Alimente TOLERATE la PP (zilele de proteina pura) ?!

TOLERATE  la PP ?!

Am mai auzit acesta intrebare de multe ori. Stiu ca, in alte tari, unii tin dukan in croaziera la zilele de PP (proteina  pura) fara alimente tolerate. Aceasta practica nu mi se pare normala, pentru ca, practic si logic,  asta inseamna sa alternezi  zilele de PL/PV ( proteina + legume) cu prima etapa a dietei – ATAC (unde nu se consuma decat proteina pura fara alimente tolerate).

Probabail ca voi starni controverse cu aceasta opinie, insa sa stiti ca nu este doar a mea si tin sa o spun de ceva timp incoace. Sunt multe persoane din foarte multe tari care gandesc la fel ca mine. Fiind o persoana activa in mediul online (site-uri, pagini si grupuri Facebook in nisa) pentru a ma documenta despre evolutia dietei, despre noi rezultate si opinii aparute si a le aduce in centrul atentiei voastre, am vazut ca aceasta logica a gandirii, vine din partea multora. Si chiar ridicand aceasta nelamurire, au primit ca drept raspuns o bariera fara explicatii clare.

Sunt si “adepti” care tin dieta pe principiul strict. Acestia nu iau in calcul faptul ca de kilogramele acumulate in timp, nu vor scapa in cateva zile, dorind sa slabeasca intr-un timp relativ scurt, fortand organismul si privandu-l de cat mai multe elemente, ca de exemplu aceste tolerate si multe alte practici grele.

Cum va explicati ca de atatia ani incoace, inca de la aparitia cartii „Nu stiu sa slabesc”, cand dieta este in continua cercetare si evolutie, cand deja au fost introduse noi alimente tolerate, in carte, la pag. 161, (asta imi amintesc mereu ca cel mai bun ex.), la RETETE pt. regimul de proteine pure PP, Dr. Dukan scrie reteta de sos bechamel cu zeamil (amidon din porumb) care este de fapt un tolerat ?

In Romania de cand a aparut dieta dukan, am tinut si tinem dukan in croaziera la zilele de PP (proteina  pura) cu adaos de alimente tolerate la fel ca la zilele de PL/PV ( proteina + legume).

Daca alimentele tolerate intra din Croaziera, iar Croaziera = PP + PL, mie una, mi se pare foarte logic ca toleratele sa intre in aceste doua alternante.

De cand a aparut dieta, in carte, scria ca alimentele tolerate sunt pentru etapa Croaziera, deci si pentru PP si pentru PL.

Altfel, ai tine ATAC si PL mereu (nu s-ar  mai numi croaziera – alternanta de zile).

Singura diferenta importanta, intre Croaziera – zile de PP si Atac in situatia in care nu consumi tolerate la PP, este grasimea lactatelor si branzeturilor.

Doctorul s-a mai contrazis in trecut … sustinand ca alimentele tolerate sunt doar pentru PL, in conditiile in care scria si publica pentru PP retete ce contineau tolerate (ex. clar – reteta cu sos bechamel).

Noi, in grupul de sustinere si motivare Dukan Life Style, ne ghidam dupa carte si noile tolerate introduse periodic. Alegerea iti apartine!

Frustrarea si pofta sunt inamicii numarul 1 si multe persoane au renuntat la dieta pentru lucruri pe care nu si le puteu impune –  pur si simplu nu puteau rezista sa li se interzica macar un mar/zi ca tolerat (sau alte fructe din categoria celor integrate ca tolerate) in ambele apternante fie la PP fie la PL.

Alegerea apartine fiecaruia in functie de cat a reusit sa-si cunoasca organismul!

Toleratele nu sunt obligatorii, sunt OPTIONALE!

Cantitatea lor, face marea diferenta!

In caz de platou sau stagnare, opriti folosirea toleratelor  pana la deblocare !

Lista alimentelor tolerate actualizata periodic – click 👉 AICI.


Nota:

Site-ul nu vinde. Nu intentioneaza sa ofere sfaturi medicale. Toate informatiile de aici sunt menite sa te ajute sa slabesti cu dieta Dukan, sa te ajute sa gatesti dietetic, prin publicarea de retete ce au la baza alimentatia low carb / low fat/ sugar free/ gluten free, fara tenta comerciala.

Acest site ofera informatii despre dieta, retete dietetice, sanatate si nutritie si este conceput strict in scopuri informationale. Nu inlocuieste consultul unui nutritionist, medic, psiholog si / sau alti specialisti in sanatate si nutritie.