DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

TORT cu CREMA pasticcera cacao (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

TORT cu CREMA pasticcera cacao (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Pentru ca am avut un eveniment fericit si important in familie, aniversarea fiicei, careia ii dedic acest articol si cu care bineinteles am si mancat tortul, m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta reteta care de fapt este o combinatie intre blaturi si creme ce le gasiti pe acest site.

Blat

Reteta o gasiti aici.

Crema

Reteta o gasiti aici.

Fructe de padure proaspete sau congelate pe care in prealabil le decongelam.

Jeleu preparat din ceai de fructe de padure si gelatina sau 2 plicuri de tort gelee fara zahar (rosu).

Mod de preparare si asamblare:

Preparam doua compozitii pentru blat(foi), insa nu amandoua la un loc si in acelasi timp ci pe rand. Altfel, riscam ca pana se coace compozitia ramasa ce asteapta sa intre in cuptor sa se lase; asta in cazul in care nu aveti posibilitatea de a le coace impreauna in cuptor.

Coacem prima compozitie care este suficienta pentru o tava normal de cuptor.

Daca doriti coaceti in tava de cuptor dupa care foaia rezultata o taiati in doua parti egale.

Eu am copt in doua tavi aceasta compozitie.

Repetam procedeul cu a doua compozitie si astfel vom avea 4 foi de blat.

Lasam foile de blat la racit.

Preparam crema, iar pentru acest tort aveti nevoie de cantitate dubla a ingredientelor din reteta de la crema.

Cand crema s-a racorit si ea dar nu definitiv, o tava cu laturi inalte o tapetam cu folie de aluminiu alimentar si asezam prima foaie de blat peste care turnam si intindem parte din crema.

Repetam procedeul pana la a patra foaie.

Invelim tava in folie alimentara si o lasam la rece cca. 2-3 ore pentru ca foile de blat sa absoarba aroma cremei sa se lipeasca bine intre ele, iar crema sa se intareasca.

Scoatem tortul din tava, indepartam folia de aluminiu si il asezam pe o tava plata/platou in care ramane pentru a fi servit.

Preparam din nou crema de cacao, din cantitatea injumatatita a ingredientelor din reteta de la crema.

Nu lasam sa se raceasca nici de data aceasta crema ci calduta o intindem pe suprafata tortului si o nivelam ajutandu-ne de o spatula subtire sau de un cutit cu lama lata umezita in apa rece.Imbracam astfel tortul in crema, coborand si pe mariginile laterale.

Daca doriti puteti face gogosi micute din aceeasi compozitie de blat si le puteti aplica deasupra de jur imprejur.Gogosile le-am scufundat in crema de cacao cand inca era pe foc, le-am scos si le-am lasat la racit.

Ornam dupa imaginatie si preferinta cu fructele de padure la suprafata, preparam jeleul conform instructiunilor de pe plic si il turnam deasupra pentru a fixa fructele.

Lasam tortul la rece pentru cateva minute, nu este necesar foarte mult cca. 10-15 min. pentru ca jeleul se intareste foarte repede.

Se poate consuma in dieta dukan incepand cu etapa Croaziera, dat fiind faptul ca nu se mananca intr-o zi tot de catre o singura persoana. Cateva bucatele de fructe 3-4/zi din lista alimentelor premise sunt considerate alimente tolerate.

Delicios, nici n-ai zice ca este dietetic!

Pofta buna s-aveti !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *