Si pentru ca am vrut ca provocarea sa fie dusa la final, am mai facut o prajitura gustoasa si sanatoasa. Cert este ca … ma sperie oamenii care nu poftesc la ciocolata. 😏😂😘
Imi plac provocarile, nu in mod special pentru castiguri materiale ci pur si simplu pentru ca imi plac competitiile ce scot din oameni tot ce e mai bun, care ii ambitioneaza si care ii fac sa se autodepaseasca uneori.
In campania lunii octombrie 🍂𝗣𝗼𝘃𝗲ș𝘁𝗶 𝘀𝗮𝘃𝘂𝗿𝗼𝗮𝘀𝗲 𝗱𝗲 𝘁𝗼𝗮𝗺𝗻ă #𝗳𝗮𝗿𝗮𝘇𝗮𝗵𝗮𝗿🍂 organizata de No Sugar Shop, aceasta este o alta reteta cu care voi participa, in care combinarea ingredientelor dau gust, textura si aspect.😋
Prin orice reactie la postare, pe pagina de Facebook – click aici 👉Dukan Life Style si pe Instagram – click👉 AICI, ma puteti sustine in acest concurs. 🤗💋
Ingrediente:
- 2 galbenusuri
- 5 albusuri
- 40 grame faina de cocos
- 20 grame izolat proteic din zer
- 20 grame cacao degresata
- 100 gr ciocolata neagra
- 30 grame ulei cocos solid (se poate inlocui cu ulei de masline sau unt)
- 100 grame Eritritol
- 150 grame lapte
- 1 lingurita praf de copt (5 grame)
- un praf de sare
- 5 ml. esenta de vanilie
- 5 ml. esenta de rom
- 2 linguri unt de arahide (optional)
Mod de preparare:
Mai intai cantarim faina de cocos si izolatul proteic din zer si le amestecam intr-un bol, impreuna cu praful de copt.
Intr-o craticioara punem ciocolata neagra rupta in bucatele, uleiul de cocos solid (se poate inlocui cu ulei de masline sau unt) si topim pe baie de abur (in alta craticioara in care fierbe apa la foc mic) amestecand din cand in cand cu o spatula sau un tel pana se topeste definitiv.
Orim focul, adaugam indulcitorul si amestecam pana se topeste.
Adaugam cacaoa si o incorporam. Adaugam si cele 2 galbenusuri de ou si amestecam. Punem si esentele (rom si vanilie) amestecam bine si apoi transferam crema intr-un bol incapator. Nu va temeti pentru ca vom obtine o compozitie vartoasa, pentru ca acum urmeaza sa o diluam cu lapte, cu ajutorul unui mixer.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Petru o consitenta ferma, cand albumina este deja sparta, utilizati cateva picaturi zeama de lamaie.
Respectati pasii, este foarte important acest aspect.
In compozitia cu ciocolata diluata cu lapte, incorporam incredientele uscate deja amestecate in prealabil.
Daca am fi adaugat ingredientele uscate inainte de a mixa albusul spuma, acestea ar fi absorbit foarte repede lichidul. Faina de cocos absoarbe foarte mult lichid si de aceea se foloseste in cantitate foarte mica fata de faina din grau sau alte fainuri.
Jumatate din albusul spuma il adaugam si il mixam in compozitie, iar cealalta jumatate il incorporam cu o spatula.
Vasul de yena sau ceramica in fuctie de ce alegem pentru a coace prajitura il ungem cu ulei de cocos. Pe mine ma ajuta foarte mult sprayul, intrucat imi da posibilitatea sa pulverizez foarte putin. Daca alegeti o tava, musai sa folosti hartie de copt.
Turnam compozitia in vas. Nivelam suprafata, iar pentru decor adaugam din loc in loc cate o lingurita de unt de arahide la temperatura camerei. Cu o furculita intindem desupra untul de arahide, in mod haotic, nu trebuie sa fie uniform, exact cum facem la checul cu cacao, doar ca nu amestecam in profunzime ci doar la suprafata.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade 20 minute, timp in care nu deschidem cuptorul, apoi scadem temperatura la 160 si mai coacem cca. 25 minute, in functie de cuptorul fiecaruia sau testul cu scobitoarea.
Este delicioasa, fara gluten, iar continutul de carbohidrati foarte scazut. Sunt convinsa ca o veti incerca! 😋
Lasam prajitura sa se racoreasca putin si apoi portionam in patratele, mai mici sau mai mari, dupa bunul plac si rabdarea fiecaruia.
Nu o lasati sa se raceasca complet, pentru ca este foarte pufoasa si frageda. Daca se raceste complet cand o taiati se mai sfarama.
Faina de cocos, obtinuta din pulpa nucilor de cocos, deshidratatata si degresata, este o alternativa bogata in fibre, saraca in carbohidrati, fara gluten, pentru a putea inlocui fainurile clasice din grau. Asadar, daca vrei sa prepari deserturi mai sanatoase, faina de cocos trebuie sa se regaseasca pe lista de ingrediente.
Mai mult decat atat, datorita continutului ridicat de fibre al fainei de cocos, aceasta nu iti ridica brusc nivelul de zahar din sange, ba chiar scade indicele glicemic.
Consumul de faina de cocos are efecte benefice asupra sanatatii tale, imbunatatind digestia, accelerand metabolismul si echilibrand nivelul de zahar din sange.
Un sfert de cana de faina de cocos contine 120 de calorii, 4 grame de grasimi, 4 grame de proteine, 16 grame de carbohidrati si 10 grame de fibre.
Da gust incredibil preparatelor si ofera textura. Dupa ce ati desfacut punga de faina de cocos inchideti ermetic, eventual puneti in punga ziplock si pastrati la frigider.
Puteti renunta la izolatul proteic din zer, insa eu am vrut sa cresc putin valoarea proteica a preparatului.
Inspiratia la mine, nu e o problema, am idei cu duiumul, mai problematic este cu timpul din pacate. 🤗 Insa ma consolez cu ideea ca nu sunt singura care se confrunta cu asta. 😁 Motiv pentru care, imi pare rau ca nu am mai avut timp sa va fac poze pe parcursul retetei asa cum v-am obisnuit. Insa, nu este o reteta grea de preparat si sunt convinsa ca o sa va descurcati. Cu prima ocazie cand o mai prepar, promit ca voi face si poze cu pasii de preparare.🤗
In dieta dukan, prajitura se poate consuma incepand cu etapa croaziera. Asa cum v-am obisnuit am sa va explic si cum puteti calcula aceasta prajitura. Chiar daca eu personal nu mai tin dieta in totalitate caci mi-am facut un stil de viata din ea, dupa cum observati, adaptez retetele in asa fel incat sa se poata bucura si cei care inca lupta cu kilogramele nedorite.
Pentru a o putea consuma in croaziera trebuie:
- sa contina doua ingrediente tolerate ce nu pot fi eliminate din aceasta reteta : faina de cocos (20grame/zi) si ciocolata neagra minim 70% cacao sau mai mult — 85 % (20grame/zi).
- sa inlocuiti uleiul de cocos (pentru ca astfel ati adauga al treilea tolerat – acceptat in consolidare) cu uleiul de masline extra-virgin (3 linguri)
- sa folositi si topingul de unt de arahide – 2 linguri cca. 36 grame, intrucat adunat cu uleiul de masline se considera ca aveti 5 zile de consum, fiind alimente permise.
Enjoy! 😋
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei. 🤗
Daca aveti boala celiaca sau aveti intoleranta la gluten, faina de nuca de cocos este un inlocuitor perfect al fainii din grau si retineti ca nu se foloseste in cantitate mare avand o putere ridicata de absorbtie.
Sper sa nu va fie teama ca mancand din aceasta prajitura o sa va ingrasati cu siguranta este mai sanatoasa si mai slab calorica. ;-)🤗
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
I like the efforts you have put in this, appreciate it for all the great content. Netta Dante Bax
Hi! Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.
In Scara nutritionala se poate manca? Arata asa de bine☺😋
Multumesc pentru vizita, Ely! Din cate stiu, in Scara nutritionala se poate manca incepand de miercuri pana duminica 1 tolerat/zi. Prajitura contine doua ingrediente tolerate ce nu pot fi eliminate din aceasta reteta : faina de cocos (20grame/zi) si ciocolata neagra minim 70% cacao sau mai mult — 85 % (20grame/zi).