DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERA

PARIZIENE cu MERE (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

PARIZIENE cu MERE (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Povestea incepe cam asa … aveam mere si nu stiam ce sa fac cu ele. Ma ducea gandul la Paris, unde, daca vezi un magazin pe usa caruia scrie boulangerie/patisserie … cu siguranta acolo-i paradisul, un adevarat spectacol al strazilor din Franta 😜 Acolo descoperi savoarea aromatelor produse de patiserie a la francaise. Mie, tare pofta mi-a facut gandul, dar si merele care asteptau frumusel in cos.

Auzisem de pariziene, preparate cu fel si fel de umpluturi delicioase, din aluat bine dospit si aromat. Cu un google search imi sare in ochi reteta Laurei si va jur, parizienele ei arata intr-un mare fel, de-ti lasa gura apa 😋

Asadar, inspiratie pentru modelare am gasit rapid si gandul imi zburda repede la aluatul meu de cozonac dietetic, dospit bine in masina de paine.

Nu mi-a mai ramas decat sa-mi propun ca micul dejun de a doua zi la job sa-l transform in brunch pentru ca, nu cred ca ma voi trezi chiar cu pofta de mancare dimineata si  stiti … imi plac foarte mult patiseriile, iar parizienele mele vor merge de minune 🤗

Daca va asemanati oarecum cu mine sau aveti nevoie de ceva delicios ce o sa va faca diminetile gozave, simtindu-va in frumusetea Parisului, eu va las ideea mea mai jos.

Ingrediente si mod de preparare aluat gasiti AICI.

Umplutura poate fi variata in functie de preferinte, pofte sau in dieta dukan in functie de etapa in care va aflati (croaziera sau stabilizare).

Eu va spuneam ca am avut mere, mere foarte dulci din gradina mamei, parfumate si foarte gustoase.

Am dat pe razatoarea mare 8 mere mari si le-am pus intr-o cratita antiaderenta, la inceput cca. 5 min. cu capac peste cratita pentru a ajuta sa-si lase sucul mai rapid.

Am renuntat la capac si am mai calit cca. 10 min.

La final am adaugat putin indulcitor (pentru ca merele mele erau foarte dulci) si 1 lingura de scortisoara pudra.

Cat timp masina de paine framanta si dospeste aluatul, tocmai bine ca umplutura de mere se raceste.

Scoatem aluatul dospit din masina de paine si cu podul palmelor unse cu putin ulei de cocos sau ulei de masline extra-virgin modelam un sul. Nu actionati foarte tare asupra aluatului pentru ca acesta sa ramana aerat.

Impartim aluatul in 8 parti cat de cat egale, daca doriti sa le faceti mai mici nicio problema impartiti aluatul in mai multe parti.

Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul dandu-i o forma dreptunghiulara. Si iar va rog sa nu insistati prea mult cu sucitorul pentru ca nu este necesar, aluatul se intinde foarte usor.

Laura ne arata in reteta ei cum sa decupam aluatul. Desi spune sa taiem fasii cu o rola sau un cutit de la jumatatea aluatului, eu am taiat fasiile cam pe o portiune de ¾ din aluat.

Asezam cate o lingura generoasa cu varf din umplutura de mere, pe partea netaiata a aluatului.

Incepem si rulam aluatul, inchidem umplutura, apoi rulam si peste fasiile de aluat.

Procedam la fel cu toate bucatile de aluat si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem fiecare rulou cu o pensula inmuiata intr-un ou batut.

Daca dorim putem presara seminte la alegere, eu am presarat pe unele rulouri seminte de chia. Merg foarte bine si cu seminte de susan alb / negru sau mac.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 45 min. in functie de cuptor pana ce parizienele noastre se rumenesc frumos.

Au crescut foarte frumos 😉

Mirosul imbietor ma face sa rup una calda si sa mananc la ora tarzie ☺

Nu va vand stari, emotii, sentimente, bla bla bla 😜 incercati-le si nu veti regreta 😘

In dieta dukan, pentru etapa Croaziera – zile de proteina pura & legume le puteti umple cu dovleac calit/piure/dulceata.

Pentru a le consuma in zilele de proteina pura umpleti parizienele cu branza indulcita si aromata in care puneti ou sau cu dulceata de goji, rubarba.

Merg de minune si cu crema pasticcera de vanilie sau cacao.

Astept cu nerabdare comentariile voastre si daca ati incercat reteta, cu siguranta de-mi dati de veste, o veti gasi postata pe blog 🤗

Parizienii obisnuiesc sa ia cina dupa ora 19.00-20.00, deci excusez-moi, dar puteti si voi sa savurati acest desert la o cina tarzie, lasandu-va papilele gustative sa calatoreasca, caci nu veti avea remuscari a doua zi 😘

Pofta buna s-aveti !

In Paris, sa pleci de undeva fara a spune “La revedere” este un act de mare impolitete, deci pana data viitoare ramaneti sanatosi si s-auzim numai de bine Au revoir !

Apropó, habar n-am de unde vine denumirea de pariziene, insa tare mult mi-a placut sa va scot putin din cotidian si sa asociez putin acest desert cu rafinamentul si eleganta bucatariei Franceze 😜


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *