si carnea este fiarta.

In cazul in care folositi un sos de rosii mai gros, adaugati putina apa calduta, astfel avand mai multa siguranta ca lichidul este suficient pentru a fierbe carnea indeajuns.

5

Ulterior dorind sa preparati paste gratinate, va recomand sa lasati sosul bolognese cu mai mult lichid, insa daca pastele se vor consuma ca atare il reduceti.

6

Sosul Bolognese se prepara in foarte multe feluri si cu ingrediente diferite, retete in care vom intalni carne tocata amestec, vin, apa, lapte dulce sau parmezan, insa aceasta mi se pare cea mai apropiata pentru o dieta slaba in calorii.

In dieta Dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera zilele de proteina & legume (PL).

Cam asta a fost de zis 😉

7

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *