CÂTE LEGUME ȘI CÂTE PROTEINE PE ZI pot manca?

Întrebarea ce face subiectul multor controverse este „CÂTE LEGUME ȘI CÂTE PROTEINE PE ZI” pot manca?

Condiția este foarte clară în cartea Dr. Pierre Dukan, însă nu mulți o citesc în asa fel încat să o înțeleagă. Ba mai mult, sunt persoane care induc ideea de a clasifica alimentația dukan după reguli știute de la diverși nutriționiști. Aceștia încearcă să se alimenteze în dieta dukan respectand alte reguli, ba împart farfuria in 50% legume, 25% proteine sau alte procente, ba calculeaza calorii, măncând o combinație optimă de alimente din grupurile alimentare, fără însă a depăși cantitățile recomandate în funcție de vârstă, sex sau starea de sănătate.

Dr. Pierre Dukan aduce lamuriri pe paginile de Faceebok, în diferite grupuri de socializare, deci nu tebuie decât să-l urmăresti dacă esti interesat.

FB – Pierre Dukan –  Sursa 👉 AICI .

Vă las si textul integral postat pe pagina oficială de către Dr. Pierre Dukan în limba franceză.

Încercând să fac o traducere cât mai pe înțelesul tuturor celor interesați de dieta dukan, din spusele lui dar și din răspunsurile pe care le-a dat în comentarii la postare, iată ce a ieșit:

” ÎNTREBARE:  V-am auzit spunând într-un Live că trebuie să mâncăm proteine ′′ cât putem ′′ , iar legume ′′ cât vrem „. Este în regulă să mâncăm într-o zi de exemplu, un ou fiert și restul  legume? Sau o felie de șuncă și o salată de roșii 500 g? Ar trebui să se mențină un echilibru între proteine și  legume?

RĂSPUNS:  Răspunsul este simplu și clar: LIBERTATE TOTALĂ în a mânca proteine și legume. Succesul metodei se datorează acestei condiții: Tot ce este permis (proteine și legume) se poate mânca în baza alegerii, poftei și gustului fiecăruia,  în orice cantitate, interval orar și în orice amestec. Excepție fac  alimentele tolerate care sunt perfect identificate și in cantitate fixă.

Totuși, este esențial ca o dietă umană să aducă organismului un MINIM de 1 gram de protein pură pe zi pentru a evita deficiența.

ATENTIE!  Alimentele identificate ca reprezentând proteină,  nu contin in totalitate doar proteină pură!

EXEMPLU:  100 grame de carne conțin doar 26 g de proteină pură. Și dacă ai o greutate de 70 kilograme, vei avea nevoie de 70 g de proteină pură sau aproape 300 g de carne.

Acest  gram de protein pură/kilogram corp este traiul minim ci nu maxim, 2 sau chiar 3 grame/kilogram de greutate cântărit de o persoană este acceptabil.

O persoană care cântărește 75 kilograme, pentru a consuma 2 g proteină pură/kilogram greutate ar trebui să mănânce 150 gr de proteină pură, constituită fie din 800 gr de pește, fie 700 gr de carne, fie 10 ouă.

Calculul este în felul următor: Un gram net proteină pură/kilogram de greutate corporală este cel puțin vital, nu maxim.

2 sau chiar 3 grame proteină pură/kilogram de greutate corporală reprezintă o cantitate acceptabilă la kilogramul greutății tale.

Ecuația este foarte simplă, așa că nu ezitați să calculați câtă proteină pură mâncați și astfel veți ști de câtă proteină are nevoie organismului vostru, fie la minim, fie la maxim.

Dr. Pierre Dukan

Așadar, cei care au ales dieta dukan ca plan de slăbire, menținere a greutății caștigate sau stil alimentar de viață, nu vă mai ghidați după „idealuri” pe care le-am intalnit des exprimate pe diferite grupuri de susținere ale dietei, cum că ar trebuie să consumați la o masă maxim 30 % legume si 70 % proteine. Total eronat!

Nota:

Site-ul nu vinde. Nu intentioneaza sa ofere sfaturi medicale. Toate informatiile de aici sunt menite sa te ajute sa slabesti cu dieta Dukan, sa te a jute sa gatesti dietetic, prin publicarea de retete ce au la baza alimentatia low carb / low fat/ sugar free/ gluten free, fara tenta comerciala.

Acest site ofera informatii despre dieta, retete dietetice, sanatate si nutritie si este conceput strict in scopuri informationale. Nu inlocuieste consultul unui nutritionist, medic, psiholog si / sau alti specialisti in sanatate si nutritie.