Dukan ATACDukan CROAZIERAGUSTARIRETETE FARA TARATE DE OVAZ

TARTA cu SPANAC si BRANZA (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

TARTA cu SPANAC si BRANZA (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Pentru ca mi-am pus in gand sa fac o tarta sau o placinta, cum doriti sa o numiti, pentru ca imi place sa “cocarasc”, atunci sa fie cu spanac 😍

Imi place foarte mult spanacul iar beneficiile lui le stiti cu totii. Ce nu stiti este ca blatul tartei este foarte usor de preparat si foarte gustos, basca si dietetic. Fara faina de grau, cu Mixul pentru blat de pizza fara carbohidrati – NoCarb a iesit un blat de invidiat. Fie ca vrei sa faci un aperitiv  preparandu-l sarat, sa-l umpli cu ce ai la indemana, fie ca vrei sa-l indulcesti, zic ca este numai bun pentru ca se poate intinde cu sucitorul. Asadar, eu idei va dau, dar astept sa-mi spuneti si voi ce minunatii ati facut din acest aluat si unde v-a dus inspiratia de moment 😉

Poate va gasiti timp sa-mi lasati si in comentarii cate o parere, caci tare m-as bucura 🤗

Spanac am luat din gradina mamei si mai intai m-am delectat cu taraitul melcului. Gandindu-ma ca trebuie sa ma apuc sa-l curat am intarziat putin 🤣 caci a trebuit sa-i cant cantecelul „Melc, melc codobelc …” … vroiam sa-i vad cornitele, cautandu-mi de fap o scuza 🤭

Asa ca am inceput cu voie buna, am lasat scuza deoparte desi stiam ca am ceva de munca. A mers destul de repede curatatul, caci m-am resemnat cu gandul ca este o sursa foarte importanta de vitamine, minerale, fier, calciu, vitaminele A, B6, C sau E, considerate a fi foarte necesare organismului.

Aceste substante se regasesc atat in varianta cruda, cat si in cea gatita a plantei. Secretul pastrarii acestora sta in faptul ca trebuie dat in clocot pentru putin timp in locul fierberii. Recomandat de nutritionisti in curele de primavara pentru detoxifiere, spanacul este cunoscut si ca leguma cu efect afrodisiac si antianemic.

Ingrediente aluat :

Ingrediente umplutura :

  • 500 grame spanac (oparit si scurs sau conserav/congelat)
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 250 grame branza grunjoasa degresata
  • 100 grame iaurt grecesc degresat
  • 4 oua
  • sare si piper
  • 1 lingura Pesmet fara carbohidrati – NoCarb (optional daca vi se pare umplutura prea moale)

Mod de preparare :

Spanacul daca avem proaspat, il spalam in cateva ape, apoi il punem la fiert la foc iute cca. 5 minute in apa clocotita, fara a pune capac pe cratita. Dupa ce se inmoaie il strecuram.

Il tocam nu prea marunt pentru ca nu dorim sa preparam un piure.

Intr-o tigaie adanca (eu folosesc un wok antiaderent de tip teflon), la foc mediu punem o lingura de ulei de masline si ceapa tocata marunt. Calim cu capac pentru a inabusi si a nu arde ceapa, eventual punem si putina apa.

Adaugam spanacul bine scurs de apa cand ceapa s-a inmuiat si mai gatim cca. 10 min.

Lasam la racit si ne ocupam de aluat.

Amestecam ingredientele uscate intr-un bol incapator peste care adaugam ouale, branza, iaurtul si omogenizam bine cu o lingura in timp ce turnam apa calduta in care am dizolvat drojdia (si optional – lingura cu ulei de masline).

Framantam si cu mana, chiar daca la inceput aluatul se prinde de podul palmelor, mai adaugati un praf de Mix (cum ati framanta aluatul normal). Cu cat se framanta mai bine cu atat se lucreaza mai usor cu el, intrucat Mixul pentru blat de pizza fara carbohidrati – NoCarb are nevoie de timp  pentru a se hidrata.

Lasam aluatul la odihnit si continuam cu prepararea umpluturii, pentru ca, intre timp lasat acolo in tigaie, s-a racit si spanacul calit.

Spargem peste spanac cele 4 oua, adaugam branza, iaurtul si omogenizam bine compozitia. Condimentam cu piper dupa bunul plac si saram. Daca vi se pare compozitia cam moale adaugati 1 lingura de pesmet.

Gata si umplutura cremoasa de spanac aromata cu branza, de care cu greu m-am despartit si m-am oprit sa nu o mananc asa goala cu lingura !😂

Intindem aluatul cu sucitorul in foaie groasa de cca. 0.5 cm nu inainte de a pudra blatul de lucru si sucitorul cu Mix.

Rulam blatul pe sucitor si il transferam in forma in care vrem sa coacem tarta, depasind inclusiv  marginile formei.

Eu am folosit o forma din silicon rotunda, dar daca nu aveti, nicio problema, puteti folosi orice vas doar ca trebuie sa il tapetati cu hartie de copt.

Indepartam cu cutitul excesul de aluat, pe care il adunam din nou caci il vom folosi la capacul tartei.

Putem da la cuptor cca. 10-15 min forma captusita cu aluat, insa eu nu am dat-o si am continuat caci stiam sigur ca aluatul se v-a coace si asa.

Turnam umplutura si o nivelam frumos.

Intoarcem aluatul tartei de pe margini spre interior.

Restul de aluat il intindem din nou, iar imaginatia vostra poate sa zburde dupa cum aveti chef si stare 😜

Am decupat discuri si le-am asezat circular de jur imprejur pe suprafata umpluturii.

Cateva rondele de rosii chery, totul uns cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte degresat si putin susan negru presarat a dat un aspect de sarbatoare tartei 🎉🎊🎉

Cum va place ?

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 60 min. in functie de cuptor pana ce tarta se rumeneste.

Ta-daa ! E gata ! 😊

Rezultatul este mai mult decat delicios 😋

Cum va spuneam, putem alege o varietate de umpluturi pentru a prepara tarte dietetice cu acest aluat, iar daca sunteti fan branza si spanac incearcati-o si spuneti-mi de v-a placut !

Iar daca n-ai talent fotografic, nu-i bai caci iti spun sigur ca tarta te v-a fascina cu gustul si aroma ei 😍

Daca experienta si imaginatia mea nu ma va lasa, asteapta-te sa descoperi noi si noi retete dietetice si delicioase cat mai apropiate de gustul clasic.

Daca macar o data ai incercat una din retele mele, cu mare drag te astept in comentarii sa-mi umpli inima de bucurie de ti-a iesit sau ti-a placut. Daca nu, sa stii ca astept critici constructive caci numai cine nu munceste nu greseste, iar cine nu incearca nu reuseste 😜

In dieta dukan, tarta cu spanac si branza poate fi consumata in etapa Croaziera zile de proteina & legume.

Aluatul nu contine tarate de ovaz si deci nu va afecteaza consumul zilnic al acestora. Putem sa-l numim un aluat fara ingrediente tolerate daca utilizati lapte praf degresat cu o grasime ≤ 1%.

Aluatul poate fi utilizat si in etapa Atac daca nu adaugati uleiul de masline, caci oricum este optional.

 Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *