Dukan ATACDukan CROAZIERAPAINE/PIZZA/PASTERETETE FARA TARATE DE OVAZ

FOCACCIA (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

FOCACCIA (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Dupa cum stiti am scris doua retete de focaccia pe blog, insa m-am gandit ca sunt si cititori care cauta in special retete fara gluten . La fel ca si celelalte doua retete de focaccia si aceasta este compatibila cu dieta dukan incepand chiar din etapa Atac intrucat nu contine ingrediente tolerate.

Desi retetele amintite nu au gluten de grau adaugat, nu le putem eticheta “gluten free” dat fiind faptul ca au in compozitie tarate de ovaz.

Ovazul este practic lipsit de gluten pentru ca nu face parte din grupa de cereale a graului, orzului sau secarei, cele trei categorii de cereale care contin in mod natural proteina de gluten. In loc de gluten, ovazul contine o proteina numita avenin. Contaminarea cu prolamine ale altor cereale care contin gluten se poate intampla pentru ca este cultivat pe aceleași terenuri si exista posibilitatea ca un subgrup de pacienti celiaci sa fie intoleranti la ovaz. Cu siguranta ca acestia stiu ce anume sa consume in functie de gradul de diagnosticare si reactia organismului.

Motiv pentru care m-am gandit sa va impartasesc aceasta reteta fara tarate de ovaz, in compozitia careia intra Faina Mix de fibre pentru chifle – NoCarb   si  Faina de Konjac.

Mai multe informatii gasiti AICI.

Aceste doua fainuri avand urmatoarele avantaje:

Pentru persoanele diagnosticate cu boala celiaca sau diabetici

  • fara continut de gluten
  • fara gust si miros
  • fara zaharuri adaugate

Pentru dieta

  • ideal pentru cei care doresc sa piarda in greutate
  • continut scazut de CH
  • dieta paleolitica
  • dieta ketogenica
  • dieta dukan (ingredientele se pot consuma inca din etapa Atac)

Altele

  • indicat pentru sportivi
  • indicat pentru cei care au alergie la oua sau lapte

Ingrediente pentru o tava patrata de aragaz:

optionale:

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam tava cu hartie de copt.

Separam albusul de galbenus.

Galbenusurile le amestecam cu celelalte ingrediente si putem aduga optionale si in compozitie.

Batem albusurile spuma tare si le incorporam in compozitia de galbenusuri cu o spatula sau un tel, lasand compozitia aerata.

Turnam compozitia in tava tapetata, nivelam suprafata peste care presaram optional ce condimente dorim.

Eu am alternat semite de susan negru si susan alb cu oregano.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 30 minute sau pana se rumeneste, in functie de cuptor.

Taiem cu cutitul de pita, sau dispozitiv special (cutit de pizza cu rola) sub ce forma dorim.

Indepartam hartia de copt cu usurinta pentru ca nu se lipeste si avem o focaccia super gustoasa dar si aromata dupa preferinta fiecaruia.

Feliile sunt deja crocante, textura nu este deloc umeda chiar daca in lipsa glutenului se intampla des la astfel de preparate dietetice sa avem o textura usor spre umed.

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *