DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERA

PRAJITURA cu DOVLEAC (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

PRAJITURA cu DOVLEAC (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Sarbatoarea populara a iubirii, Dragobetele, este celebrata in fiecare an la 24 februarie, de romani. Pe de alta parte, data de 24 februarie marcheaza si inceputul anului agricol, momentul in care intreaga natura renaste. Odata cu natura, reinvie si iubirea, iar Dragobetele este ziua in care intreaga suflare sarbatoreste innoirea firii si se pregateste pentru sosirea primaverii. Ziua de Dragobete era, pe vremuri, respectata cu sfintenie in comunitatile autohtone, existand credinta ca doar cei care sarbatoresc aceasta zi vor avea parte de iubire in anul ce urma ❣️

În funcţie de regiune, sărbătoarea este cunoscută şi sub numele de ”Cap de primăvară”, ”Sântion de primăvară”, ”Ioan Dragobete”, ”Drăgostiţele”, ”Logodna sau însoţitul paserilor”.
Zeu al dragostei în Panteonul românesc, Dragobetele este identificat cu Cupidon, zeul dragostei în mitologia romană, şi cu Eros, zeul iubirii în mitologia greacă, sinonim cu Năvalnic. Este considerat, în credinţa populară românească, fiul Babei Dochia. Năvalnic şi nestatornic, Dragobetele este închipuit ca un flăcău voinic, chipeş şi iubăreţ, ce sălăşluieşte mai mult prin păduri. Furându-le minţile fetelor şi nevestelor tinere, Dragobetele a fost metamorfozat de Maica Domnului în planta de dragoste care îi poartă numele, respectiv o specie de ferigă.

Sursa : http://www.crestinortodox.ro/. 

Azi am preparat o inima indragostita umpluta cu piure de dovleac si sunt in ton cu sarbatoarea 💓

Ingrediente:

Blat (pentru o tava cu diametrul de cca. 20 cm):

Umplutura:                                                                        

Mod de preparare:

Curatam dovleacul de coaja si il dam pe razatoarea mare.

Punem dovleacul intr-un vas antiaderent la “calit”, la foc mic, impreuna cu indulcitor (dupa gust, am pus foarte putin indulcitor pentru ca dovleacul a fost dulce – folosesc un wok, mi se pare o alternativa foarte buna).

Amestecam cu o lingura/spatula, iar cand apa s-a eliminat din el atunci stim ca este gatit.

Lasam dovleacul la racit, iar cand s-a racit adaugam plicul de Zahar de mesteacan finlandez  cu scortisoara (sau scortisoara macinata ) si optional daca va place condiment anason.

Amestecam ingredientele uscate – taratele, laptele praf, Faina Mix de fibre fara carbohidrati  si praful de copt.

Galbenusurile impreuna cu indulcitorul si esenta de vanilie le omogenizam bine.

Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare.

Peste spuma de albusuri turnam compozitia de galbenusuri si omogenizam bine.

Incorporam treptat lingura cu lingura amestecul de ingrediente uscate ajutandu-ne de o spatula sau un tel pentru a pastra compozitia cat mai aerata.

Turnam jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem cca. 20. min, in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru a se intari putin nu pana la coacere definitive.

Intindem uniform dovleacul „calit”.

Turnam si restul de compozitie si coacem in continuare cca. 30-40 min. in functie de cuptor pana ce ce prajitura capata o culoare aurie.

Lasam la racit si apoi portionam.

In dieta dukan pajitura se mananca evident cu dragoste 😜 incepand cu etapa Croaziera in zilele de proteina pura & legume PL (dovleacul fiind leguma).

Fie ca-i sarbatoare sau o zi oarecare, vei manca cu pofta fara sa fii frustrat ca vei acumula kilograme 😜🤫

Pofta buna s-aveti !

Sa fiti iubiti si sa iubiti romaneste de Dragobete ❤️💕❣️


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *