DESERTURIDukan CROAZIERARETETE DE SARBATORI

COZONAC dietetic (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

COZONAC dietetic (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Am mai “ticluit” o reteta de cozonac, foarte delicios si satios 😋

Cine a incercat reteta, va spun cu siguranta ca a fost foarte incantat de rezultat.

Mixul pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb, dupa parerea mea, face minuni si de data aceasta 😉

Asadar, sa va las reteta sa o incercati si voi cei ce inca nu ati facut-o pana acum si sa-mi spuneti de v-a placut.

Va recomand, desi v-am trecut si in linguri cantitatile, sa preparati cozonacul, cantarind ingredientele !

Ingrediente:

Aluat

Umplutura:

Mod de preparare :

Intr-un bol incapator amestecam toate ingredientele uscate ale aluatului, mai putin sarea.

Laptele il incalzim putin si adaugam in el sarea, uleiul, indulcitorul si aromele.

Setam masina de paine la programul destinat framantarii si dospirii aluatului (in functie de marca masinii, acesta dureaza cca. 1 ora si 30 min.).

Turnam amestecul de lapte in masina si spargem 2 oua intregi.

Adaugam amestecul de ingrediente uscate si la final plicul de drojdie.

Pornim masina si o lasam sa-si faca programul de framantare si dospire.

Dupa 1 ora si 30 min., cam asa arata aluatul nostru, isi dubleaza volumul si miroase uimitor de bine.

Cu 5-10 minute inainte ca masina sa-si termine programul preparam umplutura.

Punem ingredientele uscate in vasul blenderului vertical si turnam treptat laptele incalzit in care am adaugat indulcitorul si aromele. Amestecam bine compozitia pentru a o omogeniza.

Se poate si la mixer sau manual, insa pentru a nu ramane cocoloase omogenizam foarte bine cu blenderul vertical. Obtinem o crema pe care o lasam cateva minute deoparte (sau la frigider) pana ce se intareste (actioneaza faina mix de fibre fara carbohidrati ce contine konjac), de consistenta unei paste tartinabile ce se poate intinde  usor cu lingura sau spatula.

Rasturnam aluatul pe blatul de lucru nu inainte de a ne unge podul palmelor cu ulei de nuca de cocos (sau de masline), la fel si blatul de lucru.

Impartim aluatul in doua parti egale.

Cu podul palmelor (nu cu sucitorul) intindem usor fiecare bucata de aluat pe blatul de lucru sub forma unui dreptunghi aproximand lungimea tavii in care coacem cozonacul.

Pe suprafata celor doua bucati de aluat intindem umplutura.

Se poate adauga in umplutura si nuca maruntita, merisore, in dieta dukan abia in faza de Consolidare.

Rulam cele doua dreptunghiuri umplute si le impletim rasucindu-le unul dupa altul, formand cozonacul.

Transferam cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt/silicon, aluminiu sau hartie cerata.

Ungem cu un galbenus de ou amestecat cu 1 lingurita de lapte.

Dupa preferinta putem presara deasupra seminte de mac sau cateva nuci.

Coacem in cuptorul preincalzit la 170-180 grade cca. 1 ora si 30 min. in functie de cuptor.

Cozonacul dietetic a crescut foarte frumos si credeti-ma, chiar daca nu contine faina alba de grau, bucataria miroase a sarbatoare 😍

In dieta dukan preparati cozonacul cu lapte praf degresat si cacao degresata ≤ 1% grasime.

Astfel veti avea doar 2 ingrediente tolerate (amidon din porumb si faina de soia). Cozonacul poate fi consumat in 4 zile de catre o singura persoana in etapa  Croaziera.

Am preparat un cozonac delicios, satios si destul de maricel, care cantareste cca. 1400 gr 😯

Fotografiile sper sa va imbie si sa incercati reteta cozonacului 😍

Pofta buna s-aveti dragilor !

Fie ca-i Paste sau Craciun, cozonacul nu trebuie sa lipsesca din meniu 😘


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *