Unii spun despre paine ca este nociva pentru organism, deci sa traim fara ea … 😉
Ingrediente :
- 6 linguri tarate de ovaz
- 3 linguri tarate de grau
- 3 linguri tarate de psyllium
- 5 linguri gluten de grau
- 1 lingurita seminte de in
- 1 lingurita seminte de chia
- 1 lingurita seminte de susan (semintele se aleg optional dupa gustul fiecaruia)
- 1 lingurita sare roz de himalaya
- ½ cub de drojdie mic
- apa calduta cca. 400 – 500 ml in care se dizolva drojdia
Mod de preparare :
- se pun toate ingredientele intr-un vas de preferat de sticla (din proprie experienta am constatat ca se lucreaza mai usor intrucat nu se lipeste atat de mult incat sa fie greu la curatat, precum un vas de plastic)
- se adauga cate putin apa calduta in care am dizolvat drojdia, pana ce se incorporeaza toata apa – veti obtine un aluat compact care trebuie sa aibe consistenta, sa nu fie foarte moale
- se modeleaza o minge din aluatul rezultat, pe care o lasati acoperita la dospit cca. 30-45 min.(daca drojdia este buna…creste mai repede)
- dupa ce aluatul a crescut, se modeleaza in palme mingiute, in functie de cat de mari le doriti – pot iesi intre 6 – 12 chifle
- se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 50-60 min. (aici, tot de cuptor depinde )
In dieta Dukan daca renuntati la semintele de in si susan se pot consuma in 4 zile inca din etapa Atac, astfel iti iei si portia de tarate de ovaz zilnica (1,5 linguri/zi – Atac).
Zic, sa traim bine cu asa paine – din multele variante pe care ni le ofera dieta … chiar daca nu este paine alba si pufoasa 😉
Puteti modela chiar si o paine sau baghete, nu va temeti caci gustul ramane acelasi 🤗
Pofta buna s-aveti!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵
Apreciez foarte mult,retetele
Va urmaresc,vreau si eu sa stiu totul despre dieta,din ce pregatiti voi,Multumesc !
Va ,apreciez foarte mult !
Multumesc din suflet ?
Sunteti deosebiti cu retetele ,respect !
Multumesc din suflet ?
Va apreciez foarte mult !
Multumesc din suflet, va astept cu drag si pe pagina de facebook unde am creat un album special dedicat cititorilor care incearca si apreciaza retele mele. Mi-ar face o deosebita placere sa imi trimiteti foto cu retete incercate si apreciate, dar mai ales sa stiu ca va pot fi de ajutor. Cu drag ?
Vreau sa primesc,postarile voastre !
Cu drag ! Va puteti abona la sectiunea „Newsletter” cu adresa de email, apoi dand clik pe casuta „Aboneaza-te”, astfel veti primi in timp util toate retetele noi ce urmeaza sa le postez ?
Can you tell me what platform are you making use of on this site?
Of course, my theme is Malaga Options wordpress. Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.