Dukan CONSOLIDAREDULCETURI

DULCEATA de CAISE (Low carb/ Sugar free)

DULCEATA de CAISE (Low carb/ Sugar free)

Am primit din gradina mamei caise aurii si parfumate, motiv pentru care am sa profit de vara si bogatia ei in fructe 🍑🍑🍑

Pentru ca ca nu am mai deloc dulceturi/gemuri in blog, desi am facut, de cand “am stricat relatia” cu zaharul, m-am gandit sa va impartasesc si voua experienta mea, poate doriti sa va apucati de o dieta usoara si vreti sa consumati fara sa va ganditi la acumularea unor kilograme in plus 😉

Ingrediente :

De ce nu am denumit generic “indulcitor” asa cum v-am obisnuit in retetele mele? Pentru simplul fapt ca am facut aceasta dulceata cu Xylitol. De regula eu folosesc acest indulcitor natural, insa fiecare poate alege cum considera de cuviinta, iar aici era nevoie sa va dau mai exact cantitatea de indulcitor utilizata. Bineinteles ca in functie de gustul fiecaruia puteti ajusta cantitatea insa eu am avut un soi de caise foarte coapte si dulci, asa ca, nu am pus mai mult de 200 grame pentru 3 kg caise.

Despre Xylitol puteti gasi aici informatii utile.

Mod de preparare:

Spalam bine caisele si le despicam in doua indepartand samburii.

Daca aveti timp si rabdare nu-i aruncati caci puteti sa-i spargeti si s a-i adaugati in dulceata spre final. Eu nu am mai avut rabdare de data aceasta asa ca i-am pus la uscat pentru intrebuintari viitoare.

Asezam caisele intr-o cratita de preferabil antiaderenta, tuci din fonta, wok teflon sau inox cu baza dubla, pentru a preveni lipirea.

In timpul asezarii caiselor, stropim cu zeama de lamaie apoi punem indulcitorul amestecat cu gelfix si alternam straturile.

Eu am folosit o cratita din inox cu baza dubla si m-am descurcat de minune, caci, nu a fost necesar sa amestec dulceata foarte mult pentru a nu se prinde. S-au mai zdrobit caisele dar asta nu m-a deranjat, gustul, parfumul si culoarea au ramas grozave. Asta mi-a adus aminte de copilarie, cand mama tinea jumatatile de caise in apa de var ca sa ramana cat de cat intregi. O adevarata procedura anevoioasa pe care noi copiii nu o apreciam, ba chiar strambam din nas cand aluneca jumatatea de caisa de pe felia cu unt si ne cadea jos 😛

Punem cratita la foc mediu si amestecam din cand in cand, nu foarte des in cazul meu caci, v-am spus cum sta treaba cu riscul de prindere 😉

Fierbem dulceata cca. 30 min. timp calculat din momentul in care incepe sa fiarba.

Si pentru ca pastaia de vanilie este un produs scump si exotic ce da multa savoare intr-un preparat, nu am stricat-o pe toata 😉  doar am taiat-o in doua, pe verticala si o jumatate am adaugat in dulceata.

De fel stiti ca dulceturile, gemumurile se spumeaza. Datorita pectinei din zahar este inevitabil sa nu se adune spuma deasupra, insa pentru ca nu folosim zahar cristal nu avem aceasta grija, dulceata noastra nu aduna spuma deasupra in timpul fierberii, nu ata cat sa fie nevoie sa o spumam.

Puteti face proba gelatinizarii, iar daca vreti mai inchegata, mai adaugati un plic de gelfix.

Turnati cateva picaturi pe o farfurie si o dati la racit, astfel va veti da seama daca doriti dulceata mai legata.

Asa arata dulceata mea de caise 🙂

Am mai pus la fiert inca o portie de 3 kg caise, in alta cratita si am transformat-o in gem 😉 foarte simplu !

Dupa cele cca. 30 min. de fierbere am pasat cu blenderul vertical si am mai fiert cca. 10-15 min.

Borcanele si capacele trebuiesc bine spalate si sterilizate, despre sterilizare gasiti aici.

Umplem borcanele cu gemul, ambele fiind calde si le inchidem ermetic.

Am obtinut 8 borcane (de 400) si un bol mic din care m-am indulcit imediat cum s-a racit si care mi-a fost de ajutor la shooting photo 😛

Pentru ca nu am sa mananc toata dulceata imediat 😉 am sterilizat din nou borcanele umplute, mai ales ca pentru pastrare acest procedeu este indinspensabil, caci nu avem o dulceata cu zahar (chiar si cu zahar fiind si aceea poate sa prinda floare, mucegai sau sa fermenteze in timp, daca borcanele prind aer si se intampla a nu fi ermetic inchise).

Despre sterilizare gasiti aici cum procedez de obicei.

Asa arata dulceata mea de caise dietetica fara zahar, grozav de buna chiar si pentru persoanele cu diabet.

O aroma grozava, gust dulce acrisor si o culoare vie ! 🙂

Gust specific sau amarui de indulcitor nu ai sa simti ! O confunzi usor cu o dulceata obisnuita preparata cu zahar 😉

Pastrati borcanele cu dulceata la loc racoros in camara, iar dupa ce ati desfacut un borcan pastrati-l in frigider pana se termina.

🍑🍑🍑Love is in the air 🍑🍑🍑

In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapa Consolidare.

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *