DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

MINI CHEESECAKE cu CACAO fara COACERE (Fara faina alba/Sugar free/ Low carb/ Low fat)

MINI CHEESECAKE cu CACAO fara COACERE (Fara faina alba/Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Chiar daca canicula te oboseste, prinde curaj si prepara o prajitura delicioasa. Nu ai nevoie de cuptor, iar rezultatul o sa te incante iremediabil. Cheesecake-ul, de regula este un desert racoros si delicios, iar crema de branza nu trebuie sa lipseasca. Basca, este atat de versatila si poate fi combinata in multe variante. Azi am sa va arat ca se potriveste de minune si cu cacao.

Ingrediente:

Baza

Crema

Mod de preparare:

Cum ati mai vazut in retele mele de cheesecake-uri fara coacere, de obicei folosesc feliile integrale de wasa, insa de data aceasta am descoperit biscuiti minunati fara sare si zahar adaugat, care, merg perfect la fel ca si wasa pentru baza. Pentru etapa croaziera a dietei dukan voi veti folosi wasa, biscuitii ii puteti folosi incepand cu etapa de consolidare.

Prajitura, banala de fapt😅 un blat simplu si o crema perfecta cand inspiratia te loveste din plin si ai timp, dar si rabdare 😜

Mini cheesecake-urile sunt foarte practice daca ai rabdare sa asamblezi, pentru ca monoportiile sunt bine venite atunci cand ai musafiri la dieta sau vrei sa-ti iei la pachet cand mergi la job. Merge insa si montat un cheesecake intr-o  tava cu baza detasabila avand diametrul de cca. 18 – 20 cm.; asta daca vreti sa va iasa inalt, dar si pana la 22 cm. obtinand evident o baza mai subtire si o crema nu atat de inalta.

Oricum am monta cheesecake-ul, mai intai pregatim formele, tapetandu-le cu hartie de copt sau folie de transfer (daca aveti 😏 – o am pe lista de cumparaturi si eu). Ca sa nu uit, va spun de acum ca branza si iaurtul le-am scos de la frigider pentru a sta la temperatura camerei (bucatariei 😛) pana le folosesc. Altfel, reci fiind, in momentul cand voi pregati crema si voi adauga gelatina, risc sa se coaguleze!

Asadar, am captusit 3 forme din inox de marimi diferite si 1 patrata care nu apare acum in poza (pentru ca am uitat sa o fotografiez).

Pentru cei care-si pun intrebarea de care wasa puteti folosi, voila!

Punem biscuitii intr-o punga si trecem cu sucitorul peste ei pana ii maruntim.

Daca folositi felii de wasa le rupeti bucati si le maruntiti in robotul de bucatarie 3-4 minute, nu foarte marunt caci nu ne dorim sa obtinem o pudra.

Intr-un bol incapator rasturnam baza maruntita, adaugam untul de arahide si cele 60 grame iaurt grecesc. Mie mi se pare ca este o combinatie delicioasa si super sanatoasa. Arahidele se potrivesc de minune cam in orice combinatie, dar dupa preferinta puteti auaga unt de migdale, caju sau nuci. Asta tine doar de gustul vostru.

Amestecam cu lingura, pana obtinem rezultatul bun, ca atunci cand strangetm in pumn, compozitia sa se lege.

Distribuim cu o lingura, in mod cat mai egal in cele 4 forme sau intr-o tava mai mare cu baza detasabila. Tasam bine cu lingura si nivelam cu un pahar de diametru mai mic care sa intre in forme, intr-un strat uniform ca grosime.

Dam la frigider formele si pregatim crema.

Spre norocul meu, am primit de la o amica din Franta doua cutii cu cacao degresata 1%, de care „trag” pana o termin cu mare grija 😛 si asta dupa cum stiti si voi, pentru ca in Romania nu gasim aceasta cacao de ceva vreme. Dar daca va doriti sa faceti acest cheesecake, cum v-am sugerat si la ingrediente, puteti folosi caco semi-degresata 10-12% (adaugand astfel 1 tolerat) sau ness (ingredient permis).

Mai intai punem gelatina la hidratat in 50 ml. apa rece.

Intr-un bol incapator adaugam branza, iaurtul, izolatul proteic din zer, cacaoa (sau nessul), indulcitorul si aromele. Amestecam cu o spatula apoi mixam 2-3 minute la viteza medie pentru a omogeniza compozitia.

Topim gelatina hidratata pe baie de aburi si o adaugam in crema, amestecand continuu pana o incorporam.

Cu lingura umplem formele distribuind uniform.

Dam la rece pana se incheaga crema, eu am tinut cca. o ora si jumatate. Nu mai ramane decat sa le asezam pe un platou pentru momentul servirii, sa ridicam usor de forme in sus si sa indepartam hartia. Formele fiind captusite, cheesecake-ul se poate scoate foarte usor, la fel si o tava cu baza detasabila, daca nu montati in monoportii.

Decorati dupa plac si serviti cu pofta!

Mai intai am pudrat cu cacao …

… dupa care, mi am amintit ca am zmeura in congelator … zau, nu e vina mea, dar desertul asta chiar ma inspira 🥰 dragute, asa-i?! Cateva frunzulite de menta … de la vecina, caci nu aveam. Stttt 🤫 ca m-am revansat cu un mini cheesecake catre ea 😋

Nu ca ma laud, dar combinatia asta este magica, super cremoasa si delicioasa 😋 Trebuie neaparat sa incercati reteta si sa-mi spuneti parerea voastra!

Nu ma satur de fotografiat, asa cum voi nu o sa va saturati de savurat 😅 norocul meu ca am dat drumul la aerul conditionat si pot sa-mi fac „meseria” de fotograf (si nu mi se topeste prajitura), sper sa va incante si pe voi macar vizual, asta pana cand veti incerca reteta!

Privind imaginea corpului lor si la pasii pe care ii fac oamenii pentru a deveni mai sanatosi, am tot citit diferite studii din ultima vreme si ca generalitati va pot spune cateva esentiale.

Dietele cu un consum scazut de carbohidrati au crescut in popularitate. Reputatia grasimilor de a fi inamicul nr.1 al dietelor isi pierde din intensitate. Intentiile si comportamentele reale nu sunt intotdeauna aliniate cu dorinta de a lua decizii mai sanatoase. Eficacitatea descrierilor de pe etichete in cazul categoriilor de indulgenta si semi-sanatoase, insa, pare sa depinda de perceptia pe care o au consumatorii asupra produsului. In acord cu interestul manifestat fata de produse mai pure/naturale, vanzarile de produse indulcite in mod artificial, de tip “diet/light”, au scazut -12%, in timp ce produsele indulcite in mod natural cu Stevia au crescut 186%.

Cea mai mare provocare, din experienta personala, dar si din ce vad in jurul meul, o constituie organizarea. Odata ce avem un plan alimentar, avem si o lista de cumparaturi si ne vom putea organiza sa avem tot ce ne trebuie in frigider. Apoi, retetele furnizate de mine sunt in imagini, pas cu pas, iar cine le-a incercat pana acum a fost foarte multumit si nu a dat gres 🤗

Feedback-ul este partea cea mai placuta in relatia cu oamenii. Va multumesc de fiecare data cand imi scrieti sau incercati retetele, dar cel mai mult ma bucur ca-mi trimiteti foto cu preparatele incercate si ca sunteti placut surprinsi de ce putem realiza 😘 Placeri fara remuscari, gusta si vei fi surprins!

Si ce imi iau eu pachet ca desert la job?! Apuc din el doar daca nu dau navala colegii 😅😋

In dieta Dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera, 1 mini cheesecake/zi, daca folositi cacao 1% grasime sau ness si evident felii de wasa. Urmand aceste sfaturi, tineti cont ca astfel – avem in aceasta reteta 2 ingrediente tolerate calculate pentru 3 zile de consum pentru o singura persoana : feliile de wasa si untul de arahide. Deci al patrulea mini cheesecake va ramane ca bonus sa-l impartiti pentru aceste 3 zile 😅 Enjoy! Sau sa-l montati intr-unul mare si sa-l impartiti in 3 portii.

Untul de arahide calculat in reteta pentru 3 zile inlocuieste uleiul de masline care este permis in aceasta dieta, ci nu un aliment tolerat.

Cheesecake-ul nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de ele in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc.

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase 🤗

Stiu ca va fac pofta, dar nu ma pot abtine 🤗😋

I would like a refill, please!

 

O prăjitura fina si aromata, ce se combina perfect cu un ceai proaspat sau o ceasca de cafea, fara sa incingeti cuptorul intr-o zi caniculara de vara.

Va astept la cafea! 🥰

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵

print

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *