DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERAGUSTARI

GRANOLA cu ciocolata (Sugar free/ Low carb/ Low fat)

GRANOLA cu ciocolata (Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Da asa este, recunosc, de multe ori am mancat si granola din comert. Imi fac mea culpa. Sunt fel si fel de sortimente care mai de care mai apetisante si nu zic ca nu am cumparat. Insa, daca vrei cu adevarat sa mananci dietetic, sa te feresti cat de cat de aportul caloric, E-uri, grasimi hidrogenate, aditivi, zahar si alte “minuni” ce stau in top comercial, te pui pe treaba. Cu siguranta vei exlama la final “Daca vrei un lucru facut bine, fa‐l cu mana ta !”. Si cu cea mai mare sinceritate de ce sa nu o spunem, unele sortimente mai de calitate din comert, daca totusi gaseti si stii sa citesti cu atentie eticheta, te usuca la portmoneu. 🤨

Granola poate fi parte din dieta sau stilul tau de viata, daca stii ce ingrediente sa combini si ce iti doresti de la ea sa furnizeze organismului.

Nu de multe ori am auzit persoane ce tin dieta dukan ca s-au saturat sau ca nu stiu cum sa mai manance portia zilnica de tarate de ovaz. Motiv pentru care, am incercat sa adaptez pornind de la ingredientele principale ce stau la baza prepararii granolei, in asa fel incat sa obtin o granola compatibila cu dieta dukan incepand cu etapa Croaziera.

Desigur tartele de ovaz obligatorii de consumat in dieta dukan, o sa spuneti ca se regasesc in mai toate retetele adaptate, dar eu va asigur ca odata ce ati facut granola aceasta va veti indragosti de ea. 😍 Veti simti ca nu este doar un simplu mic-dejun sanatos si delicios ci si un aport considerabil de fibre si nutrienti important organismului.

Sau va veti uimi, caci totusi la baza granolei ca ingredient principal stau fulgii de ovaz, apoi semintele si diferite fructe uscate.  Pai si ce daca ? Preparam granola tot cu fibre dar si mai grozave,  cu tarate de ovaz si alte ingrediente “secrete”, dar nu va spun tot de la inceput, caci atunci unde-i farmecul. 😉 Stim calitatile taratei de ovaz dar vi le reamintesc AICI.

Ingrediente:

Toate ingredientele de mai sus eu le-am adaugat in granola mea, caci nu urmez strict dieta dukan, pentru mine este un stil de viata din care am imprumutat foarte multe obiceiuri sanatoase. 😉

Ingredientele se pot schimba dupa bunul plac al fiecaruia. Semintele se pot adauga dintr-o gama variata, orice alte seminte care va plac si le aveti prin casa, fructele uscate la fel sau nuci cajou, migdale. Orice aveti in casa e binevenit. Nu am avut nuca in casa caci nu ma feream sa pun, mult imi place si mult mai santoasa, dupa parerea mea, fata de alune.  Deasemeni puteti inlocui taratele cu fulgi de ovaz si veti obtine o granola deosebit de gustoasa.

Vestea cea mai buna e ca puteti sa va personalizati granola cum vreti voi.  Stiti ? Exact ca la salad bar cand mergeti la Pizza Hut … si puteti sa va preparati singur o salata dupa bunul plac. Asta daca …. tineti la silueta si nu va faceti ca doar treceti pe langa salate si va opriti tot la pizza. 🤣

Pentru Croaziera dukan voi face precizarea ⤵⤵⤵

Granola in sine este un amalgam. De fapt mai gastronomic spus, un fel de muesli copt. Nu cumva sa uitati de cele doua ingrediente tolerate zilnic in aceasta etapa ! Am sa va personalizez mai jos exact ingredientele cantitativ pentru a prepara o granola delicioasa conforma cu aceasta etapa. Ingrediente clasificate in premise si tolerate ce pot fi consumate in 5 zile de catre o singura persoana si din care puteti prepara cel mai delicios si satios mic-dejun, lispsindu-va de stresul cotidian: „Ce mai mananc in dimineata aceasta?” 🤗

Imparti  granola obtinua in cinci parti egale si cu un iaurt sau lapte semi-degresat iti asiguri consumul de tarate de ovaz pentru aceste zile si un mic-dejun delicios.

Alimente permise (pentru 5 zile croaziera fie PP fie PL):

Alimente tolerate – 2 (pentru 5 zile croaziera fie PP fie PL):

  • 1 tableta de ciocolata neagra cu continut ridicat de cacao ≥ 70%, cu sau fara zahar (sau 2 linguri si jumatate  ulei de nuca de cocos)

Eu am folosit ciocolata neagra Heidi cu 85% cacao – 80 grame – 10 patratele.

Mod de preparare pentru oricare varianta ai alege :

Preincalzim cuptorul la 160 grade.

Taiem ciocolata marunt sau mai usor o rupem bucati si o maruntim in robotul de bucatarie. Eu am folosit ciocolata neagra Heidi cu 85% cacao.

Toate ingredientele le punem intr-un bol incapator.

Turnam apa si amestecam cu lingura sau cu mana.

Taratele se hidrateaza si pot fi stranse gramajoara in pumn.

Sa ma opreasca cineva daca vreti sa mai vedeti finalul, credeti-ma pe cuvant ! Ori sunt eu prea pofticioasa la asa ceva, dar va spun sincer ca am mancat dintre degete si yuuuum yum, bun la gust este acest amestec ! 😋

Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam amestecul.

Il imprastiem pe toata suprafata tavii.

Desi granolei nu-i musai sa-i dai o forma anume, eu nu l-am imprastiat, asta fiind varianta cea mai simpla. Am incercat  sa-i dau o forma si mi-a iesit. 🤗

Daca aveti timp si rabdare, cu ajutorul altei foi de copt pusa deasupra si un sucitor tasati suprafata.

Indepartam folia de copt de deasupra.

Apoi cu un cutit sau rola de taiat portionam cum dorim ca forma.

Coacem la 160 grade cca. 30-40 min. in functie de cuptor (eu am pus pe treapta din mijloc). Daca nu ii dati forma si nu o aplatizati, pur si simplu la jumatatea timpului de coacere o amestecati usor cu lingura sau spatula de lemn pentru a se coace uniform.

Acum sa nu va puna ideea de leneveala si sa o uitati in cuptor, sa mai va puneti si la un film … 😂 o amestecati sa nu o ardeti ca-i pacat sa-i pierdeti gustul.

Daca i-ati dat forma cum am facut eu, cum vedeti in imagini, la jumatatea timpului de coacere o intoarceti pe partea cealalta tot pentru a va asigura ca este coapta uniform.

Granola cu iaurt grecesc semi-degresat si fructe proaspete (eu am dezghetat cateva mure si catina din congelator) iti asigura un mic-dejun rapid in diminetile in care nu ai timp sa-ti asezi nici gandurile, sau o gustare intre mese grozav de gustoasa.

Pana sa fac pozele caci asteptam si eu o lumina naturala, am tot mancat cate un romb de granola si ma gandeam fix la gustul si textura grozava a batoanelor de susan.

Este crunchy, are gust de cioco, se simte textura semitelor si deloc cea a taratelor, daca va era cumva teama de asta 😉

Puteti depozita granola intr-un recipient etans si o puteti consuma intr-o luna pentru o prospetime optima. Data viitoare fac cantitate dubla caci asta-mi ajunge doar 5 zile ! 😜

Sincer iti vine sa rontai la ea ca la cel mai grozav si destept desert .

 

                                 Enjoy your breakfast ! ❤


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *