DESERTURIDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

MUSUROI de CARTITA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

MUSUROI de CARTITA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Nu, nu este despre:  Cum scapam de cartite?” sau “Cartitele imi distrug gradina si gazonul!” 😅

Si pentru ca se apropie iarna, iar despre cartita toata lumea a crezut ca este un animal care hiberneaza, insa in realitate cartita, este foarte activa … asa si eu, m-am lacomit la fel ca ea si gandurile mi s-au activat. Daca vreti si voi o felie din “pamantul” meu, am sa va arat cum sa faceti sa nu deveniti lacomi si s a poftiti la munca mea, dara sa puneti mana la treaba 😜

Reteta mea proprie, pentru ca imi place sa experimentez in bucatarie, din ciclul ce retete minunate mai putem reinterpreta, suna asa:

Ingrediente blat:

Eu am folosit 60 grame Eritritol cu Stevia 1:1 – Edulcorem – indulceste natural, este non – caloric, stabil la coacere, fierbere sau congelare si nu fermenteaza.

Puterea de indulcire fiind egala cu cea a zaharului. Zero calorii si indice glicemic. Recomandat in diete si pentru persoanele diabetice (in cadrul unei alimentatii echilibrate) sau cu fenilceto­nurie.

Ingrediente crema:

Eu am folosit 60 grame Eritritol cu Stevia 1:1 – Edulcorem – indulceste natural, este non – caloric, stabil la coacere, fierbere sau congelare si nu fermenteaza.

  • cateva fructe mici (am folosit mure)
  • aroma de banane (in special daca nu folositi o budinca aromata ci doar amidonul alimentar din porumb)

Mod de preparare:

Compozitia blatului este pentru o tava rotunda cu baza detasabila si cu diametrul de 20 cm.

Intr-un bol amestecam  ingredientele uscate: izolat proteic din zer, amidon alimentar din porumb, cacao si praful de copt.

Mixam  ouale intregi cu indulcitorul si un praf de sare, pana cresc in volum si se albesc.

Incorporam ingredientele uscate, puteti folosi tot mixerul sau cu un tel/spatula.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu margini detasabile, captusita cu hartie de copt. Tava mea are 20 cm diametrul si sunt atat de fericita pentru ca am primit-o in dar de la prietena mea LuZi 🥰 O fata mult draga sufletului meu, cu care de multe ori am facut schimb de experienta culinara dietetica, pentru ca face niste retete Wauuu, o gasiti AICI, aruncati un ochi si-mi veti da dreptate 😉👌

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 30 min, pana trece testul scobitorii.

Scotem blatul din tava si il lasam sa se raceasca complet.

Cat timp se raceste blatul, preparam crema. Va spuneam ca putem folosi mai multe variante, eu am avut budinca de frisca.

Separam ouale. Intr-un vas punem laptele, budinca, indulcitorul, cele doua galbenusuri, amestecam cu un tel.

Adaugam si ingredientul secret, care face prajitura noastra cat mai autentica – aroma de banane. Am o aroma de banane naturala foarte faina 😉

Turnam continutul intr-o craticioara si punem la foc mic cateva minute pana se ingroasa crema. Amestecam continuu cu un tel pentru a nu se lipi crema si a nu face cocoloase.

Cele 2 albusuri le batem spuma tare si le incorporam in crema fierbinte, lingura cu lingura, amestecand cu o spatula.

Crema noastra creste in volum capatand un aspect foarte aerat.

Este demential de gustoasa, aromata si fina 😋 iar teama ca ai consuma albusuri crude dispare, acestea s-au gatit odata ce au fost adaugate in crema fierbinte !

Taiem si scobim blatul numai cand e perfect racit.

Ii taiem capacul si ii scobim miezul cu grija, cu ajutorul unei lingurite, astfel incat sa ramana cam 2 cm de margine si baza.

Cam asa trebuie scobit si veti vedea ca puteti face asta cu mare usurinta:

Resturile de la blat evident ca nu le aruncam 😜

Le punem in robotul de bucatarie si invartim de 2-3 ori si gata au ajus la granulatia firmiturilor, pe care le care le vom folosi la decor. Veti vedea ca nu ne vor folosi toate firmiturile, cam jumatate din ele, insa nu le aruncati caci puteti face un alt desert gustos cu ele. De ex. un desert la pahar, suna bine asa-i?

Yuuuum delicioase firimituri, pai credeti ca nu am mancat si asa goale?! 😂

Insiropam foarte bine blatul cu un sirop light fara zahar, sau rapid cum am facut eu cu cola zero 😜 Punem langa noi la indemana tot ce avem nevoie si asamblam.

Intindem un strat de crema, asezam cateva fructe mici (eu am pus mure).

Si din nou strat de crema, fructe, apoi crema ramasa.

Decoram cu firmiturile ramase de la blat.

Presam usor cu podul palmei,  pentru a le lipi cat mai bine de crema.

Ideal este sa lasam prajitura la frigider cateva ore inainte de feliere. Stiu vi se pare un morman de … ceva … 😂 insa acest morman feliat este spectaculos si delicios 😋

Voila!

“Musuroi de Cartita” este un desert fin cu fructe (la alegere), crema pufoasa, aromata si blat delicios cu cacao, caruia nu-i vei rezista. Chiar merita incercat!

Explozie de aroma si gust fara remuscari!

In dieta dukan preparati prajitura cu cacao ≤ 1% grasime si veti avea ca ingrediente tolerate – amidonul din porumb alimentar, care este de fapt acelasi lucru cu budinca) si fructele. Astfel poate fi consumat in etapa Croaziera de catre o singura persoana in 4 zile.

Asta daca nu dau navala si cei care nu tin dieta, familia si prietenii 😂

Desertul nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de ele in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc.

Cum va place ? Arata bine ? Merita incercat, gustul este irezistibil 😘

Vino in grupul de suport pentru dieta dukan << Dukan Life Style >> si vei vedea harnicia si priceperea noastra 🤗Acolo oamenii se sustin, invata unii de la altii si impartasesc acest stil de viata, basca ca sunt inventivi si ne arata o multime de retete grozave si apetisante. In plus vei gasi concursuri atractive pentru sustinerea membrilor si de ce nu … vei experimenta lucruri noi!

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.

Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *