Dukan CROAZIERAGUSTARIRETETE FARA TARATE DE OVAZ

CHIFTELE de DOVLECEI cu BRANZA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

CHIFTELE de DOVLECEI cu BRANZA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Stiu ca o sa ma boscoroditi caci trebuie musai sa incingeti cuptorul, tocmai in vara asta caniculara 😜

Merita credeti-ma, caci sunt foarte gustoase si satioase 😋

Ingrediente:

  • 1 kg dovlecei
  • 1 ceapa uscata
  • 250 grame branza degresata grunjoasa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 40 grame  Pesmet fara carbohidrati – NoCarb
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare / piper dupa gust
  • chili (optional)
  • ulei de masline sau rapita (de preferat spray)

Mod de preparare:

Eheeeeeei aici vine partea cea mai „grea” 😂 caci, de lene evident, nu am stat sa dau pe razatoare dovleceii si nici sa-i curat de coaja ca sa-i napastuiesc de toate vitaminele 😏 Daca tot ne invadeaza tehnologia la orice pas, punem dovleceii spalati si taiati cuburi maricele in robotul de bucatarie, invartim tehnologia putin si imediat ii marunteste 😂

Rasturnam dovleceii maruntiti intr-o sita si-i lasam la scurs, pentru ca stiti si voi isi lasa foarte multa apa. Ajutam procedeul de scurgere apasand din cand in cand cu o lingura/spatula.

Cat timp stau dovleceii la scurs, curatam o ceapa uscata, 3-4 catei de usturoi, spalam verdeata si o tocam cu barda 😅nu marunt, le punem si pe acestea tot in robot pentru a le marunti.

Le rasturnam in sita peste dovlecei, amestecam si continuam sa presam pentru a elimina apa.

Pai credeti voi ca am presat doar cu lingura ?🤔 Apai ma apuca a doua zi, asa ca am presat bine cu mana 🤫🤭

Si uite asa am reusit foarte simplu sa elimin excesul de apa, fiind important acest aspect, pentru ca altfel compozitia poate inghiti prea multe fainoase. Se pare ca-i mai usor sa gatesti daca-ti folosesti mainile, doar cozonacul nu il framanti cu mainile?! 🤗

Transferam compozitia intr-un bol incapator si adaugam ouale, branza, sarea, piperul si chili (optional – daca va place putin iute).

Amestecam bine si adaugam pesmetul. Amestecam si pesmetul, fiind placut surprinsi de actiunea lui, pentru ca absoarbe treptat orice urma de lichid. Compozitia poate fi modelata chiar si fara sa-ti umezesti palmele.

Cuptorul trebuie incins la 180 grade si mai trebuie sa tapetam o tava cu hartie de copt sau folie din silicon.

Un spray cu ulei de masline sau rapita este foarte util pentru coacerea unor astfel de preparate care nu contin grasimi.

Asadar, am pulverizat foarte putin ulei peste folia din silicon, am luat cu lingura din compozitie si am modelat chiftele in podul palmelor, apoi le-am asezat in tava. Am pulverizat cate un puf de ulei si peste fiecare chiftea in parte.

Daca nu aveti ulei spray, folositi o pensula din silicon si urmati acest pas. Nu modelati foarte subtiri chiftelele pentru ca nu dorim sa se usuce, ele oricum se vor coace!

In functie de cuptorul fiecaruia coaceti chiftele si pe o parte si pe cealalta intorcandu-le cu o spatula pana prinde o crusta aurie. Eu le-am copt cca. 20 min pe o parte si inca 20 min. pe cealalta parte.

Voila!

Nu le-am inumarat  😅 dar au iesit destule si sunt foarte gustoase.

Merg de minune cu orice fel de carne, sos de iaurt, sos de usturoi, chiar ketchup sau salate din alte legume.

Am salvat grija pachetului la serviciu cam 3 zile in diverse combinatii pe care le-am facut, cu siguranta o sa le mai fac cat de curand. Vara este o sursa bogata de legume, iar dovleceii nici macar nu sunt scumpi la pret 😏

Sunt gustoase atat calde cat si reci sau reincalzite, chiar daca nu au carne in compozitie. Daca nu tineti o dieta si nu va pasa de aportul caloric le puteti praji in ulei 😏

In dieta dukan chiftele coapte in cuptor sau chiar in tigaia de teflon, pot fi consumate in etapa Croaziera in zilele de proteina & legume. Nu contin ingrediente tolerate daca utilizati la coacere uleiul de masline.

Chiftelele nu contin tarate de ovaz, deci va puteti bucura si le puteti consuma in alte preparate precum painea cea de toate zilele, focaccia, lipii etc. preparate de tot felul pe care le gasiti in blog.

Delicioase 😍 Daca v-am facut pofta imi fac mea culpa si va astept sa-mi spuneti daca v-au placut.

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei.

Pana data viitoare …

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!

Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *