DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERA

PRAJITURA cu GEM (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

PRAJITURA cu GEM (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Azi am facut o delicioasa prajitura cu dulceata de caise din gradina mamei 🍑🍑🍑 preparata fara zahar, fara conservanti, sanatoasa pentru oricine tine o cura de slabire, chiar si pentru diabetici. Reteta pentru dulceata de caise o gasiti AICI.

Ingrediente blat:

Eu am pus 80 grame green sugar (indulcitor natural), daca folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust. Insa, tineti cont ca si dulceata este dulce si am vrut sa compensez cu blatul, pe care nu am vrut sa-l fac prea dulce.

Ingrediente umplutura:

Variante de umplutura gasiti multiple, fie gemuri/dulceturi fie mere, dovleac calit sau branza indulcita.

Mod de preparare :

Amestecam  ingredientele uscate inclusiv praful de copt.

Separam galbenusurile de albusuri.

Peste galbenusuri adaugam branza, iaurtul, indulcitorul, arome si le mixam cateva minute pana la omogenizare.

La final adaugam si uleiul (optional).

 

Incorporam si amestecul de ingrediente uscate.

Mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare si le incorporam in compozitia rezultata, cu ajutorul spatulei amestecand usor pentru a pastra aerul in ea.

Compozitia, este aerata si are consistenta unei smantani mai groase🙂

Turnam jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie copt. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 20 min. nu pana la coacere definitiva, atat cat sa sustina gemul si sa nu se afunde in ea.

Gemul/dulceata daca este prea moale il amestecam cu 1 – 2 linguri de gris fara carbohidrati. Daca dorim putem adauga si miez de nuca maruntit.

Adaugam gemul peste compozitia coapta la jumatate.

Si il intindem uniform pe toata suprafata.

Turnam restul de compozitie peste stratul de gem.

Dam din nou tava la cuptor pentru aproximativ inca 40 -45 min. in functie de cuptor, pana prajitura se rumeneste frumos.

Prajitura creste frumos si miroase foarte bine 😉

Dupa coacere lasam sa se raceasca complet si indepartam marginea detasabila a tavii.

De preferat sa o lasati la frigider cca. o ora, pentru a savura o prajitura fresh 😋

O pudram cu lapte praf degresat sau indulcitor pudra, apoi o portionam dupa cum dorim.

In dieta dukan prajitura cu gem de caise poate fi consumata din etapa Consolidare.

Si cum nuca se potriveste de minune, nu te sfii sa arunci si o mana de nuci maruntite in umplutura 😉

Preparati-o cu gem de goji, rubarba, capsuni, zmeura, afine, gem de dovleac sau dovleac calit, mere calite, branza degresata indulcita, cum va spuneam mai sus sunt multe variante si o puteti consuma inca din etapa Croaziera.

Prajitura contine 2 ingrediente tolerate ce pot fi consumate de catre o singura persoana in 4 zile – etapa Croaziera, daca:

  • 60 grame faina integrala – 1 lingura si jumatate/zi =15 grame
  • 400 grame gem din fructele permise (enumerate mai sus) – 100 grame/zi
  • daca nu folositi uleiul oricum este optional adaugati grasimi sanatoase naturale – nuci – nu sunt tolerate ci permise 16 grame/zi; asadar aproximativ 65 gr./pt 4 zile (estimare pentru consumul prajiturii) sigur ca nu este o tragedie
  • 60 grame tarate de ovaz – 6 linguri consum pentru 3 zile

                                   Enjoy and don’t regret it  🍑🍑🍑

Daca vrei sa afli lucruri noi, vino in grupul de suport pentru dieta dukan << Dukan Life Style >>, acolo unde oamenii se sustin, invata unii de la altii si impartasesc acest stil de viata, basca ca sunt inventivi si ne arata o multime de retete grozave si apetisante!

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *