Cheesecake-ul este indragit de toata lumea, iar internetul abunda de retete. Intr-o varianta dietetica, dar gustoasa, va invit sa incercati si acest cheesecake. Sa-mi spuneti daca poftele dulci adunate de peste zi v-au fost satisfacute si daca ati avut parte cu adevarat de placeri fara remuscari, pentru ca de fiecare data, parerea voastra conteaza pentru mine
Pentru ca tot am dat iama 😀 in biscuitii dukan, mi-am zis ca e un moment prielnic sa incerc sa fac si un cheesecake, in fond si la urma urmei, nu biscuitii sunt baza ?! Simplu, gustos si usor de preparat, dar mai ales, daca ai biscuiti il poti prepara cu orice fructe doresti sau dulceata fara zahar adaugat.
Si pentru inceput, sa va dau un pont si aici pe blog, asa cum v-am spus si pe Faceebok si pe Instagram, site-ul cu produse dieta dukan este nou si au preturi mai joase ca orice comerciant in nisa dukan de la noi din tara, basca si produse variate. Oricum sunt putine magazine care comercializeaza aceste produse, asa ca, eu zic ca este binevenit. 🤗 Pentru cei care nu l-ati descoperit inca, il gasiti cu un click 👉 AICI.
Asa, deci sa facem cheesecake daca tot avem biscuiti. 😀😋
Nu, nu va speriati 🤣 nu avem nevoie de toate pachetele 😁 insa m-am aprovizionat, pentru ca, Biscuiti din tărâţe de ovăz cu cocos sunt preferatii mei, iar de cate ori n-am timp sa-mi fac un desert, am cate un pachetel peste tot cu mine, acasa, la job, chiar si in masina. 😋 Voi puteti alege ce varianta doriti, slava domnului aveti de unde, caci au mai multe sortimente.
Ingrediente:
Pentru o tava rotunda cu baza detasabila cu diametrul de 20 cm.
Baza:
- 160 grame biscuiti dukan ( pachetul contine monoportii ambalate a cate 3 biscuti, am folosit 4 x3 = 12 biscuiti)
- 80 grame unt de arahide (sau 40 grame unt topit)
- 60 grame iaurt grecesc semi-degresat 2% grasime
Crema:
- 350 grame iaurt grecesc semi-degresat 2% grasime
- 300 grame dulceata de caise preparata in casa cu indulcitor (sau orice alta dulceata/gem care va place voua)
Gasiti reteta mea 👉 AICI.
- 15 grame gelatina granulata (sau 5-6 foi gelatina)
- 30 grame apa rece (pt. hidratat gelatina)
- 20 grame Indulcitor natural cu Stevia si aroma de vanilie Bourbon – Green Sugar (sau 5 ml. esenta de vanilie)
- Indulcitor cu Stevia 1:2 – Green Sugar Premium (optional pentru cei care mananca mai dulce – gustati compozitia, in functie de cat de dulce aveti dulceata/gemul mai adaugati dupa gust)
Mod de preparare:
Daca nu ati reusit sa va cumparati biscuiti dukan, puteti face baza din felii crocante de wassa, cum am facut eu la alte cheesecake-uri, gasiti retetele pe blog:
- Cheesecake cu Capsuni fara coacere
- Cheesecake cu Ciocolata fara coacere
- Cheesecake cu Mere fara coacere
- Mini Cheesacke cu Cacao fara coacere
Ingredientele se pot adapta cu usurinta din punct de vedere cantitativ, dupa nevoi, dupa tava in care vreti sa montati. Ingredientele pot fi si cu o grasime mai ridicata daca nu tineti o dieta restrictiva low fat sau daca vreti sa le faceti o surpriza celor dragi. Evident ca in locul biscuitilor dukan sau feliilor de wassa integrala puteti alege bicuiti integrali (bine ar fi – fara zahar adaugat ), iar in locul untului vegetal care este de fapt o grasime sanatoasa, dupa preferinta, se poate alege unt de origine animala.
Rupem biscuitii in bucati si ii maruntim in robotul de bucatarie 5-6 minute, nu va temeti ca nu veti obtine o pudra. Biscuitii au o textura mai grunjoasa, intrucat contin tarate de ovaz.
Adaugam untul de arahide, mixam putin, apoi si iaurtul grecesc, pentru ca baza noastra sa se lege mai bine. Biscuitii fiind mai tari, chiar si prin maruntire, tarata de ovaz nu se hidrateaza suficient doar cu untul de arahide si de aceea ajutam hidratatrea cu cele 60 grame iaurt grecesc. Untul de arahide trebuie sa fie moale – daca nu s-a topit la temperatura camerei sau nu ati avut suficient timp sa-l lasati, il puteti topi pe baie de abur.
Obtinem compozitia pentru baza, care daca o stangem in pumn putem forma gramajoara.
In tava tapetata la baza cu hartie de copt, iar pe margini cu folie de acetat daca doriti sa va iasa uniform si aspectuos , rasturnam compozitia si presam intr-un strat uniform ca grosime. Pentru a presa puteti folosi o lingura, un pahar sau o cana.
Dam tava la frigider si pregatim compozitia.
Intr-un bol adanc amestecam iaurtul cu dulceata/gemul de caise si indulcitorul aromat cu vanilie. Puteti face pe loc un piure de fructe daca nu aveti dulceata fara zahar in casa.
Incalzim usor aceasta compozitie pe baie de abur, punand bolul intr-o cratita in care fierbe apa, cca. 3-5 minute, amestecand intr-una. Nu trebuie sa ajunga sa fie fierbinte, doar putin calduta.
Hidratam cele 15 grame gelatina granule in 30 ml. apa rece, cca. 3 minute. Daca folositi foi de gelatina, puneti mai multa apa rece in asa fel incat se fie acoperite, pentru a obtine o hidratare buna.
Vasul in care am hidratat gelatina (cana/pahar) il punem in cratita in care fierbe apa (cea in care, anterior, am incalzit compozitia) pentru cateva secunde, pana ce gelatina se dizolva – amestecand cu lingurita intr-una, gelatina ajunge de consistenta smantanii.
Daca ati hidratat foi de gelatina, trebuiesc mai intai stoarse in palme si apoi procedati la fel pentru dizolvare, punandu-le pe baie de abur.
Turnam gelatina dizolvata peste compozitie si amestecam cu o spatula pentru a o incorpora.
V-am spus sa incalziti compozitia, pentru ca altfel daca ati fi turnat gelatina peste compozitia neincalzita, aceasta s-ar fi coagulat si nu s-ar fi dizolvat bine formand conglomerate.
Mai ramane sa scoatem tava din frigider si sa turnam compozitia.
Ca decor, nu aveam de ce sa-l incarc prea mult 😉 am facut cercuri cu lingura deasupra, turnand putina dulceata.
Apoi, cu un bat de frigaruie, tragi dinspre interior spre exterior si vice versa. Voila!
Tava merge direct la rece la frigider (eu am lasat-o 2 ore si s-a inchegat) sau la congelator daca nu aveti rabdare (un timp mai putin – dar atentie sa nu congelati, doar pana ce se incheaga). Daca aveti obiceiul ca mine sa gatiti seara 😁 o lasati la frigider pana a doua zi. Cam asa arata!
Hai, acum fiti sinceri, nu va face cu ochiul? 😉
Vrei un dulce fara remuscari? Iata aliatii mei de nadejde! 😀
Pentru ca am folosit unt de arahide, am presarat pe o parte si cateva granule de arahide crude, asa ca sa fie mai sic. 😍
Ca aspect si textura, cheesecake-ul a iesit excelent, trebuie sa-l incercati ca sa va dati seama si de gustul divin
Si pentru ca v-am explicat mereu mecanismul de folosire al ingredientelor tolerate, iar pentru reamprospatarea memoriei va trimit la citit 👉 AICI Poftiti de gustati!
Pana la urma, pofta e mare, iar cantitatea conteaza, nu-l macam pe tot o data, iar o felie din acest cheesecacke delicios si sanatos nu te va „ucide”. 😂
Conform etichetei, unii biscuiti din gama dukan contin 1 sau 2 ingrediente tolerate, in functie de ce varianta alegeti va puteti ghida spre un consum corect al acestei prajituri fara sa va afecteze dieta.
Trebuie doar sa tineti cont ca in prajitura aveti 1 ingredient tolerat -dulceata din compozitie si astfel veti putea sa mai adaugati un ingredient tolerat in baza (blat).
Nu conteaza daca imi cititi blogul de la inceputuri sau l-ati descoperit pe parcurs, nici daca mi-ati lasat un comentariu si ne-am imprietenit pe Facebook / Instagram sau, dimpotriva, ati stat in umbra in tot acest timp. Tot ce conteaza este sa incercati sa preparati acest cheesecake delicios.
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii