DESERTURIDukan CROAZIERA

MINI cheesecake CU mousse de MURE si IAURT (FARA FAINA ALBA/ SUGAR FREE/ LOWCARB/ LOWFAT/ GLUTEN FREE)

MINI cheesecake CU mousse de MURE si IAURT (FARA FAINA ALBA/ SUGAR FREE/ LOWCARB/ LOWFAT/ GLUTEN FREE)

Ati auzit cu siguranta expresia “nimic nu se arunca” 😉

Intr-o lume in care opulenta este  ridicata la grad de superlativ, cu siguranta ati auzit si aceasta expresie.

Si cam DA,  caci mancarea aleasa, tinutele de soi si multe alte lucruri se pot naste din bun simt, respect fata de tine, de banutii pe care-i castigi muncind si tot asa …

De ce va spun asta? Pentru ca nu am vrut sa arunc ci sa valorific, iar rezultatul este grozav, fara alti banuti cheltuiti, fara prea mult timp si super delicios ?

Asadar, pentru ca in ultima vreme am  tot facut diverse prajituri, incercand sa le dau un aspect frumos (si sper ca am reusit) am tot decupat marginile blaturilor. Le-am  pus in casoleta ermetic inchisa la congelator, cu gandul bun ca va veni si vremea lor.

In cazul in care nu ati prajiturit, de va fac cu ochiul aceste cheesecake-uri, alegeti unul din blaturile pe care le gasiti la diverse prajituri pe acest site, il preparati  si il turnati in tava in strat nu prea gros, il coaceti si gata obtineti o baza tocmai buna. Puteti folosi blatul in aceeasi zi sau il taiati in bucati si-l lasati 1-2 zile la uscat in loc ferit de umiditate si aerist. Aveti si varianta de a-l usca in cuptorul cu gaz dupa ce l-ati taiat in jumatate. Voi dukanite dragi alegeti blaturi fara ingrediente tolerate, caci cunosteti principiile dukan si slava domnului pe site sunt cateva. Ca sa va dau o mana de ajutor am sa va spun sa alegeti blatul de guguluf, cheesecake cu goji, chec zebrat, si altele, le mai cautati voi sau inventati 😉

Din blatul pe care eu l-am avut si l-am folosit la baza cheesecake –urilor, mi-au iesit 5 portii.

Pentru asamblarea bazei:

  • 200 grame blat
  • 1 lingura ulei de nuca de cocos (optional)
  • 100 grame branza cremoasa degresata (de tip quark)

Mousse de mure:

  • 20 buc  mure proaspete sau congelate
  • indulcitor pudra
  • 200 grame iaurt grecesc degresat sau semidegresat
  • 1 lingurita gelatina vegetala (sau 4 – 5 foi gelatina hidratate in apa rece, scurse si topite intr-o lingura de lapte degresat cald, nu fierbinte pentru a nu distruge proprietatile de inchegare)

Va recomand cu incredere sa folositi macar odata gelatina vegetala, foarte usor de utilizat in foarte mici cantitati, cu efect de inchegare foarte ridicat putand fi adaugata in starea ei naturala fara sa o hidratati, atat in preparate dulci cat si sarate, atat in preparate calde cat si reci.

Scapati de grija si teama ca gelatina animala clasica, cea care trebuie hidratata inainte de utilizare se poate sa-i gresiti modul de utilizare, iar atunci sa nu mai aveti un efect de inchegare rapid sau chiar deloc.

Mousse de iaurt:

Glazura:

  • 40 grame ciocolata neagra cu continut ridicat de cacao ≥ 70%, poate fi si cu zahar

Asamblare cheesecake –urilor:

Cu siguranta ca veti prepara din curiozitate, desi nu veti avea “resturi” de blat in congelator, asa ca, incepeti cu prepararea unui blat.

Fie ca am ales varianta proaspata, fie cea uscata a blatului, il rupem in bucati, il punem in vasul robotului de bucatarie si-l maruntim.

Amestecul maruntit il transferam intr-un vas si adaugam uleiul de nuca de cocos (optional) si branza cremoasa rece de la frigider. Eu am avut doua feluri de blat unul simplu si unul cu cacao degresata (1%).

Amestecam cu mana pana ce obtinem o pasta omogena care nu ne scapa printre degete cand o strangem in pumn, cam asa trebuie sa arate:

In forme pentru decorare si mai multa creativitate, punem cate 2 linguri din amestecul obtinut si tasam bine. Ideea acestor mini, mi-a venit si de la aceste forme dragute pe care tocmai le-am achizitionat si eram curioasa cum vor iesi. Daca va plac si nu aveti astfel de forme le gasiti in seturi aici si aici .

Evident ca puteti face si intr-o tava cu margine (inel) detasabila cca. 20 – 22cm diametru, in functie de cata cantitate de blat folositi pentru a monta baza.

Dam la frigider formele cu baza si ne ocupam de prepararea mousse-ului de mure si de iaurt.

Cu gelatina vegetala veti prepara in doar cateva minute.

Blendam cu un mixer vertical murele impreuna cu indulcitorul pudra, iar daca acestea sunt congelate nu este nevoie sa le decongelati, doar sa folositi un vas adanc pentru a nu stropi .

Adaugam iaurtul grecesc si gelatina vegetala si mixam cu mixerul clasic pana ce le-am incorporat.

Scoatem formele cu baza de la frigider si distribuim mousse-ul de mure, uniform, in parti cat de cat egale.

Punem din nou la frigider si preparam mousse-ul de iaurt.

Intr-un vas adaugam iaurtul grecesc, indulcitorul pudra, sucul de lamaie, gelatina vegetala si vanilia.

Mixam cu mixerul clasic cateva minute pana compozitia devine omogena si observam cum incepe sa prinda consistenta.

Procedam la fel, peste mousse-ul de mure distribuim uniform in parti cat de cat egale si mousse-ul de iaurt.

Mergem cu formele din nou la frigider.

Rupem ciocolata bucatele si o topim pe baie de abur. Eu am folosit pentru 5 mini cheesecake –uri, 40 grame ciocolata neagra Heidi cu 85% cacao, 5 cuburi avand tableta, deci 1 cub/ cheesecake.

Turnam cu lingura in fiecare portie, tinand ciocolata in tot acest timp in vasul cu apa fierbinte in care am topit-o, pentru a ramane tot timpul calda pana ce terminam a o distribui.

Primul cheesecake, in timp ce distribuiam ciocolata deja s-a inchegat 😉

Si gata din nou la frigider, daca nu ai rabdare pana a doua zi, dupa ce s-a inchegat ciocolata, poti scoate cheesecake–urile, usor, ajutandu-te de un cuti subtire plimbandu-l de jur imprejur ca sa desprinzi marginea de forme.

Racoros, usor si super delicios ?

Dukanitelor din Croaziera daca le este teama ca o portie atat de delicioasa, servita cand si cand, le poate incetini procesul de scadere in greutate, pot renunta la cele 4 bucatele de mure ce revin/portie 😉

Sau pot renunta la ciocolata, ori distribui mai putina, insa la acest desert folosind un blat fara tolerate avem doar 2 ingrediente tolerate (fruct + ciocolata). Asadar, in dieta Dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera, 1 cheesecake / zi / persoana.

Cine mai doreste? Cine mai pofteste ? ?

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *