DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

KREM la KREM cu blat de cacao (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

KREM la KREM cu blat de cacao (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Pentru cine nu a facut niciodata aceasta prajitura …nu stie ce pierde!

1

2

Reteta originala este cu 3 oua, am preparat-o putin mai mare si am adugat esenta de rom, caci unde-i blat de cacao, asi zice ca se “asorteaza” bine (pentru cine agreeaza) si am mai “ajustat” – aromat si crema.

Asadar,

Ingrediente blat:

Ingrediente crema de cacao:

Ingrediente glazura:

  • ¼ din crema de cacao
  • 1 lingurita cacao degresata
  • 1 lingurita ness

Mod de preparare blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam spuma cu un praf de sare, turnand treptat indulcitorul pudra.

3

Adaugam galbenusurile si esenta de rom, mixand in continuare pana le incorporam.

4

In compozitia rezultata amestecam budinca de cacao, usor, cu ajutorul unei spatule sau tel, pentru a mentine compozitia aerata.

5

Intr-un vas termorezistent sau o tava, insa, tapetate cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam astfel incat sa acoperim intreaga suprafata a vasului/ tavii.

Compozitia este suficienta pentru un vas dreptunghiular avand dimensiunile de 28/18 cm.

6

Se coace foarte frumos in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 20-25 min., desi in reteta originala spune ca se coace la 150 grade astfel marind timpul de coacere.

7

11

Mod de preparare crema:

Separam albusurile de galbenusuri.

Amestecam galbenusurile, cacao, amidonul, esenta de rom, aroma de ciocolata si indulcitorul intr-un vas antiaderent, subtiind treptat prin adaugarea a 100 ml. din cantitatea laptelui rece si inainte sa o asezam pe foc ne asiguram ca sunt perfect omogenizate.

Restul de 400 ml. lapte il incalzim (la mw sau pe foc).

Turnam treptat in continuare laptele incalzit pana il incorporam, fierbem la foc mic, amestecand in continuu cu un tel pentru a nu se lipi crema.

8

Crema este gata cand se ingroasa si arata asa:

9

Lasam crema rezultata sa se racoreasca putin si punem la hidratat cele 2 foi de gelatina in lapte rece(sau apa).

Albusurile le mixam spuma tare.

Gelatina hidratata o topim la bain – marie sau la mw doar cat sa se dilueze. Atentie! nu fierbeti gelatina pentru ca isi pierde proprietatea de inchegare.

Peste albusurile batute spuma adaugam gelatina topita si incorporam in ele  lingura cu lingura crema de cacao deja racorita, cu ajutorul unui mixer la viteza mica sau cu un tel.

10

Pentru a monta prajitura nu trebuie decat sa captusim tava in care am copt blatul cu folie de staniol sau folie alimentara, sa asezam blatul din nou in ea, peste care sa turnam si nivelam la suprafata crema de cacao.

Inainte de a turna crema peste blat putem opri ¼ din ea pentru a face o glazura cu care sa ornam prajitura.

Astfel pentru glazura vom pune in crema oprita cacao si ness, amestecam bine si omogenizam, punem intr-un pos si ornam prajitura la suprafata, sau pur si simplu o turnam si o nivelam peste crema deja intinsa pe blat.

12

Recomandat in etapa de Croaziera a dietei dukan, insa pentru Consolidare si Stabilizare puteti imbogati gustul prajiturii si sa va bucurati de visine (proaspete sau congelate) amestecate in  crema.

13

Sau si mai mult, sa va bucurati de oranarea cu frisca light.

14

KREM la KREM … Inspirata gospodina cand a creeat acest blat delicios…O iubesc pe ardeleanca asta Cristina’s World  🙂

O prajitura cunoscuta pe foarte multe bloguri culinare, aceasta fiind reinterpretarea ei dietetica.

Personalizati si descoperiti-va gusturile !

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

Cu blat de cacao si crema de vanilie.

print

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *