Dukan ATACDukan CROAZIERAPAINE/PIZZA/PASTE

FOCACCIA moale SI pufoasa (Fara faina alba/Sugar free/ Low carb/ Low fat)

FOCACCIA moale SI pufoasa (Fara faina alba/Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Trebuie sa va recunosc ca aceasta paine Focaccia este printre favoritele mele. Evident, gusturile nu se discuta in general si ma refer la grosimea aleasa pentru aceasta paine. La dimensiunea tavii mele  34/12 nu este foarte groasa, dar nici foarte subtire. Cu toate astea veti intalni si persoane care vor spune intotdeauna: mie imi place putin mai subtire, sau ceva mai groasa  Asadar, alegeti voi in ce tava vreti sa o coaceti pentru a va iesi grosimea preferata🙂

Ingrediente:

Mod de preparare:

Amestecam  ingredientele uscate :  taratele de ovaz, izolatul proteic din zer, laptele praf, Mixul pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb, sare dupa gust (eu folosesc intotdeauna sare roz de Hymalaia si uneori sare neiodata) si praful de copt.

Intr-un bol adanc de mixer punem iaurtul, galbenusul de ou si ingredientele uscate. Le mixam pana obtinem o crema omogena de consistenta smantanii.Daca doriti puteti pune toate galbenusurile dar eu am ales aceasta varianta pentru a scadea mai mult grasimea in preparat.

Mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare.

Peste compozitia din ingrediente uscate, ou si iaurt adaugam si incorporam treptat spuma de albusuri. Adaugam cate 1-2 linguri de spuma si mixam la viteza mica a mixerulului pentru a subtia compozitia. Scoatem paletele mixerului si continuam incorporarea albusului cu o paleta de silicon sau un tel. Pastram astfel aerul in compozitie, iar focaccia v-a iesi pufoasa.

Intr-o tava termorezistenta turnam compozitia si o nivelam. Daca doriti sa o coaceti in tava, tapetati-o cu hartie de copt.

Pentru ca am avut cateva felii de pastrama de pui, am pus desupra din loc in loc. Dar asta, evident este optional. Mancarea dietetica, prinde gust atunci cand jonglezi cu condimentele dupa bunul plac. Imi place foarte mult mixul de rosii uscate cu busioc si usturoi, asa ca nu m-am abtinut si am presarat deasupra 😉 Dupa parerea mea sarea si condimentele sunt importante si trebuiesc echilibrate.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 30 – 40 minute, in functie de cuptorul fiecaruia, pana ce se rumeneste.

Cam atat! A fost greu? 🤗

Scoatem foaccia din cuptor rumenita, o asezam pe un gratar si o lasam la racit. Nu o lasati in tava sa se raceasca pentru a nu face condens si apoi sa se umezeasca!

Este una dintre cele mai simple retete pe care le-am facut si desi este simpla, este extrem de gustoasa.

Poti s-o mananci pe post de paine cu diferite creme preparate de de tine, este foarte gustoasa chiar si asa pur si simplu fara nimic. Eu, de pofta, mirosea prea bine, am amestecat repejor putina branza de tip quark degresata cu sare, piper, marar si ceapa verde si am mancat asa calda 😋

Se poate consuma inca din etapa Atac a dietei dukan de catre o singura peroana in 2 zile. Nu contine ingrediente tolerate, are gust si este foarte pufoasa. Astfel in cele 2 zile va consumati si taratele de ovaz, portia zilnica (1 lingura si jumatate /zi = 22,50 grame).

Daca ai incercat reteta vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style >> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei 🤗

Mai gasiti retete de focaccia AICI si AICI.

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *