CONCURSURI DIN DRAG PENTRU CEI DRAGIDESERTURIDukan CROAZIERA

SAVARINE nostalgie FARA ZAHAR (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

SAVARINE nostalgie FARA ZAHAR (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Ce ar fi industria alimentara fara zahar? Zaharul a devenit indispensabil, pentru ca are proprietati conservante, este ameliorator de gust si poate modifica gradul de vascozitate a unor alimente. Daca studiati etichetele produselor de pe rafturi, veti vedea ca este omniprezent, de la paine la mustar, de la mezeluri la vin, de la suc de rosii la maioneza. Asta daca vorbim de alimente care, in mod normal, n-au nevoie de asa ceva. Si cum diabetul zaharat a devenit boala secolului, numai in Romania vorbim de 2 milioane de diabetici, ar trebui sa fim mai atenti la alimentatia noastra si a copiilor nostri si sa evitam aportul inutil de zahar.

Diabetul – Date la nivel național si mondial:

Conform studiului PREDATORR „Prevalence of diabetes mellitus and prediabetes in the adult Romanian population” – Prevalența diabetului zaharat și prediabetului în populația adultă din România: în anul 2017 la o populaţie adultă de 14.382.000, erau înregistrate 1.785.300 cazuri de diabet la adulţi cu vârste între 20 și 79 de ani, cu o prevalenţă de 12,4%; numărul va scădea la 1246000 în anul 2045. Pe plan mondial, 425 milioane persoane au diabet și mai mult de 58 milioane persoane sunt din EURO Regiune; până în 2045, crește la 66,7 milioane.

Campania de constientizare a faptului ca cei care sufera de diabet pot renunta la zahar, dar nu si la gustul dulce, mi-a oferit prilejul de a participa la un concurs. Concurs, in care  Echipa Edulcorem va desemna cea mai originala adaptare a unei retete vechi si cea mai nostalgica reteta (acea reteta care, prin decor si atmosfera, ne va introduce in atmosfera bucatariei retro), reteta evident, indulcita cu Edulcorem Stevia.

Edulcorem STEVIA este un indulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana si Eritritol.
Are ZERO calorii si ZERO indice glicemic, este stabil termic si, cel mai important, nu are gustul amarui, specific altor indulcitori.
Edulcorem Stevia vine pe piata in doua variante:
1:1 – putere de indulcire similara zaharului;
1:2 – putere dubla de indulcire fata de zahar.
Orice varianta alegi, Edulcorem Stevia poate fi folosit in bauturi, prajituri, creme si alte delicii.  Cu un excelent raport calitate-pret, Edulcorem Stevia a fost creat tocmai pentru a raspunde asteptarilor celor care au restrictii alimentare, dar isi doresc dulciuri sanatoase, la pret accesibil! 🙂

Edulcorem Stevia poate fi achizitionat de AICI cu 10% reducere. Perioada campaniei: 14 noiembrie – 14 decembrie 2019.

Asadar deci, tineti-mi pumnii stransi, astept sustinerea voastra ca de fiecare data caci m-am inscris in aceasta campanie de constientizare. Sper ca pasiunea mea de a gati sanatos si a da gust deserturilor fara zahar – inamicul numarul 1, sa-i convinga si pe ceilalti sa evite aportul inutil de zahar.

Nu puteam sa nu-mi arat indemanarea privind ingredientele si inlocuitorii, tehnicile de gatit/prajiturit si fotografiat, intr-o astfel de provocare interesanta. In acest concurs, sunt conditii doar in ceea ce priveste inlocuirea cu Edulcorem Stevia a ingredientului principal dint-un desert, adica zaharul.

Eu am ales sa prepar o reteta in nisa blogului, o reteta interpretata a clasicului desert pe care il indragim inca din copilarie. Imi plac foarte mult savarinele, dar nu asa … oricum 😛 bine insiropate, dar bine de tot, caci altfel in opinia mea nu mai sunt savarine.

Ingrediente :

Aluat

Ingrediente crema :

Sau puteti prepara crema in proportie egala folosind 250 grame branza cremoasa degresata (tip quark/mascarpone) indulcita si aromata cu ingredientele de mai sus, amestecata cu 250 ml. frisca vegetala fara zahar si batuta, pentru a nu adauga multe grasimi preparatului. In situatia in care nu tineti o dieta anume ci doar doriti sa mancati un desert sanatos fara zahar puteti folosi doar frisca batuta cu edulcorem si evident aromata.

Sirop

Decor

Jeleu preparat in casa fara zahar adaugat, sau 1 plic de tort jelee rosu preparat conform instructiunilor de pe plic.

Cateva fructe mici (fructe de padure).

Mod de preparare :

Pentru blat mai intai rasnim in rasnita de cafea indulcitorul edulcorem, pentru a-l face pudra si astfel se dizolva foarte usor in preparat.

Separam albusurile de galbenusuri si mixam galbenusurile cu pudra de indulcitor pana se maresc in volum si devin o crema spumoasa deschisa la culoare.

Peste crema de galbenusuri adaugam esenta de vanilie, iaurtul si mai mixam putin pentru a le incorpora.

Intr-un bol cantarim si apoi amestecam : amidonul, laptele praf si izolatul proteic din zer.

Adaugam treptat amestecul din ingrediente uscate si mixam usor la viteza mica pentru a le incorpora si pe acestea.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, daca puneti 1 lingurita zeama de lamaie nu veti avea nicio problema, acestea se vor bate foarte bine, spuma devenind foarte tare.

Renuntam la mixer si peste spuma de albusuri turnam treptat si incorporam cu o spatula crema din galbenusuri. Amestecam cu miscari usoare pentru a pastra compozitia cat mai aerata.

Amestecam Mixul pentru gofre fara carbohidrati cu Faina mix de fibre fara carbohidrati si cele 5 grame praf de copt.

Le incorporam si pe acestea treptat in compozitie, tot cu spatula, amestecand usor. Obtinem o compozitie aerata ca cea de chec. Nu ma indoiesc ca putem face un chec delicios din aceasta compozitie, insa planul nostru sunt savarinele 🙂

Incingem cuptorul la 180 grade si pregatim formele de copt.

Eu am forme din silicon in monoportii (forme de guguluf sau briose) insa pentru a ma misca mai repde am pus in aceste 2 forme a cate 6 portii de guguluf mic.

Mai intai am pulverizat putin ulei de cocos spray, ideal pentru astfel de situatii, il ador. Asa ma asigur ca voi scoate blatul cu mare usurinta dupa ce il voi coace.

Cu ajutorul unui pos sau pur si simplu o punga careia ii taiem un colt, umplem uniform formele cu compozitie. Acoperim si mijlocul formei de guguluf.

Asadar am umplut formele si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 30 min. sau pana trece testul scobitorii.

Au crescut foarte frumos, iar aluatul este copt.

Lasam sa se racoreasca putin si scoatem savarinele din forme. Foarte simplu, cu un deget in forma de guguluf impingem in forma iar cu mana cealalta rasucim usor si ridicam. foarte usor din formele de silicon.

Le asezam pe un gratar pana la racirea definitiva.

Asadar eu va incant azi cu imagini si gust pe masura pentru pofticiosi !

Pentru ca dulce nu inseamna doar zahar, iar ajutoarele mele de nadejde, sunt nepotica si nepotul meu 🤗Voila!

Pentru ca tocmai au venit in vizita, i-am pus „paznici” la racit savarine si tare incantati mai erau 🥰

Cand e vorba de facut poze, mai intai fac ei si apoi se maimutaresc 😜 Incantati ca vom prepara impreuna prajiuri, am reusit sa-i surprind curiosi si increzatori 😅

Unii oameni considera obezitatea un ghinion, iar pofta de mancare un detaliu, apoi se intreaba de ce se ingrasa.

Intrebati fiind „mancati dulciuri?” raspunsul este rapid si usor iritat – „nu prea”, cu accent pe „nu”. Savurand cateva bucatele de ciocolata, ce e drept, nu conteaza prea mult in mintea lor (probabil ca isi imagineaza ca untul si zaharul in prezenta pudrei de cacao devin un fel de morcov) si, daca le mai stingi si cu doi litri de sucuri pe zi…

Cresterea in greutate este una dintre cele mai mari probleme in societatea moderna. Astazi, oamenii sunt preocupati de diete si pierderea kilogramelor in plus. Toata lumea ar trebui sa fie mai precauta in privinta alimentelor pe care le consuma, pentru ca statisticile, asa cum v-am aratat la inceputul articolului, sunt cu adevarat ingrijoratoare.

Cand s-au racit le taiem capacul cu un cutit bine ascutit sau zimtat.

Fierbem apa cu indulcitorul pana ce se topeste. Luam cratitita de pe foc si adaugam esenta de rom.  Siropul aromat trebuie sa fie cald nu fierbinte in momentul in care insiropam savarinele.

Scufundam fiecare briosa cat si capacelul taiat pana sunt patrunse foarte bine. Le asezam pe o tava si dam la frigider cca. 30 minute pana se racesc bine.

Preparam un jeleu de casa si punem cate o lingurita in fiecare savarina, in golul pe care il are forma de guguluf. Sau pentru cei care nu tin o dieta stricta se poate folosi un plic de tort jelee rosu preparat conform instructiunilor de pe plic – 200 ml. apa in care punem indulcitor dupa gust ( cam 50 grame edulcorem – nu trebuie sa fie foarte dulce jeleul pentru ca avem dulce in prajituri si crema) se da in clocot si se adauga jeleul dizolvat in 50 ml. apa., iar la final il aromam, eu am pus 5 ml. esenta de fructe de padure.

Puteti folosi si un jeleu de fructe sau un gem mai acrisor.

Jeleul nu trebuie turnat fierbinte, lasat putin la racorit. Chiar daca in timp ce umpleti golurile gugulufului se mai incheaga nu va speriati, el se poate reincalzi fara sa pateasca niimic, devenind fluid din nou.

In fiecare savarina in jeleu am indesat zmeura congelata 1-2 bucati. Puteti pune orice fruct de padure aveti, proaspat sau congelat ( mure, afine, coacaze, catina, etc. ). Astfel savarinele noastre sunt mult mai delicioase decat banalul blat insiropat cu frisca.

Preparam crema mixand 3-5 minute branza cu indulcitorul (tot pudra facut in masina de rasnit cafea) si esenta de vanilie. Cum va spuneam la inceput, puteti folosi proportie egala 1:1 crema de branza si frisca batuta, sau doar frisca batuta. Eu am mixat 250 grame crema de branza cu 75 indulcitor edulcorem pudra si 5 ml. esenta de vanilie. Apoi am amestecat cu 250 ml. frisca vegetala fara zahar batuta bine.

Frisca batuta o adaugam treptat peste crema de branza si amestecam cu o spatula. Ambele sunt preparate reci de la frigider.

Uitati ce bine arata! Este tare si nu vei avea neplacerea sa se lase la montat.

Cu un pos umplem fiecare savarina cu o cantitate generoasa de crema.

Dupa preferinta, mai picuram cu lingurita jeleu peste crema. Mie asa imi plac, pentru ca jeleul are o nota de fresh si le taie dulceata 😉

Urmeaza sa acoperim cu capacelul si optional o fructa mica (eu am pus o mura) din nou o lingurita de jeleu pentru tusa finala. Indulceste-ti viata, fara zahar, cu migala si cu mult drag!

Lasate la rece pret de 1 ora, sunt grozav de delicioase 😋 Savarina-nsiropata, repede o pap pe toata! 😜 Din ingredientele retetei mi-au iesit 11 savarine mari, pufoase, deliciose, nu stiu pe cine sa impac mai repede, ai mei, vecinii sau colegii 😄🤗

Cu aceasta reteta sper sa conving cat mai multa lume ca nicio savarina nu e mai buna ca cea facuta in casa. Asta ca o forma de protest pentru faptul ca in cofetarii nici macar  savarina nu mai e ce a fost, darami-te sa gasesti o savarina fara zahar cu un dulce care pur si simplu sa te lesine!

Eu sunt mereu in cautare de lucruri noi, imi place sa experimentez si sa risc, sunt o fire ambitioasa si m-am gandit ca nu are cum sa nu-mi iasa reteta de savarine 😍

Reteta savarinelor cu edulcorem poate fi consumata in orice dieta, sau daca din varii motive ai ales o alimentatie fara zahar, fara grasimi, fara faina alba si fara gluten.

In dieta dukan pot fi consumate incepand cu etapa Croaziera daca nu folositi frisca in crema. Retete de savarine pentru dieta dukan etapa croaziera dar si atac, mai gasiti AICI si AICI

Indulcit cu Edulcorem Stevia, e greu sa-ti dai seama ca zaharul lipseste cu desavarsire din aceast desert. Acest inlocuitor de zahar s-a comportat excelent in toate situatiile la care l-am supus.

Pofta buna s-aveti!

Daca ti-a placut, un share pe facebook m-ar ajuta, pagina blogului o gasiti AICI 😘

Iar daca nu va descurcati astept sa-mi spuneti in comentarii si va raspund cu drag. Va astept si pe contul meu de instagram @dukan.lifestyle unde vom impartasi noi si noi experiente!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!

print

4 Comentarii

  1. hello there and thank you on your information – I have definitely picked up something new from right here. I did alternatively experience some technical points the usage of this website, as I experienced to reload the website many occasions previous to I may just get it to load correctly. I had been thinking about if your web hosting is OK? No longer that I’m complaining, however slow loading instances instances will sometimes have an effect on your placement in google and can injury your high-quality ranking if ads and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my email and could glance out for a lot extra of your respective fascinating content. Make sure you update this once more very soon..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *