Dukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERAGUSTARI

CHIPSURI TORTILLA CU TOFU (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

CHIPSURI TORTILLA CU TOFU (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Chipsurile de tortilla preparate de noi nu trebuie sa ne duca cu gandul la chipsurile din cartofi prajiti. Nu, nu, nicidecum! Sunt chipsuri mult mai sanatoase, de care s-ar indragosti pana si mexicanii si spaniolii. 😂 Cu siguranta, denumirea te duce la gandul ca sunt facute din faina de malai, sau faina de grau, insa vei vedea ca se poate reinterpreta intr-o varianta dietetica pana si aceste chipsuri.

Vor da dependenta va avertizez! Odata ce apucati sa le preparati o singura data, vet vedea ca repetati, ori de cate ori aveti pofta sa rontatiti ceva. Si o veti face cu usurinta si fara sa dati fuga sa cumparati o punga de chipsuri de la magazin. Fie ele din cartof sau legume, tot prajite sunt. Daca te gandesti la cele coapte ca fiind mai sanatoase … hmm gandeste-te si la cantitatea de sare pe care o contin. 😉

Dupa cum ati vazut, au aparut chipsuri in fel si fel de variante cu fel si fel de arome si gusturi. Pentru ca sunt fan peste, am facut aceste chipsuri cu ton. Nu va mirati, chiar daca nu va place pestele 😁 sunt sigura ca cei care-l adora ca si mine, vor fi foarte incantati de idee. 😋 Si de ce nu? In fond si la urma urmei, decat chipsurile doar aromate, mai bine aceste chipsuri ce au gust de ton, dar chiar contin ton.

Ingrediente:

  • 300 grame tofu
  • o cutie de ton in suc propriu (poate fi si in ulei de masline) – 195 grame
  • 2 linguri ulei de masline (daca folositi ton in ulei de masline nu mai utilizati aceste 2 lingurii)
  • 1 ou
  • 60 grame faina integrala (sau tarate de ovaz rasnite fin in rasnita de cafea)
  • 40 grame proteina de soia
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei (dulce, iute sau combinat daca va place mai spicy)
  • 1 lingurita ierburi aromate uscate (eu am pus marar)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Scoatem branza tofu din cutie, scurgem saramura si o taiem in cubulete, nu foarte mici. Nu stoarcem si bucata de tofu pentru ca saramura din el ne ajuta ca aluatul sa se lege. Stiti ca branza tofu, o gasim in saramura la cutie si absoarbe mult lichid ca un burete. Avem nevoie de branza tofu asa cum o scoatem din cutie ca un burete imbibat, aruncam doar surplusul de saramura din cutie.

Folosim robotul de bucatarie. Adaugam in vasul robotului branza tofu cubulete si pestele ton din cutie cu tot cu sucul propriu (sau cu uleiul de masline in cazul in care aveti ton in ulei de masline) si mixam pentru a le marunti.

Daca folositi ton in suc propriu adaugati si cele 2 linguri ulei de masline. Daca folsiti ton in ulei de masline nu mai este necesar sa adaugati uleiul de masline (cele 2 linguri pe care le-am scris la ingrediente).

Dupa ce branza tofu si pestele au fost maruntite pana la consistenta unei paste, adaugam oul si restul ingredientelor si mai mixam 3-4 minute pentru a omogeniza.

Mixam pana ce pasta se aduna si formeaza un aluat ca in imagine.

Scoatem din vasul robotului aluatul si il strangem in palme formand o bila. Din curiozitate, caci stiti cum fac, de multe ori, cantaresc ceea ce obtin. Voila!

Infoliem aluatul in folie de plastic alimentar ca sa nu prinda crusta si il lasam sa se odihneasca 10 minute in frigider.

Daca din intamplare uitati de el in frigider, cand il scoateti poate fi prea tare la intins si atunci nu disperati caci nu este compromis, il lasati la temperatura camerei pentru a se incalzi putin, sau cu putin efort il puneti in robotul de bucatarie din nou si il mixati cu putina apa. Aluatul se poate lasa la odihnit si la temperatura camerei fara sa il bagati la frigider.

Dupa cele 10 minute, impartim aluatul in patru bucati, il taiem cu un cutit, pentru a lucra mai usor cu el.

Luam o bucata de aluat si o punem intre 2 foi de hartie de copt si il intindem cu facaletul cat de subtire putem. Se lucreaza foarte usor la intins.

Desprindem hartia de copt de la suprafata si o inlaturam (nu o aruncati pentru ca o refolositi la intins urmatoarea bucata de aluat).

Decupam cu o rola de pizza aluatul in forma de triunghiuri, mai mici sau mai mari, dupa cum preferati.

Cum facem asta? Foarte simplu – taiem aluatul in fasii late pe muchia cea mai lunga pe care apoi le impartim in triunghiuri.

Daca ti se pare migaloasa treaba asta, poti decupa cu un pahar/cana sau o forma rotunda si apoi imparti discurile in 4 in 6 triunghiuri in functie de cat de mari sau cat de mici vrei sa-ti iasa. Eu am incercat si asa si au iesit grozave si foarte usor am decupat.

Surplusul de aluat ce il indepartam dupa decupare, il strangem din nou si il intindem pana ce il decupam pe tot.

Transferam triunghiurile in tava tapetata cu hartie de copt sau folie siliconata de copt.

Daca nu le puteti dezlipi direct cu mana (desi aluatul este destul de usor de lucrat cu el), va puteti ajuta de un cutit sau o spatula. Bagati usor cutitul pe sub aluat si desprinde-ti fiecare triunghi.

Lasam spatiu intre triunghiuri odata asezate in tava.

Coacem la 170-180 grade cca. 15 minute in functie de cuptorul fiecaruia. Veti vedea ca aluatul se umfla foarte frumos. Nu stiu sa explic procedeul, dar e foarte funny. 😜

Asadar, cum ma stiti, pataniile mele cand fac o reteta noua sunt la tot pasul si vi le povestesc si voua. 😅

Sunt si triunghiuri care nu se umfla, nici asta nu stiu sa va spun de ce 😅 doar, pot sa banuiesc ca poate fi de vina felul in care coace cuptorul pe anumite zone. Sau, mai poate fi diferenta de grosime a aluatului, caci nu cred ca putem intinde la milimetru foaia in toate directiile ei, deci posibil ca, unde a fost putin mai grosuta foaia, acolo sa apara si umflaturile la copt.

Cert este ca eu am facut de doua ori reteta. O data cu tarate de ovaz macinate si o data cu faina integrala. Asta pentru ca tot primesc intrebari de genul: „dar cu ce pot inlocui un ingredient pe care nu-l am in casa?”.

Ambele variante mi-au placut foarte mult caci sunt la fel de gustoase, iar aluatul se comporta la fel, atat la preparat cat si intins in foaie. Singura difernta observata pe care o vedeti si voi este ca cele cu tarate de ovaz nu se umfla atat de mult, fac doar basicute la suprafata. Voila!

Stati linistiti, caci nu m-a deranjat ca nu s-au umflat frumos! De rontatit le-am rontait cu colegii de serviciu de nu ne-au ajuns. 😅

Pe cand cele cu faina integrala, pentru mine sunt un mister 😅 deja m-am indragostit de ele 😍 rad, rad si mananc. 😂😋🤣😋

Puteti face daca vreti si diverse sosuri pentru ele si astfel le evitati pe cele din comert care contin foarte multi coloranti, conservanti si arome artificiale.

Chipsurile Tortilla cu Ton  le putem servi cu o mare varietate de sosuri, fie asa simple caci sunt foarte crocante, fie gatite la cuptor cu branza si alte bunatati intr-un veritabil nachos. 😉

Le puteti pastra in frigider timp de o saptamana intr-o cutie ermetic inchisa. Daca doriti sa nu se intareasca prea tare le puneti mai intai intr-o punga de plastic alimentar. Or sa va uimeasca, caci imediat scoase din cuptor sunt deja crocante, fix ca niste chipsuri, dar mult mai sanatoase.

Eu am facut repede guacamole si am savurat fara remuscari. 😋

Daca le preparati cu tarate de ovaz, tineti cont de cantitate caci taratele (60 grame) acopera consumul unei singure persoane pentru 2 zile de croaziera dukan (2 linguri/zi = 30 grame).

Preparate cu faina integrala (60 grame) aveti de impartit cantitatea de tortilla pentru 3 zile  considerand un singur tolerat/zi (20 grame = 1 tolerat), sau puteti imparti pentru 2 zile de consum considerand ca mancati in aceste doua zile portia de tolerate (2 tolerate/zi etapa croaziera).

Dar, la cate chipsuri ies din aluatul acesta, va spun sigur ca aveti de rontait o saptamana intreaga fara remuscari. 😉

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.

Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵

print

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *