Terminatia “oză ” aplicata indulcitorilor – Mit sau Adevar?!

Sunt ferm convinsa ca ati mai auzit despre acest mit aplicat indulcitorilor. Ma tin de mult timp sa va clarific acest aspect si iata ca a venit vremea in care consider ca exemplificand clar, nu fac decat sa uit de timp, nu sa mi-l si pierd.😉
Afirmatia unor persoane, despre indulcitori, precum ca “Tot ce se termina in < oză > este interzis in dieta DUKAN”, dezinformeaza total membrii anumitor grupuri FB si siteuri din nisa dukan.
Si pe departe gandul sa fac reclama unor grupuri de facebook in nisa, dar „merita” sa fie date ca exemplu astfel de persoane care s-au trezit peste noapte nutritionisti cu diploma.
Atat timp cat primul indulcitor permis de Dr. Dukan in cartea sa este SUCRALOZA (sau SPLENDA), este o mare greseala a se afirma cele supra mentionate.
Am intalnit foarte multe cazuri in experienta mea cu dieta dukan de pana acum, cazuri foarte elocvente ca cel pe care vi-l atasez in imagini. Si asta, pentru ca niciodata nu afirm ceva fara sa am argumente.
Indulcitorul folosit la acest sirop dietetic din imaginea de mai jos este SUCRALOZA. Valorile nutritionale sunt cele pe care le vedeti. Asa sunt la majoritatea acestor siropuri/toppinguri dietetice. Mai mult decat atat, nici ca se poate. Faptul ca este plin de chimicale nu contesta nimeni.
Imaginea facea subiectul discutiei pe tema daca, este sau nu permis a se consuma in dieta dukan:
Insa, ca sa afirmi cele de mai jos, ca moderator de grup dukan ce pretinzi ca avand “titulatura” poti sa dezinformezi, este totusi prea mult!
Motivul pentru care fac aceste precizari si le las aici sa ramana peste timp, este acela de a va informa corect. Ganditi logic, documentati-va si nu va lasati inselati! Nu are cum sa tina minte ce a mai citit pe ici pe colo (tot informatii eronate), atat timp cat este doar o persoana care nu gandeste, ci doar efectueaza copy-paste trunchiat, asa cum a facut si cu Lista alimentelor tolerate – actualizata scrisa de mine! A copiat lista de aici si a atasat-o in acel grup, insusindu-si munca mea!
Asadar, ATT DE UNDE VA LUATI INFORMATIILE!
REPET!
Nu am inventat eu tarata de ovaz, cum mi-au spus astfel de persoane (din exemplul dat), care nu gandesc mai departe de copy-paste (macar daca ar copia de fiecare data de unde trebuie si ce trebuie), insa SINTEZA DIETEI DUKAN de pe acest site, este la ora actuala cea mai corecta interpretare a cartii Dr. Dukan si cea mai actualizata versiune.

Nota:

Site-ul nu vinde. Nu intentioneaza sa ofere sfaturi medicale. Toate informatiile de aici sunt menite sa te ajute sa slabesti cu dieta Dukan, sa te a jute sa gatesti dietetic, prin publicarea de retete ce au la baza alimentatia low carb / low fat/ sugar free/ gluten free, fara tenta comerciala.

Acest site ofera informatii despre dieta, retete dietetice, sanatate si nutritie si este conceput strict in scopuri informationale. Nu inlocuieste consultul unui nutritionist, medic, psiholog si / sau alti specialisti in sanatate si nutritie.