DESERTURIDukan ATACDukan CROAZIERAINGHETATARETETE FARA TARATE DE OVAZ

INGHETATA cu GOJI (Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

INGHETATA cu GOJI (Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Cui nu-i place inghetata?! “Caldura mare, mon cher”, citindu-l pe Cragiale, e vreme de stat linistit la umbra 🍨 . Hai sa nu ne plangem de mila, ca e prea cald caci … ne afecteaza sanatatea, iar o inghetata clasica zi de zi ne afecteaza silueta! 😏

Pentru ca aveam achizitionata o masina de inghetata nou nouta, peste care nu mai dadeam de ceva vreme, caci o “ascunsesem”, n-am stat la umbra, am cautat-o si m-am gandit sa va spun si varianta mea de inghetata dietetica.

Multe retete pe internet, multe variante delicioase, insa atunci cand vorbim de o inghetata dietetica, nu prea inteleg eu, cum de se adauga smantana, oua, etc, … 🤔🤭 Asadar, inghetata fara smantana sau alte grasimi, care, dupa cum spun unii, ar da cremozitatea desertului favorit, se poate!

Daca iti place sa te contrazici, mai ales cand ai argument, daca esti o persoana realista atunci cand iti fixezi obiectivele, sa  cunosti multe lucruri si sa cantaresti atent faptele, atunci esti prietenul meu si-ti place si tie inghetata asta si o vei incerca. 👌 Nu vreau sa va conving a incerca reteta enumerandu-va calorii, avantaje sau dezavantaje cu privire la o inghetata clasica fie din comert fie gatita in casa, cu zahar, grasimi si alte minunatii, pentru ca sunt convinsa ca sunteti constienti si voi de asta si stiu cu siguranta ca va voi starni interesul cu aceasta inghetata aromata, cremoasa si natural colorata.

Ingrediente:

Mod de preparare:

O sa va intrebati de ce fructe goji?! Pentru ca mama, cel mai mare pamantean indragostit de tot ce poate rodi pamantul cultivat de mana omului din Baraganul bun si roditor, are in curtea ei plantate si fructe goji si mi-a trimis un castron culese de mana ei, stiind ca de dragul meu le-a cultivat, iar eu spre rusinea mea, mea culpa, nu ajunsesem sa-mi culeg.

Trebuie sa stiti, desi sunt convinsa ca multi ati mai folosit o masina de inghetata. Bolul interior trebuie tinut in congelator cca. 24 ore conform instructiunilor date in cartea masinii. Eu nu am avut rabdare sa-l tin atat de mult, dar l-am pus de cu seara in congelator, iar a doua zi m-am apucat de inghetata. Cred ca bolul masinii de inghetata, in situatia mea, a stat undeva la 12 ore in congelator.

Intr-un blender adaugam fructele goji inghetate (sau alte fructe preferate) si indulcitorul. Am ales acest blender pentru ca are putere si zdrobeste fructul inghetat.

Blendam pana ce se zdrobesc, apoi adaugam branza, iaurtul, laptele praf, izolatul proteic din zer si siropul (sau esenta/aroma preferata).

Continuam sa pulsam de cateva ori pentru a amesteca bine toate ingredientele. Se pot amesteca si cu un mixer vertical sau cel cu palete.

Gustand, mi-a placut foarte mult combinatia dintre fructele goji berries dulci-acrisoare si sirop de alune. Nu credeam nici eu la inceput cand mi-a trecut prin cap combinatia asta, dar am fost foarte incantata. Este bine sa alegeti aroma pe care o veti folosi in functie de fructele cu care veti prepara inghetata si evident dupa gustul vostru.

Acum intervine partea cu masina de inghetata.Va spuneam ca bolul intern a stat la congelator pentru racire.

Pornim masina de inghetata si turnam compozitia in ea. Musai ca masina sa fie pornita in timp ce turnam compozitia pentru a preveni blocarea.

Lasam masina sa amestece compozitia cca. 30-40 minute si gata … imi zic eu … dupa care …

Si aici vine patania mea si marea nedumerire …. masina mea de inghetata o fi functionala sau nu …. ?! 🤔 Pai, dupa 40 minute nu s-a intamplat mare lucru, decat ca masina amestecand continuu, iar eu gustand din compozitie, aceasta era foarte rece. Cred ca asta este si rostul ei, sa raceasca bine si sa omogenizeze, dat fiind ca bolul este special conceput si de aceea trebuie tinut si in congelator inainte de a fi utilizat.

Evident ca, am considerat o cauza pierduta inghetata mult asteptata. Deja se facuse seara tarziu, iar eu speram ca opresc masina si mananc 2-3 cupe de inghetata gata inchegate ca la cofetarie. 😋🍨

Nu, nu asa s-a intamplat, imi venea sa mor de ciuda si sa o arunc de nu se vede.😂 Mi am zis apoi ca musai sa bag bolul la congelator, caci asa citisem eu si in carticica cu instructiuni.

Zis si facut! Scot bolul din carcasa masinii si-l pun la congelator pana dimineata. Acum, ma pusesem la somn si-mi treceau tot felul de ganduri … sa ma ridic si sa merg sa mai amestec compozitia din 30 in 30 minute. 😂 Offf pai aveam sa fac noapte alba pentru o inghetata?! 😭

Nu, nici de data asta nu am „urmat instructiunile” cartii si nici ale internetului cum mai citisem prin alte bloguri ca se face inghetata de casa la masina, cum ca ar trebui sa amesteci in ea de nu stiu cate ori din nu stiu cate minute in alte minute Am adormit, pur si simplu!

Ma trezesc dimineata si spre uimirea mea, aveam o crema inchegata si nu foarte inghetata, deci, puteam sa bag lingura in ea. Si-mi zic, hai sa mai amestec in ea sa vad ce se intampla!

Bag mixerul, mixez 3-4 minute si minune de minune …. crema incepe sa se umfle sa-si dubleze volumul si sa devina aerata si nu mai spun cat de gustoasa ca-mi venea sa mananc din bol lingura cu lingura. 😋

Am mai dat bolul la congelator inca ceva timp, cred ca 2-3 ore, nu realizez timpul scurs exact (dupa atatea patanii), dar cu acea simpla mixare de cateva minute (doar o mixare), inghetata mea e gata. Inghegata, fara ace de gheata, aerata si parfumata. Voila!

Asa ca ma pregatisem sa nu uit sa va scriu ca, chiar daca nu ati reusit sa va achizitionati o masina de inghetata, nu-i bai caci se poate prepara inghetata si fara o masina speciala doar sa o bagati in congelator , fiind un pas de neevitat. Desi citisem peste tot ca trebuie cam la 30 min. sa o scoateti si sa amestecati in ea de 3-4 ori pe timpul congelarii, pentru a evita formarea acelor de gheata, cred acum ca este suficient o singura mixare. Poate ca acel bol special de racire al masinii m-a ajutat pe mine foarte mult, dar nu bag mana in foc, eu sunt convinsa ca se poate face inghetata si fara aparatul special dedicat. Cu siguranta, asta este opinia mea separata, ca izolatul proteic din zer si laptele praf au ajutat la consitenta aerata si cremoasa a inghetatei.

Ma pregatesc cu incredere si pofta sa-mi fac o cupa mare de inghetata si sa ma bucur de un rezultat delicios. Evident sa fac si poze ca sa va arat minunatia mea. 😜 Vreti sa faceti o poza la inghetata in zilele toride de vara … pai nimic mai simplu … Tips! tineti cateva minute la congelator cupa in care doriti sa o serviti si ingredientele cu care decorati, apoi cateva minute bune va puteti juca cu aparatul foto fara sa va temeti ca veti avea o poza cu o inghetata topita inainte de vreme. Ahaaa si sa nu uit, de fiecare data cand luati cate o cupa din vas, bagati ustensila in apa rece 😏

Va puteti bucura sa o ornati cu oleaginoase, in limita permisa (cca. 18 gr./zi). Eu am presarat fara sa cantaresc pentru ca oricum nu depasesc portia zilnica, cateva granule de alune crude si nesarate si cateva fructe goji berries. O combinatie de vis!

Arata bine, asa-i?!

Preparand singuri inghetata, nu numai ca stiti exact ce fel de ingrediente folositi si evident renuntati la zahar, insa satisfactia de a manca ceva facut de voi este garantata cu siguranta 😉 Culoarea este naturala data de fructele goji, iar gustul este demential.😋

Stiati ca,

Fructele goji sunt denumite si elixirul tineretii ❓❗

Studiile au scos la iveala ca fructele de padure printre care si goji aduc beneficii importante pentru sanatate, datorita continutului de antioxidanti. Goji sunt si o sursa importanta de vitamina A.

Testele de laborator au demonstrat ca antioxidantii prezenti in goji anihileaza efectele radicalilor liberi, prevenind bolile si imbatranirea.
Printre beneficiile fructelor Goji mai putem numi: echilibreaza glicemia, ajuta in cadrul dietelor de slabit, remediu pentru durerile de cap, stopeaza tumorile, reduc efectul toxic al chimioterapiei, protejeaza ficatul, previn greaţa in cazul gravidelor.
Un studiu chinez publicat in 1994 a demonstrat ca 79 de persoane cu cancer au raspuns mai bine la tratament atunci cand goji a fost adaugat in regimul lor alimentar.

Pentru ca m-am „imprietenit” acum cu aparatul de inghetata, despre care inca nu stiu de este bun sau nu cu siguranta voi incerca pe viitor si alte arome cu alte fructe, cu ciocolata neagra, avocado, etc.

In dieta dukan, inghetata aceasta se poate consuma incepand cu etapa Atac, fara sa adaugati ca decor oleaginoase.

Enjoy !

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase 🤗

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *