DESERTURIDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

PAVLOVA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

PAVLOVA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

„Anul 1926, Berth Sachse lucra ca patiser pentru un hotel din Perth. Atunci, pentru prima oară a văzut-o pe Ana Pavlova dansând pe scena și pe urma plimbându-se pe holurile hotelului unde el lucra. Patiserul a rămas incantat de pofta ei de viață, de zâmbetul ei, de grația și de mișcările ei lejere. Ana adora dulciurile, Berth adora să creeze noi prăjituri pentru ea. 
După cinci ani de la plecarea ei spre Europa, și după vestea morții sale, Berth Sachse a hotărât să dedice o întreagă prăjitură în onoarea Anei.
Acest dulce trebuia să fie „tare” ca vârfurile pe care dansa balerina, dar și moale ca mișcările ei. Alb, ca penele unei lebede, dar cu o pată de roșu, simbol al bolii care a doborât-o pe adorata Ana Pavlova.”

Fiecare act intreprins are o cauza de reinterpretare 🤗

Nu mi-au placut niciodata bezelele 🤭 Nu pot sa nu va recunosc acest lucru, pentru ca altflel nu ati intelege entuziasmul meu cand am gustat prima felie din aceasta prajitura dietetica, careia imi place sa o dragalesc ca fiind diafana.

Pentru o pavlova clasica stim ca este necesara o cantitate foarte mare de zahar rafinat, lucru care transforma total prajitura in una hipercalorica. Doamne si este atat de dulce, iar prima data (care a fost si ultima) cand am gustat dintr-o pavlova cu zahar imi crantaneau dintii in gura 😬 Basca sentimentul de vinovatie … daca ai grija la dieta si vrei sa faci prajituri dietetice renunta la zaharul rafinat!

Ingrediente pentru bezea:

  • 5 albusuri
  • 1 lingura otet (9 grade)
  • indulcitor (dupa gust)

Eu am folosit 50 grame din noul indulcitor – Indulcitor cu Stevia 1 : 1 – Green Sugar Premium (daca va place mai dulce sau folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust)

Sfatul meu este sa nu faceti bezeaua foarte dulce pentru ca vom orna cu sos de fructe pe care-l vom indulci.

Indulcitorul folosit de mine este grozav si chiar isi pastreaza proportiile  – 1 lingurita indulcitor = 1 lingurta de zahar rafinat.

Ingrediente pentru umplutura:

Ingrediente pentru sosul de fructe:

Mod de preparare :

Mai intai preincalzim cuptorul la o temperatura joasa. Am tot citit diverse moduri de coacere a bezelelor si mai mult m-am incurcat 😂 Preincalzire sau coacere la diferite grade, evident vorbeau despre bezeaua cu zahar rafinat si atunci mai mare incurcatura sa ma iau dupa specialisti.

Cuptorul meu pe gaz are cea mai joasa temperatura la 150 grade. Asa ca, nu aveam alta alternativa, deci am mers cu preincalzire si coacere la 150 grade.

Tapetam o tava cu hartie de copt sau folie din silicon (cum am pus eu).

Va spun sa incepeti cu acestea pentru ca restul se face foarte usor si intr-un timp relativ scurt.

Folosim un mixer pentru a bate albusul. Inca de la inceput adaugam un praf de sare si batem pana obtinem o spuma tare si lucioasa.

Adaugam spre final otetul si mai batem 2-3 minute. Adaugam si indulcitorul si batem in continuare pana il incorporam si pe acesta.

Acum este timpul sa adaugam amidonul de porumb si mai mixam putin sa-l incorporam.

Cam asa arata bezeaua noastra, este ferma si nu cade de pe paleta mixerului:

Transferam bezeaua intr-un pos sau intr-o punga careia ii taiem unul din colturi.

Umplem un disc imaginar cu diametrul de cca. 22-24 cm. Daca va este mai usor puteti sa-l desenati pe hartia de copt ajutandu-va de o farfurie si un creion. Eu nu am folosit nici acest procedeu si mi-a iesit destul de frumos.

Incepem sa trasam  cu posul, cercuri ce au continuitate, incepand din interior spre exterior pana umplem discul.

Pentru a-i lasa o adancitura in mijloc, unde vom pune umplutura, ne ridicam cu bezeaua pe marginea discului si astfel obtinem un fel de cuib.

Cum va spuneam la inceput, fiecare isi cunoaste cuptorul, iar cand se pune pe prajitureala sta cu ochii pe el in primele minute.

Am copt deci bezeaua la 150 grade cam 1 ora si 20 min. Va uitati la ea sa nu iasa chiar maro 🧐

Alb imaculat dar si coapta nu are cum sa ramana caci este preparata cu indulcitor … asta cred ca este cauza! Una peste alta mie mi-a iesit foarte dragalasa, s-a copt nu este moale, este crocanta.

Dupa coacere, pentru ca m-am apucat seara tarziu, am oprit focul, am lasat usa cuptorului intredeschisa si nu am scos bezeaua decat dimineata cand abia asteptam sa vad ce o sa-mi iasa si daca o sa-mi placa, evident ☺️

Voila!

Bezeaua chiar si-a pastrat forma, Yupiiiiii!

Si s-a si desprins foarte usor de pe folia din silicon, fara sa se rupa.

Cat timp s-a copt bezeaua eu nu am stat. Am scos samburii de la cirese (data viitoare o fac cu visine 😉 ) si le-am lasat intr-un castron pudrate cu indulcitor sa-si lase suc.

Ciresele, care deja si-au lasat suc le punem la fiert intr-o craticioara cu capac la foc mic.

Dizolvam amidonul in cei 100 ml. apa si cand au inceput sa fiarba ciresele, dam capacul la o parte si turnam amestecul de apa cu amidon.

La inceput sosul de cirese devine tulbure si pastos la culoare,  apoi transparent si lucios.

Mai fierbem la foc mic cca. 8-10 minute amestecand usor cu o spatula si gata. Delicios chiar grozav si pentru a umple clatite, placinte sau ce va mai trece prin cap.

Pentru ca aveam 5-6 capsuni ratacite intr-un castron, le-am taiat si pe ele in jumatati si le-am adaugat in sos.

Stim ca pavlova se umple cu frisca, dar cum sa faci sa obtii o pavlova fara prea multe grasimi?! 🤔

Simplu, gustos si foarte racoros. Mixam branza cremoasa degresata (0,2 – 0,3%) cu indulcitorul si adaugam vanilia.

La final incorporam iaurtul grecesc semi-degresat (2% grasime). Incorporati iaurtul cu o spatula renuntati la mixer pentru a nu scoate apa din el.

Umplem bezeaua cu crema obtinuta si ornam cu sosul de fructe.

Cam asa obtii o pavlova dietetica la fel de gustoasa ca cea clasica, usoara, racoroasa, diafana 😋

Si ca sa ma intelegeti, va spun ca acum imi plac bezelele 🥰

Daca nu tineti o dieta stricta, sau nu vreti sa eliminati grasimile, umpleti pavlova cu frisca.

O voi repeta cu siguranta caci mi se pare un deseret prea fin, prea bun, prea prea prea … va spuneam ca nu stiu cum sa-mi exprim entuziasmul 🤗

Cu toate ca recomandat este sa umpli pavlova cu cateva minute inainte de servire, eu va spun ca bezeaua asta este grozava, a doua zi nu s-a inmuiat in asa fel incat sa nu mai simti ca mananci bezea. Caci da, am ascuns in frigider o portie sa mai am si ziua urmatoare 🤫

In dieta dukan pavlova dietetica se poate consuma incepand cu etapa Croaziera, de catre o singura persoana in 2 zile daca inlocuiti ciresele cu alte fructe tolerate (100 grame/zi). Veti avea astfel 2 tolerate pentru 2 zile fructe+amidon.

Nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de ele in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc.

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.

Be happy and fit!

O portie mie si pentru cine mai doreste, cine mai pofteste … 😜

Pofta buna s-aveti !

Va las aici, starea mea de azi


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

 

 

print

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *