DESERTURIDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

TORT cu DOVLEAC si CIOCOLATA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

TORT cu DOVLEAC si CIOCOLATA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Sunt convinsa ca o sa vi se para o asociere cel putin ciudata, insa va asigur ca aromele ce completeaza aceasta prajitura va vor uimi. Desavarsita cu rafinament de catre ciocolata neagra, veti fi placut surprinsi si nu veti rata sa o incercati 🙂

Dovleacul este peste tot in aceasta perioada a anului si nu aveti niciun motiv sa nu descoperiti cat de versatil este si cat de multe preparate delicioase se pot face cu el.

Ingredente blat :

cca. 80-100 grame xilitol daca folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust

Ingrediente sirop:

Ingrediente umplutura:                                                                        

Glazura :

  • 60 grame ciocolata neagra cu continut ridicat de cacao ≥ 70%, poate fi si cu zahar dar am preferat fara zahar
  • 60 ml. lapte degresat sau semi-degresat

Mod de preparare :

Amestecam  ingredientele uscate :  Mixul pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb, izolatul proteic din zer, laptele praf,  Faina Mix de Fibre fara carbohidrati, cacaoa si praful de copt.

Intr-un bol adanc de mixer, mixam 5-6 minute la viteza mare galbenusurile de ou, sarea, indulcitorul (eu am folosit 100 grame xilitol – indulcitor natural) si aromele pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Adaugam uleiul de cocos (optional)  sau puteti folosi ulei de masline  (astfel in Croaziera dukan scapati de tolerat – uleiul de cocos) si la final iaurtul.

Incorporam treptat in amestecul de oua si amestecul de ingrediente uscate.

Amestecam bine pana la omogenizare.

Mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare si le incorporam in compozitia rezultata, cu ajutorul spatulei amestecand usor pentru a pastra aerul in ea.

Cam asa arata blatul, este aerat si are consistenta unei smantani 🙂

Tapetam cu hartie de copt orice tava avem (forma pe care vi-o doriti sa o dati tortului) sau folosim o forma din silicon. Eu am folosit o tava dreptunghiulara cu baza detasabila si dimensiuni de 29/19 cm.

Turnam compozitia in tava si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 45 min. in functie de cuptor, pana trece testul scobitorii.

In timp ce blatul se coace, ne ocupam de prepararea cremei.

Curatam dovleacul de coaja si il dam pe razatoarea mare.

Punem dovleacul intr-un vas antiaderent la “calit”, la foc mic, impreuna cu indulcitor (dupa gust, am pus foarte putin indulcitor pentru ca dovleacul a fost dulce – folosesc un wok, mi se pare o alternativa foarte buna).

Amestecam cu o lingura/spatula, iar cand apa s-a eliminat din el atunci stim ca este gatit.

Adaugam plicul de Zahar de mesteacan finlandez  cu scortisoara (sau scortisoara macinata ) si ghimbirul.

Preparam budinca de frisca fara zahar conform instructiunilor date pe ambalaj.

Amestecam bine cu ajutorul mixerului dovleacul calit si budinca, ambele caldute.

Dam crema fina si aromata la rece si continuam cu blatul.

Taiem blatul in doua.

Tava in care l-am copt, o tapetam cu folie de aluminiu sau plastic alimentar si asezam baza platului.

Il insiropam bine cu apa, rom si indulcitor dupa gust.

A doua foaie de blat o asezam intr-o tava si o insiropam bine si pe aceasta.

Asezam crema peste blat si nivelam suprafata.

Acoperim crema cu a doua foaie de blat, insiropata si ea.

Ne mai ramane sa preparam glazura.

Rupem ciocolata bucatele mici, o punem intr-un bol adanc si turnam lapte fierbinte. Acopetim bolul cu un capac sau o farfurie si o lasam sa se topeasca cca. 5 min. Amestecam bine apoi cu un tel pana se omogenizeaza bine.

Turnam ciocolata calda topita peste tort si il lasam la frigider pana ce crema si ciocolata se racesc si se intaresc.

Scoatem tortul din frigider si indepartam marginea tavii si folia.

Crema se intareste foarte bine iar glazura deasemeni este consitenta atat cat sa fie usor de portionat cu un cutit inmuiat in apa fierbinte. Glazura nu este casanta, deci nu se rupe in momentul taierii.

Daca mai ai rabdare sa-l ornezi cu putina crema oprita intr-un pos, o sa arate grozav, cam asa … 🙂

Tortul poate fi transferat cu usurinta pe o alta tava sau un platou, uimeste-ti prietenii, caci este destul de mare 😛

Rece si portionat, o adevarata explozie cu arome de toamna !

In dieta dukan pajitura se mananca evident cu dragoste 😜 incepand cu etapa Croaziera in zilele de proteina pura & legume PL (dovleacul fiind leguma).

Folositi lapte praf degresat si cacao cu o valoare ≤ 1% grasime, evitati uleiul de cocos (oricum este optional), si veti avea doar doua tolerate : amidonul din budinca si ciocolata neagra. Tortul poate fi consumat de o singura persoana in 3 zile.

Nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de ele in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc.

Enjoy  😉 Pumpkin chocolate cake ðŸ˜‹

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *