DESERTURIDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

PRAJITURA cu RUBARBA si CREMA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

PRAJITURA cu RUBARBA si CREMA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Viata este prea scurta pentru a te trezi cu regrete. Totul se intampla pentru un motiv. Asa cred si eu, ca motivul pentru care am gasit rubarba la inceput de toamna, a fost aceasta prajitura, pe care o aveam deja in imaginatia mea cu ceva timp in urma. Nu, nu vand rubarba, nu vand sentimente, emotii sau stari 😂 ci pur si simplu va spun ca aromele si nota fresh langa textura cremoasa, dulce-acrisoara a acestei prajituri o veti tine minte mult timp 😋

Ingrediente blat :

Ingrediente crema :

Mod de preparare :

Spalam bine rubarba, taim capetele tulpinilor, acelea care sunt foarte lemnoase si din fiecare tulpina portionam  tije de cca. 12 cm. Pastram doar partile frumos colorate in roz. Marimea tijelor am ales-o pentru a-mi intra in tava de yena cu dimensiuni de 26 x 16 cm. Dupa cum vedeti mi-au incaput 10 tije de rubbarba.

Intr-un bol amestecam indulcitorul tagatoza, scortisoara, menta si ghimbirul

Tapetam vasul cu hartie de copt si presaram jumatate din acest amestec de condimente.

Asezam tijele de rubarba si presaram restul din amestecul de condimente.

Nu intamplator am ales aceste condimente. Veti vedea ce gust delicios da prajiturii, iar indulcitorul tagatoza l-am preferat pentru ca fiind presarat la baza prajiturii acesta se va carameliza usor. Este singurul indulcitor natural rezistent la temperaturi inalte fara sa-si schimbe gustul ce poate fi caramelizat.

Pentru blat, mai intai amestecam ingredientele uscate intr-un bol incapator (mixurile fara carbohidrati, faina de konjac, izolatul proteic din zer, laptele praf, praful de copt si un praf de sare).

In cei 50 ml. lapte adaugam indulcitorul si aromele, il incalzim in cuptorul cu mw si apoi amestecam pana se topeste indulcitorul.

Peste ingredientele uscate bine amestecate adaugam ouale, branza si iaurtul.

Turnam laptele incalzit si amestecam bine cu o lingura.

Compozitia in cca. 5 min. se ingroasa si are o consitenta vartoasa, pentru ca, faina de konjac actioneaza foarte repede si o ingroasa. Pentru cei care nu stiu cum actioneaza faina de konjac le recomand sa urmareasca filmuletul de AICI.

Rasturnam aluatul in tava peste tijele de rubarba.

 

Intindem aluatul cu o lingura sau cu o spatula si il nivelam pe intreaga suprafata.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 40 min. in functie de cuptor.

Scoatem prajitura din cuptor, indepartam folia de copt si o lasam la racit pe un gratar sau intr-o tava cu baza in sus.

Aromele s-au intrepatruns iar tagatoza s-a caramelizat. Miroase grozav 😜

Preparam budinca de frisca conform instuctiunilor de pe ambalaj.

Turnam budinca peste praitura si o intindem pe toata suprafata.

Ca tusa finala si gust desavarsit presaram fulgi de ciocolata neagra sau pur si simplu poti sa razi ciocolata.

Lasam prajitura la rece apoi portionam si savuram 🥰

Pentru dieta dukan, prajitura contine  ingrediente tolerate doar budinca si decorul, daca folositi lapte praf ≤ 1% grasime (permis nelimitat). Nu contine tarate de ovaz deci nu va afecteaza consumul zilnic al acestora si le puteti utiliza in alte preparate (paine, focaccia etc.).

Incredibil de gustos ! 😋

Imparte cu cei dragi putin din optimismul asta delicios 😉

TIPS ! Incearcati cu felii de dovleac sau caise, piersici si sigur veti fi multumiti.

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *