DESERTURIDukan ATACRETETE FARA TARATE DE OVAZ

SAVARINE (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

SAVARINE (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Imi plac foarte mult savarinele, dar nu asa … oricum 😀 imi plac bine insiropate, dar bine de tot, caci altfel in opinia mea nu mai sunt savarine 😉 Special am gandit aceasta reteta in asa fel incat sa poata fi consumata inca din prima etapa a dietei dukan, etapa Atac. Mai multe detalii despre aceste fainuri fara carbohidrati pe care le-am utilizat in aceasta reteta, gasiti AICI si AICI.

Pentru ca blatul acesta dietetic se preteaza foarte bine si chiar se insiropeaza repede fara ca el sa devina sfaramicios sau cleios, mi-am zis ca bine ar fi sa ne facem pofta!

Ingrediente blat:

Ingrediente crema :

  • branza cremoasa degresata (500 grame sunt suficiente pentru a umple 24 buc – atat au iesit din compozitie)
  • indulcitor dupa gust, obligatoriu indulcitor pudra, intrucat cel lichid inmoaie branza
  • esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita gelatina vegetala (optional pentru fermitate daca branza este apoasa)

Ingrediente sirop :

  • apa
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de rom

Jeleu preparat in casa cu diverse arome, reteta o gasiti AICI.

Mod de preparare:

Amestecam  laptele praf si fainurile.

Separam albusurile de galbenusuri.

Omogenizam bine galbenusurile impreuna cu indulcitorul si zaharul de mesteacan finlandez fin vanilat (sau esenta de vanilie).

Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare.

Peste spuma de albusuri turnam compozitia de galbenusuri si mixam in continuare pana o incorporam.

Incorporam treptat lingura cu lingura amestecul de ingrediente uscate ajutandu-ne de o spatula sau un tel pentru a pastra compozitia cat mai aerata.

Cu o lingura umplem fiecare forma din silicon –  forme de guguluf mic/ briose/ sau orice alta forma rotunda de care dispunem.

Multe alte forme din silicon, ideale si de foarte buna calitate pentru aceste retete dietetice gasiti AICI.

Dupa coacere, briosele nu le lasam la racorit in forme, intrucat condensul care se formeaza le umezeste.

Le asezam pe un gratar sau intr-o tava pana acestea se racesc.

Cand s-au racit le taiem capacul.

Preparam crema amestecand branza, indulcitorul pudra si esenta de vanilie.

Lasam crema la frigider si ne ocupam de insiroparea brioselor.

Fierbem apa cu indulcitorul iar cand s-a racit adaugam esenta de rom.

Intr-un bol, inmuiem fiecare briosa cat si capacelul taiat pentru a le insiropa bine, apoi le asezam in tava in care montam.

Ansamblare savarine:

Acum este momentul sa preparam jeleul. Mod de preparare AICI. Jeleul nu trebuie lasat sa se raceasca, iar daca se intampla acest lucru nu va temeti caci il puteti incalzi si folosi din nou. Ideea este ca el trebuie sa fie caldut pentru a-l putea turna cu lingurita.

Turnam cate o lingurita de jeleu peste fiecare briosa insiropata.

Cu un pos sau o punga de plastic taiata la unul din colturi adaugam crema de branza in fiecare briosa, peste jeleul deja adaugat.

Asezam peste crema de branza capacelul insiropat si revenim cu o lingurita de jeleu.

Cam asta este tot 🙂

Lasate la rece pret de cateva minute, sunt minunate !

In dieta dukan, asa cum va spuneam, pot fi consumate incepand cu etapa Atac. Nu trebuie decat sa citim cu atentie valorile nutritionale ale ingredientelor pe care le utilizam, asa cum am facut eu in aceasta reteta, sa fim inventivi si astfel sa obtinem preparate delicioase precum aceste savarine care pot fi consummate inca din Atac.

Nu va afecteaza consumul zilnic de tarate de ovaz intrucat nu contine tarate de ovaz.

Daca nu tineti o dieta stricta sunt delicioase si cu frisca light, ornate cu un jeleu de fructe, cu fruscte mici adaugate sau chiar cu dulceata home made, preparate cu indulcitor.

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

 

print

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *