DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

CORNULETE umplute cu FRUCTE (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

CORNULETE umplute cu FRUCTE (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

De ce cu fructe ❓ ar intreba unii din voi ❗

Pai, foarte simplu, dulceata sau gem fara zahar nu mai aveam prin casa si m-a cuprins o nostalgie de vara abia inceputa, in care ne bucuram cu totii de fructele sezonului cald.

Nu-mi place cand aud din ce in ce mai multi oameni ca nu le place sa mearga la piata 🙁 Unii, ba chiar o urasc … inghesuiala, agasantii care te-ndeamna si trag de tine sa le cumperi produsele de contrabanda sau si mai rau, cumparate de la producatorii autohtoni, pe care mai apoi le vand la un pret cu mult mai mare … nici mie nu-mi plac astia, si-mi suna la fel ca si cand as merge intr-un targ de haine si as fi stresata de vanzatorii ambulanti cu “reducerile” lor 😛

Cu toate astea, azi am mers in piata caci imi gasesc locul printre tarabe daca stiu ce caut si am mai multe optiuni, legume, fructe si verdeturi cu duiumul la preturi diferite … cautam varza dulce si mult marar verde, pentru ca aveam o pofta nebuna de varza dulce, dar … si caise 😉

In secolul vitezei este bun si supermarketul, insa azi pentru un desert delicios am ales piata.

Daca sunteti incepatoare nu trebuie sa va speriati, caci nu este asa de complicat cum poate vi se pare, sa preparati cornulete dietetice fara faina alba de grau.

Cu siguranta ca cei ce mi-au trecut pragul au mai incercat aluatul acesta si bag mana in foc ca sunt unii care au si mancat 🙄

Ingredientele pentru aluat le gasesti aici, iar cat timp sta aluatul la rece, mai stam de vorba despre mine, despre tine, despre ce vrei tu si numai de bine sa ne fie si s-auzim … caci, in comentarii te astept cu drag, daca ai o vorba de zis 💡

La sueta de te iei, intre timp nu uita sa feliezi caisele ❗

Ei si cum vorba lunga “saracia omului” ne punem si pe treaba, deci, scoatem aluatul din frigider si il asezam pe suprafata curata, unsa cu ulei de masline extra-virgin, ungem si sucitorul ca sa prevenim lipirea aluatului.

Luam din el o portie cat sa facem o bila pe care o intindem cu sucitorul sub forma unui disc.

Punem o farfurie peste aluatul intins si cu cutterul de pizza sau un cutit taiem de jur imprejur, iar excesul il vom folosi la urmatoarea bila.

Taiem discul in 8 triunghiuri.

Asezam cate o felie de caisa (sau orice fruct vreti atata timp cat nu este extrem de zemos) in fiecare triunghi si incepem sa rulam de la partea lata exterioara spre varful triunghiului ”lipind” varful prin presare cu degetele.

Asezam cornuletele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu un galbenus de ou amestecat cu o lingurita de lapte.

Coacem in cuptorul preincaliz la 180 grade pana ce acestea se rumenesc.

Cand sunt gata, le scoatem sa se racoreasca putin si le pudram cu lapte praf degresat sau indulcitor pudra.

In dieta Dukan, cornuletele umplute cu caise se pot consuma incepand cu etapa Consolidare.

Pentru Croaziera le puteti umple cu feliute de mere proaspete sau fructe mici de padure, mai nou acestea fiind alimente tolerate, iar la zilele de proteina & legume (PL)  cu bucatele de dovleac.

Asta-i tot ❗ A fost greu ❓

Si-ntr-o figura de stil am sa afirm! Buneee Rauuu!

Pofta buna s-aveti !

Yum! Yum! 


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *