Pentru romani, acest desert are o cultura proprie in fiecare familie, popularitatea sa facandu-l si astazi una dintre cele mai savuroase si iubite deserturi. ❤
Inrediente:
- 300 grame biscuiti integrali fara zahar adaugat
- 300 grame branza dulce degresata
- 125 grame ciocolata neagra fara zahar adaugat
- 20 grame cacao pudra 11% grasime
- 50 grame Indulcitor cu Stevia 1:2 – Green Sugar Premium
- 25 grame Indulcitor natural cu Stevia si aroma de rom – Green Sugar (sau 10 ml. esenta de rom)
- 100 grame miez de nuca
- un praf sare
Mod de preparare:
Intr-o tigaie antiaderenta neunsa, pe foc mic, prajim miezul de nuca pentru 3-4 minute si il lasam sa se raceasca.
Topim ciocolata la bain-marie, apoi o lasam sa se raceasca 3-4 minute sau pana cand atinge temperatura camerei.
Intr-un bol incapator punem biscuitii rupti/taiati in bucatele potrivite, si nucile tocate potrivit. Aici va puteti adapta desertul dupa prefernite. Puteti pune fructe deshidratate sau alte nuci.
In alt bol punem branza, cacaua, un praf de sare, indulcitorul si esenta de rom si amestecam cu o spatula pana la omogenizare. Adaugam acum si ciocolata usor calduta, si amestecam.
In bolul in care avem amestecul de biscuitii si nucile, adaugam compozitia de branza cu ciocolata si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.
In functie de biscuitii folositi si de cat de uscata este branza, este posibil sa aveti nevoie de mai mult lichid pentru omogenizare si atunci puteti adauga cca. 50 ml. lapte caldut semi-degresat.
Punem bolul in frigider, pentru 30-45 minute. Dupa repaus, rasturnam compozitia pe o bucata folie alimentara si rulam intr-un cilindru.
Punem in frigider pentru cca. 1 ora, apoi il vom putea felia foarte frumos. Inainte sa il servim, evident eliminam folia de plastic.
Mie mi-au iesit doua bucati ca cele din imagine de cca. 20 – 25 cm, dar evident puteti rula si in cilindri cu dimensiuni mai mici.
Pentru un aspect mai frumos, pudram salamul cu indulcitor pudra. Indulcitorul poate fi rasnit in rasnita de cafea in caz ca nu gasiti sa cumparati gata pudra.
Nu puteti realiza ce gust bun are salamul, daca nu ma opream din “gustat” compozitia, pana sa apuc sa o rulez, nu mai aveam ce rula. 😋😁
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei. 🤗
Daca ai incercat reteta, vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style >> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate! Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine! ❤
Mie mi-a placut foarte mult cum a iesit si m-am jucat cu decorul dupa cum vedeti. Fructele proaspete potenteaza gustul ciocolatei si da o nota de fresh. 😉
O explozie de arome si culori, gust desavarsit, dar mai ales sanatos! Alege ingrediente fara zahar adaugat, chiar daca folosesti branza degresata si niciun pic de unt, vei vedea ca nu vei regreta. Si asa cum bine stim, tot ce e cu masura, e bun si nu strica. Nu vei manca intr-o zi un salam de biscuiti, dar iti vei satisface pofta cu 2-3 felii de „placeri nevinovate”. 😋 Reteta este pentru o dieta echilibrata, in mod special pentru etapa consolidare a dietei dukan si mentinerea greutatii obtinute, dar cu masura in croaziera, maxim 2 felii/zi.
Eu va astept la o cafea buna, langa care am pus, evident si Salam de biscuiti. ❤❤❤
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!