Dukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERAGUSTARI

CORNETE umplute (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

CORNETE umplute (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

principal

Va spuneam despre aluatul care se preteaza foarte bine la intinderea cu sucitorul, avand in vedere adaptarea cu ingredientele ce sunt acceptate in dieta dukan.

Ei bine acest aluat de paine chiar este o baza pentru foarte multe preparate si iata o gustare care se poate manca la repezeala fara sa avem nevoie de tacamuri!

Ingrediente aluat:

Ingrediente umplutura:

  • branza cremoasa degresata
  • muschiulet de porc afumat (sunca de pui, curcan) taiat cubulete mici
  • o ceapa mica (data pe razatoarea mica si stoarsa bine, sau tocata marunt)
  • marar verde proaspat tocat
  • sare, piper

Mod de preparare:

  • in ordinea enumerata se pun ingredientele in masina de paine, se seteaza programul special de aluat, cel fara coacere (se poate prepara aluatul si manual, dar trebuie lasat la dospit o perioada mai mare de timp) si asteptam pana masina isi face programul

2

  • pe blatul de lucru pe care l-ati uns in pealabil cu ulei de masline extravirgin scoateti aluatul gata crescut si fara sa-l mai framantati, intindeti cu sucitorul (uns si acesta foarte putin, tot cu ulei de masline pentru a preveni lipirea) o foaie subtire de cca. 0,5 cm

3

  • taiati aluatul fasii lungi de cca. 30-35 cm si late de 2-2,5cm

3

  • infasurati aluatul cate o fasie astfel taiata pe fiecare cornet

4

  • ungeti cu galbenus de ou cornetele imbracate in aluat si presarati seminte de chia (sau alte seminte, dupa preferinta)
  • cornetele in pozitie verticala le asezati cu baza pe o tava tapetata cu hartie de copt

5

  • coaceti la cuptorul preincalzit 180 grade cca. 30-35 min. pana se rumenesc

6

  • amestecati intr-un vas ingredientele de umplutura si doar jumatate din mararul tocat pana ce obtineti o crema omogena

7

  • ajutati-va de un pos sau punga de plastic si umpleti cornetele cu crema obtinuta
  • tavaliti baza cornetelor prin marar tocat

8

Tips !

Preparati cornetele si le pastrati in frigider chiar si in congelator, iar cand doriti repede o gustare umpleti-le cu compozitii la alegere, pe care le puteti face cu o varietate de ingrediente 😉

In dieta dukan se poat consuma incepand cu etapa Croaziera – zile de proteina pura (PP).

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

2 Comentarii

    1. Buna Elena,
      Ovazul are un continut proteic mare (17%), nu contine in mod natural gluten, de aceea nu este indicat in retetele care necesita dospire, dar, contine mai putini carbohidrati decat celelalte cereale si este obligatoriu in dieta dukan.

      Aici avem un aluat de paine dietetica, conforma cu dieta Dukan, deci nu putea fi exclus ovazul.

      Este cereala cu cel mai scazut indice glicemic, bogata in potasiu si vitamine din grupul B.

      Glutenul se foloseste foarte putin cantitativ ca si adaos, dupa cum ai obervat in reteta, tocmai din acest motiv, pentru ca ovazul nu contine gluten.
      Elasticitatea unui aluat in care se foloseste faina este data de catre prezenta sau absenta glutenului, din acest motiv si in aceasta reteta, am introdus o cantitate de gluten caci nu folosim nici macar o faina integrala, iar taratele sunt de fapt macinisul rezultat din invelisul bobului.
      Cu cat este mai mare continutul in gluten din faina cu atat mai pufos si mai mult va creste aluatul, iar cu cat continutul de gluten este mai redus, cu atat produsele obtinute vor avea o forma aplatizata, vor fi mai dense si vor avea o durata scazuta de mentinere a prospetimii.
      Lipsa sau cantitatea scazuta de gluten confera produselor fragezime.
      Cornetele devin umede si datorita umpluturii, iar din punctul meu de vedere nu cred ca la un astfel de preparat s-ar dori un cornet crocant precum un cos de inghetata.
      Daca sunt pastrate la temperatura camerei in bucatarie intr-un cosulet, devin crocante, din acelasi aluat am facut grisine si covrigi.

      In speranta ca ti-am fost de ajutor te mai astept pe la mine, dar si pe pagina de facebook https://www.facebook.com/dukanlifestyle.ro/ sa impartasim experiente culinare si de ce nu…sa gatim impreuna.
      Cu drag 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *