DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

CAKE POPS (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

CAKE POPS (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Un deliciu pe betisoare, vesel colorat, bine aromat din seria de nerefuzat. Cake Pop, poti face impreuna cu copii de varste destul de mici 🤗 Niste chiftelute dulci cu care vom transforma gatitul in joaca.

Cake Pops nu sunt altceva decat mici sfere/bilute/chiftelute sau cum vreti sa le numiti, formate din blat de tort sau orice alta prajitura, amestecat cu diverse creme/dulceturi/branza dulce. Sunt imbracate in ciocolata sau diferite glazuri si ornate cu ce va trece prin cap, dupa inspiratie si timpul pe care il aveti la dispozitie.

Chiar o atentie mai deosebita sa dati ornamentelor, pentru ca de fapt ele fac aceste prajiturele atat de spectaculoase! Evident, cei mai rasfatati de felul in care vor arata, vor fi copiii. 😍

Probabil iti suna cunoscut citatul:“Nimic nu se pierde, totul se transforma” 😜 m-am scos cum se spune. De ce? Pentru ca am preparat cu trei saptamani in urma un blat de rulada, iar timpul nu mi-a facut loc in viata lui ca sa o pot termina. No way, nu-l arunc! Cu gandul ca poate am sa am timp de el intr-o zi, l-am taiat bucatele (oricum sa-l rulez nu mai aveam cum) si l-am bagat la congelator intr-o cutie ermetic inchisa. Am avut apoi si weekend-uri de „nimic” si chiar m-am tinut de ele 😁 Fac multe lucruri, all the time si uneori chiar simt nevoia sa nu fiu ocupata, sa nu fac nimic. Nu e bine nici asa, trebuie sa mai te si relaxezi, pentru ca n-ai cum sa uniformizezi creativitatea, nu poti sa-i faci un program fix. Acum a venit momentul oportun.

Asadar, fie ca sunteti in situatia data si aveti un blat de tort, un chec, cateva briose pe care le „sacrificati”, fie ca faceti repejor unul, nu va descurajati si bucurati-va papilele gustative dar si sufletul, cu aceste bijuterii delicioase. 😋 Chiar si biscuiti sau felii de wassa cum v-am aratat ca am folosit la cheesecake-uri sau la praline. Pentru dieta dukan trebuie doar sa va calculati si sa va potriviti ingredientele permise dar si tolerate.

Ingrediente:

Pentru bilute:

  • 130 grame blat rulada (in care nu am pus cacaoa)

Gasiti tot felul de blaturi pentru toate gusturile in sectiunea deserturi 👉AICI.

Pentru glazura:

Pentru ornat:

  • zmeura liofilizata
  • granule de alune
  • pudra de fistic

Mod de preparare:

In prezent, in contextul pandemiei de COVID-19, cumparaturile online au devenit o optiune la indemana tuturor de a procura alimente de baza. Si uite-ma pe mine, cautand zmeura liofilizata! 😂 Eu care pana anul trecut, eram cam sceptica privind comertul online, am reuit sa ma acomodez si chiar sa aleg calitativ si sa compar preturi. Asa am reusit sa gasesc zmeura, iar inopinant sa dau si peste betisoare. Sincer, mi se pare grozav, caci aspectul, culoarea, gustul fresh pe care ti-l lasa si parfumul ei, m-a dus si la ideea de a transforma acel blat de rulada preparand aceste acadele.

Eheeeei, o intreaga poveste si ma intind la vorba 😄 pentru ca, mai apoi, pana sa-mi ajunga coletul, ce credeti ca am stat asa linistita visand la roz?! Nuuuu, am inceput sa caut sa citesc ce este zmeura liofilizata si daca intr-adevar este asa grozava cum auzisem eu. 🤔 Si daca tot am research-uit eu va las si voua cateva informatii, ca-s bine venite zic!

1. Ce este liofilizarea?

Liofilizarea este  procesul  prin care fructele sunt inghetate, apoi, la presiune ridicata se extrage apa, obtinandu-se astfel  un fruct “stors” de apa, dar cu toate valorile nutritive intacte. Cel mai mare specialist fitoterapeut roman (Dr. Ovidiu Bojor) descria fructele liofilizate ca fiind singurele care isi pastreaza „sangele”, chiar si dupa ce au fost conservate.

La contactul cu alte alimente lichide (iaurt, lapte, apa, suc de fructe, etc), fructul revine la forma initiala, pastrandu-se toate elementele nutritive intacte.

     2. De cand exista acest procedeu si cine il foloseste azi?

Primele consemnari ale acestui procedeu de conservare sunt din vremea incasilor. Temperaturile montane scazute inghetau alimentele, iar continutul lor de apa se evapora usor in conditiile presiunii scazute, caracteristice marilor inaltimi terestre. Acum, acest procedeu este folosit in:

  • Industria alimentara (mancare pt. astronauti, in expeditiile montane, de catre cei care vor o alimentatie sanatoasa pe tot parcursul anului);
  • Industria farmaceutica;
  • Conservarea specimenelor animale pentru muzee;
  • Restaurarea documentelor sau a altor materiale distruse de apa.

       3. Care sunt beneficiile fructelor liofilizate?

Pe langa faptul ca-si pastreaza toate elementele nutritive intacte, sunt singurele alimente conservate care intrunesc cele mai exigente pretentii, la un loc: Zero alergeni (gluten, soia, nuci, lactoza…), Raw, Vegane, Fara conservanti, Fara coloranti, Fara aditivi, Fara zahar, Fara sulfiti, Fara organisme modificate genetic, Neiradiate, Zero materie prima din China, Fara ingrediente ascunse, Conditii de depozitare nerestrictive, Durata de viata lunga, chiar si dupa desfacere, Usor de transportat si depozitat.

       4. De ce fructe liofilizate si nu confiate, sau inghetate?

Fructele liofilizate sunt superioare fructelor confiate, deoarece nu contin zahar in exces, nu sunt bogate in carbohidrati si nu au un adaos mare de calorii.

Fructele liofilizate sunt superioare fructelor uscate, deoarece nu sunt pierdute valorile nutritive, nu contin coloranti si aditivi care imbogatesc aspectul fructului.

Fructele liofilizate sunt superioare fructelor inghetate, deoarece nu contin apa in exces si pot fi pastrate oriunde (nu doar la congelator).

     5. Cum le consumam?

Ca atare. Desfaceti punga si veti manca cel mai gustos si sanatos snack inventat pana in prezent. Ideal intre mese sau ca si inlocuitor al “rontaielii” de la birou. In combinatie cu alte alimente, cum ar fi: iaurt, muesli, suc de fructe, smoothie… si asa mai completa eu, la decoruri minunate, de invidiat. ❤

Enjoy and don’t regret It!

Am mai invatat cate ceva impreuna. 🥰 Deci … ℐ 𝓌𝒶𝓃𝓉 𝓉ℴ 𝒻ℴ𝒸𝓊𝓈 ℴ𝓃 𝓂𝓎 𝒿ℴ𝒷 😉

Cum va spuneam, blatul meu a fost congelat si nu m-am invrednicit sa-l dezghet, pentru ca, oricum in retelele de cake pops sunt mai multi pasi in care trebuie sa apelezi la congelator sau la frigider.

Asa ca, in situatia mea chiar pot spune ca a fost un avantaj faptul ca blatul l-am folosit congelat si m-am miscat destul de repede.

Incepem prin a sfarama blatul. Putem sa-l sfaramam cu mana sau cum am facut eu, cu robotul de bucatarie. Punem bucatile de blat peste care adaugam indulcitorul. Ajustati cantitatea in functie de cat de dulce aveti blatul. Sincer, sunt complet indragostita de acest indulcitor – Green Sugar. Si credeti-ma, nu este o reclama de proasta calitate. Chiar daca are un pret mai ridicat isi merita toti banii. Sunt multe persoane care apeleaza la indulcitorii de sinteza pentru ca au un pret mai redus, insa nu le recomand sa faca economie cand este vorba de sanatate. Orice varianta ati alege din Green Sugar, nu veti fi dezamagiti. Eu am testat toate variantele si doar Green Sugar folosesc. De aceea in retete cand va scriu gramajul folosit, va recomand sa ajustati dupa gust daca folositi un alt indulcitor.

Vrum vrum de 2-3 ori si gata, capata aspect nisipos. Adaugam apoi untul de arahide, esenta de rom si iaurtul (sau branza).

Vrum vrum de 2-3 ori si gata compozitia.

Punem compozitia obtinuta intr-un bol si o dam la frigider pana se intareste pentru a fi modelata. Se intareste repede, nu am cronometrat, dar daca va grabiti o bagati la congelator si astfel accelerati procesul de intarire. La mine nu a fost necesar sa o tin foarte mult pentru ca asa cum v-am spus am avut blatul congelat, puteam chiar sa modelez imediat, fara racire. Daca din greseala ati intarit-o prea mult, lasati-o la temperatura camerei cateva minute pana se mai inmoaie, nu va speriati caci nu se compromite absolut nimic.

Dupa cum ma stiti, eu nu sunt cu cantitati de genul o lingura, doua – noua, etc. nici in ingrediente. 🤣 Pentru ca imi doresc si am o mare satisfactie ca voua sa va iasa retetele pe care le preparati din blog. Asadar, pentru a-mi da seama cam cate bilute pot obtine, am cantarit si de data aceasta compozitia si am cca. 330 grame. 

Cu ajutorul unei linguri sau a unei ustensile de inghetata, pentru a tine cat de cat masura, luam din compozitie si formam bilute rotind in podul palmelor. Strangem mai intai bine in pumn pentru a forma o masa cat mai compacta si apoi rotim energic. Daca nu reusiti din prima incercare sa le faceti chiar egale, nu-i bai, caci pana la urma sa nu uitam ca, azi ne jucam si n-ar trebui sa ne luam foarte in serios. 😍

Si de data aceasta am cantarit, am format bilute de cca. 20 gr. si am obtinut 16 bucati. Restul de cca. 0,5 gr. am mancat. 😃 Daca nu ma gandeam ca trebuie sa scriu reteta ca sa vedeti si voi ce mi-a iesit, nu ma mai opream din mancat. Atat de buna este compozitia! 😋

Bagam farfuria la frigider, pana ce topim ciocolata si pregatim sa avem totul la indemana. Stiu, vi se pare luuuung drumul … dar, asteptarea va spori curiozitatea si gustul. 😏

Topim ciocolata impreuna cu uleiul de cocos pe baie de abur. Uleiul de cocos este optional, eu l-am pus pentru a pastra luciul ciocolatei.

Este minunata aceasta ciocolata, fina si cremoasa, basca indulcita tot cu indulcitor natural Green Sugar, deci nu a fost necesar sa mai adaug indulcitor. Daca voi aveti alta ciocolata neagra, va recomand sa adaugati putin indulcitor, pentru ca, ciocolata neagra are un gust profund amarui.

Pregatim si mici boluri in care punem ornamentele cu care vrem sa decoram acadelele.

Ciocolata topita si bine omogenizata cu spatula, o turnam intr-un pahar mai adanc. Astfel avem siguranta ca prin scufundarea acadelei in pahar, aceasta nu ramane neacoperita de ciocolata.

Scoatem farfuria cu bilute si intepam fiecare biluta cu un betisor. De regula se inteapa si apoi se glazureaza. Eu mai intai am intepat fiecare biluta pentru a fi sigura ca le fac gauri drepte la toate. Apoi sa stiti ca, este foarte important sa urmati pasii de montare intocmai, pentru ca, astfel nu va veti trezi cu incidente neplacute, de ex. sa va cada acadeaua de pe bat.

Fiecare betisor il trecem prin ciocolata topita, il lasam sa se scurga de surplus si il infingem in bilute.

Veti vedea cum ciocolata se intareste foarte repede in contact cu biluta rece si astfel suntem siguri ca aderenta este buna.

Scufundam fiecare acadea in paharul cu ciocolata topita si asteptam cateva secunde ca sa se scurga surplusul. Merge repede cum va spuneam pentru ca, cu cat este mai rece acadeaua, cu atat mai repede se incheaga ciocolata pe ea.

Trecem fiecare acadea prin ornamentul ales, sau pur si simplu presaram cu mana.

Le putem decora in totalitate, doar pe o parte sau cum va place si cat timp vreti sa alocati voi.

Aici chiar ca este joaca si placere de copil. Asa ca, eu va sfatuiesc sa-i antrenati si pe cei mici, caci o sa le faceti o mare bucurie.

Prea multe sfaturi nu mai am sa va dau, deci o sa va pun o sumedenie de poze de o sa va saturati doar privind. 🤣😋

Cum terminam o acadea de ornat, cum o asezam pe hartie de copt, sau daca aveti in ce sa le infigeti, le puteti pune in sus. Dupa cum vedeti eu am pus intr-o cutie alune de padure si le-am infipt acolo. 😁

Dar le puteti pune intr-o cana mai larga umpluta cu orez, boabe de fasole, etc. Asta daca doriti sa faceti impresie si sa le inchegati in picioare. Cum se ingheaga ciocolata complet, le si transferam in frigider pe o farfurie.

Sunt convisa ca o sa va descurcati. Daca eu care a trebuit sa fac si poze singura in acelasi timp, m-am descurcat! 🥰

Voila!

Explozie de culori, gust si arome. Sunt delicioase! 😋

Puteti folosi in compozitie si alte unturi vegetale, puteti adauga si dulceata, piureuri din fructe sau cacao. Sunt o mie si una de variante in care se pot face aceste acadele. Nu va trebuie decat sa aveti starea necesara si bucuria de copil.

Asadar, daca va raman colturi, magini de la prajituri sau torturi, nu le aruncati, nu le prapaditi, caci vedeti ce dragalasenii dulci putem face cu ele!

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei 🤗

Daca ai incercat reteta, vino pe pagina mea de Facebook << Dukan Life Style >> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !

 

Mai vrea cineva o acadea ?! 😋 Cu siguranta sunt de acum pe lista mea de preferate, pe langa alte retete pe care le fac mai des.

Si ca sa vedeti ca nu va fac „capul mare” doar cu nutritie, sanatate, carbohidrati, zaharul alb rafinat dauneaza, valori nutritionale, etc., va las un site inspirational unde puteti vedea fel si fel de cake pops ornate in fel si chip si in diferite forme 👉 Bakerella

Daca respectati cantitatile si ingredientele, in dieta dukan, acadelele mele pot fi consumate incepand din etapa croaziera de catre o singura persoana in 5 zile, deci 3/zi. In rest este o reteta la liber, fiecare alege ingredientele pe care le agreeaza, fiecare isi calculeaza portia zilnica in functie de asta.

Odata cu aparitia indulcitorului natural cu arome de la Green Sugar, va puteti juca cu arome si culori speciale, v-am spus ca le voi repeta!

 

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *