DESERTURIDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

RULADA cu CACAO si MERE (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

RULADA cu CACAO si MERE (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Cred ca am devenit fan rulade 😜 Pai da, am facut atatea, ca nu le mai stiu numarul, fel si fel de combinatii, si stiti de ce? Pentru ca se fac foarte usor! Pentru mine, provocarea vine atunci cand ma gandesc la combinatii sanatoase, combinatii care sa fie pe placul vostru, al celor ce tin dieta dukan, dar si pentru alte nevoi.

Da este o provocare pentru ca atunci cand ma gandesc la cantitati, ingrediente, arome, incerc sa gasesc variante cat mai accesibile pentru toti cei ce au nevoi, sa le spunem, mai speciale.

Asadar, aceasta rulada nu contine tarate de ovaz, in blat nu are niciun ingredient tolerat, iar in plus, cel mai fain este ca nu contine gluten. Deci poate fi consumata si de cei care au intoleranta la gluten.

Ingrediente:

Eu am folosit 75 grame Eritritol cu Stevia 1:1  Edulcorem – indulceste natural, este non – caloric, stabil la coacere, fierbere sau congelare si nu fermenteaza.

Puterea de indulcire fiind egala cu cea a zaharului. Zero calorii si indice glicemic. Recomandat in diete si pentru persoanele diabetice (in cadrul unei alimentatii echilibrate) sau cu fenilceto­nurie.

Umplutura

Eu am folosit 50 grame Eritritol cu Stevia 1:1 – Edulcorem

Mod de preparare:

Sincer de data aceasta nu am mai facut poze pas cu pas, dar am zis ca merita sa va dau reteta si sa vedeti produsul final. Am atatea retete de rulade dupa cum va spuneam, incat deja stiti cum se procedeaza cu un blat de rulada inainte de a fi asamblat cu crema. Clasicul copt in tava tapetata cu hartie de copt, rasturnat apoi pe un prosop de bucatarie inmuiat si bine stors, dupa care rulat si asteptam sa se raceasca blatul.

Folosim un mixer pentru a bate albusul. Inca de la inceput adaugam un praf de sare si batem pana obtinem o spuma tare si lucioasa.

Adaugam spre final zeama de lamaie (sau otet) si mai batem 2-3 minute.

Galbenusurile le mixam pana la omogenizare cu indulcitorul, dupa care adaugam aromele.

Incorporam si iaurtul grecesc apoi ingredientele uscate inclusiv praful de copt. Datorita fainii de bambus care absoarbe foarte mult lichid, adaugam laptele si omogenizam bine. Daca nu aveti cacao degresata ≤1%  grasime puteti inlocui cu nes pentru a nu adauga blatului un ingredient tolerat.

Obtinem o compozitie de consistenta unei smantani mai groase.

Cu o paleta incorporam in compozitie si albusul batut spuma.

Preincalzim cuptorul la 180 grade, tapetam tava aragazului cu hartie de copt, turnam blatul si il nivelam la suprafata.

Coacem blatul cca. 30 – 35 min. in functie de cuptorul fiecaruia.

Rulam blatul cu tot cu hartie de copt, intr-un prosop de bumbac inmuiat in apa rece si stors (procedeu ce faciliteaza desprinderea aluatului de hartia de copt cu mare usurinta) si il lasam la racit cca. 20 min.

Cat timp se raceste blatul preparam umplutura.

Curatam merele de coaja, scoatem casuta cu seminte si le taiem cuburi.

Intr-o cratita punem merele taiate, 100 ml. apa rece si indulcitorul.

Aducem merele la punctul de fierbere, lasam pana se inmoaie merele (punem capacul pentru a grabi inmuierea merelor), apoi adaugam scortisoara, menta si ghimbirul. Amestecam usor cu spatula.

Amidonul (sau budinca) il dizolvam in laptele rece (300 ml.), adaugam indulcitorul, aromele si turnam peste merele deja indulcite, aromate si usor inmuiate.

Amestecam in continuare usor cu o spatula pana ce compozitia se ingroasa.

Lasam umplutura sa se racoreasca nu pana la racire definitiva.

Desprindem hartia de copt, dupa care intindem pe blat umplutura cu mere.

O intindem pe toata suprafata blatului si rulam.

Invelim rulada cu aceeasi hartie de copt in care a fost coapta si o infasuram stans in folie de plastic alimentar, stangand la capete si inodand.

Astfel vom obtine o rulada uniforma la care nu vom avea surpriza neplacuta ca blatul sa se desprinda de umplutura.

Intregul procedeu de coacere al ruladei il gasiti AICI, pentru cei ce inca sunt la inceput de drum si nu stiu.

Dam rulada la rece pentru 1-2 ore astfel asamblata si ambalata,  timp in care crema se raceste, iar rulada capata fermitate.

Dupa indepartarea foliei alimentare de plastic si a hartiei de copt, rulada se feliaza foarte frumos. O puteti pudra cu indulcitor sau lapte praf.

Daca aveti rabdare o puteti orna simplu si gustos, cu ciocolata neagra topita sau dupa imaginatia voastra.

Rulada poate fi consumata in dieta dukan incepand cu etapa Croaziera de catre o singura persoana in 2 zile, tinand cont ca are doua ingrediente  tolerate : mar si budinca. FAINA de BAMBUS – nu este un tolerat, este permisa la doza de 30 grame maxim pe zi, sau doua linguri – incepand cu etapa Croaziera, insa blatul nostru are doar 15 grame 😉

Va asigur ca nu puteti manca de unul singur rulada, iar prietenii vor da navala 😋

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.

Nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de ele in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc.

Alte retete de rulade gasiti in linkurile de mai jos:

RULADA cu MERE si GUST de CARAMEL

RULADA cu MASCARPONE si FRUCTE

RULADA cu CREMA de CACAO

RULADA cu MOUSEE de BRANZA si ZMEURA

Si aceasta rulada, este delicioasa si promit ca nu o manac toata 😋

Cu siguranta vor urma in josul paginii fotografii pe care le primesc de la voi cei care ati incercat reteta si va multumesc anticipat tuturor in egala masura 🥰

Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!

Dimineti cu cafea si aroma de mar cu scortisoara 🙂


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!

print

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *