ALTE INGREDIENTEINGREDIENTE UTILIZATE

Faina Mix de fibre pentru chifle – NoCarb

Faina Mix de fibre pentru chifle – NoCarb

Ati gasit acest produs cu siguranta in retetele preparate de mine, asadar sa vorbim si despre el caci sunt foarte multumita si il recomand.

Faina Mix de fibre pentru chifle – NoCarb 250g

Se poate coace fara oua in numai 4 minute in cuptorul cu microunde!

Ingrediente:

Fibre fara continut de gluten → celuloza,  psyllium, peptida de colagen, fibre de mere, xantan.

Ideal pentru cei care doresc sa-si piarda in greutate, cei care au alergie la oua, la lapte si/sau gluten, diabetici, sportivi, dieta paleolitica, dieta ketogenica si/sau cu continut scazut de CH, etc.

Reteta de chifle:

  • 35 g Mix pentru chifle
  • 1 lingura de ulei (de cocos)
  • 65 ml apa calduta
  • Sare dupa gust
  • Praf de copt sau bicarbonat de sodiu
  • Drojdie (3 g)

Drojdia se dizolva in apa calduta.

Sarea, praful de copt se amesteca se adauga uleiul si apa. Se omogenizeaza, se formeaza chifle si se lasa la dospit cca 10 minute. Se pune pe o farfurie plata si se acopera cu un bol sau castron si se coace in cuptorul de microunde 4,5 minute la  putere  de 750 W.

Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.

Chiflele se pot coace numai in cuptorul de microunde!

 

Valori nutritionale:  100 g
Valoare energetica 100.8 Kcal
Valoare energetica   calculata 235,34 Kcal
Proteine 17.57 g
Grasimi 0,35 g
Carbohidrati 6,84 g
din care zaharuri 5g
Fibre 68.1g
Sare 0,28 g

Tara de origine: EU

Sursa: http://www.nosugarshop.ro/Faina-Mix-de-fibre-pentru-chifle—NoCarb-2740.html

Asa cum v-am obisnuit si la celelalte ingrediente pe care le folosesc la prepararea retetelor, sintetizez si aici cele mai importante informatii pe intelesul tuturor.

Celuloza:

Te-ai intrebat vreodata ce este celuloza, care este secretul actiunii sale, si de ce se spune ca este benefica pentru sanatate si ca ajuta la pierderea in greutate? Raspunsul il vei gasi in randurile ce urmeaza,

continuua sa citesti aici →→→ Sursa: http://www.sfatmedical.ro/Diete_si_nutritie/Mananca_sanatos/Totul_despre_celuloza

In acest produs este vorba de imbogatirea produsului cu celuloza din Konjac, ci nu doar celuloza pura.

Peptida de colagen:

Colagenul este principalul „clei“ care mentine forma corpurilor noastre este cea mai abundenta proteina din organism. Acest nutrient se gaseste din abundenta in piele, tesut osos, ligamente, cartilaje, tendoane, tract gastrointestinal, muschi, vase de sange si numeroase alte tesuturi.

Este un element indispensabil pentru sanatatea sistemului osteo-articular, a pielii, a dintilor si gingiilor, dar si in procesul de vindecare a ranilor interne si externe.

Organismul nostru produce colagen pana in jurul varstei de 30 ani, insa producerea se reduce semnificativ si treptat, nu produce aceeasi cantitate pe tot parcursul vietii. Pe masura ce inaintam in varsta, productia de colagen scade, ajungand ca dupa varsta de 40 de ani sa avem aproape sigur un anumit deficit. Poti lua un supliment alimentar care sa refaca stocurile de colagen din organismul tau pentru a putea beneficia de toate proprietatile sale uimitoare. Colagenul este un aminoacid cu catena lunga, compus din aminoacizii individuali prolina, glicina, hidroxiprolina si arginina. Acest lucru face ca 30% din proteina sa se gaseasca in intreg organismul, iar 70% in piele.

Principalele motive pentru care avem nevoie de colagen in fiecare zi:

  • sustine sanatatea pielii si are efecte antiimbatranire
  • intareste oasele si articulatiile
  • sprijina cresterea parului si unghiilor
  • incetineste procesul de imbatranire a pielii
  • ajuta digestia
  • ofera un somn odihnitor
  • te scapa de kilogramele in plus

Colagenul reprezinta un centru proteic extrem de puternic, oferind corpului 18 grame de proteine in doar doua lingurite. Mai degraba decat sa consumi alimente nesanatoase, pline de carbohidrati goi, adaugarea colagenului in dieta te poate ajuta sa-ti mentii senzatia de satietate pentru mai mult timp. Bineinteles, trebuie sa mananci proportional cu dorinta ta de pierdere in greutate, insa cu siguranta nu vei mai avea tentatii nedorite pana la urmatoarea masa. Studiile au aratat ca peptidele de colagen consumate la micul dejun sunt cu 40% mai satioase decat alte proteine, cum ar fi zer sau soia, ceea ce reduce cu 20% consumul de alimente pentru pranz.

Surse : livestrong.com/article/75350-importance-collagen-health/

draxe.com/what-is-collagen/

Guma xantan:

Guma xantan este un agent de ingrosare natural, utilizat in multe alimente, medicamente si produse cosmetice.

Guma xantan poate aduce mai multe beneficii pentru sanatate

  • poate actiona ca un laxativ usor si poate trata constipatia.
  • poate ajuta la scaderea glicemiei la persoanele cu diabet zaharat.
  • poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol la persoanele cu diabet zaharat.
  • este utila in realizarea produselor fara gluten recomandate copiilor, celor ce sufera de boala celiaca sau tuturor celor care evita glutenul.
  • este folosita ca un substitut pentru saliva in probleme de sanatate precum gura uscata.

Guma xantan este un aditiv alimentar natural

Poate fi gasit in deserturi, alimente semi-preparate, sosuri, produse lactate si alimente cu putine calorii. Guma xantan poate inlocui glutenul din painea crescuta cu drojdie si din alte produse de patiserie si poate adauga profunzime in gustul dressing-ului pentru salate.

Guma xantan este un bun inlocuitor pentru gluten

Glutenul este acel element component din faina datorita caruia produsele de panificatie cresc frumos si stau compacte. Acest lucru creeaza probleme persoanelor care trebuie sa evite glutenul in alimentatia lor, precum cele care sufera de boala celiaca, deoarece produsele de patiserie fara gluten tind sa fie uscate si sfaramicioase. In contact cu lichidele, guma xantan detine o parte din proprietatile glutenului. Prin adaugarea gumei xantan in produsele de patiserie, acestora li se imbunatateste textura, fiind mai putin sfaramicioase, iar consistenta lor devine mai putin nisipoasa.

Liant si emulgator

Pe langa faptul ca actioneaza pe post de agent liant in produsele de patiserie, guma xantan poate fi utilizata pentru a ingrosa alimentele. Potrivit Gastronomy Network, alcatuirea moleculara a gumei xantan previne formarea cristalelor de gheata, fiind astfel deosebit de utila in produsele congelate si in inghetata. O alta caracteristica a gumei xantan este pseudo plasticitatea, care face ca o substanta sa fie solida cand este stabila, dar usor de turnat atunci cand este transferata. La fel ca si topping-ul de inghetata sau ketchup-ul, iese usor din sticla, iar apoi devine stabila intr-o forma ca de pata in farfurie ori pe alimente.

Are efecte adverse? Dar beneficii pentru sanatate?

Guma xantan este sigura pentru sanatate atata timp cat nu exageram (pana la 15 grame pe zi). In cazul in care ingeram prea mult, aceasta poate provoca unele reactii adverse, cum ar fi gaze intestinale (flatulenta) si balonare. Persoanele care sunt expuse la pudra de guma xantan ar putea prezenta simptome asemanatoare unei raceli, respectiv iritatia nasului si a gatului si probleme pulmonare. Insa inhalarea oricarui praf sau pudre poate cauza astfel de simptome… Daca suferiti deja de greata, varsaturi, apendicita, scaune tari care sunt dificil de expulzat (fecalom), ingustarea sau blocarea intestinului sau aveti dureri de stomac nediagnosticate – apelati la medici specializati si nu utilizati guma xantan fara recomandarea acestora. Desi aceasta este un laxativ, problemele grave de sanatate pot fi tratate numai de personal medical avizat.

Conform webmd.com, guma xantan creaza un bol in intestine care ajuta si ladetoxifiere caci stimuleaza tractul digestiv si impinge materiile fecale cu tot cu toxine. Guma xantan este adaugata frecvent in cosmeticele semi lichide si in lotiuni. Prin adaugarea gumei xantan in agentii cosmetici, aplicarea cosmeticelor devine mai fina si mai uniforma.

Guma xantan poate fi gasita si in medicamente si pastile; este folosita pe post de substitut de saliva in cazul persoanelor care sufera de xerostomie (gura uscata).

Fibrele de psyllium :

Nu sunt atat de promovate, desi au beneficii uimitoare pentru silueta si pentru sanatatea organismului in ansamblul ei.

Aportul nutrional al fibrelor de psyllium

Sunt nutrienti esentiali atat in procesul de detoxifiere a organismului, cat si in procesul de slabire si o sunt noua senzatie in materie de alimente bune pentru scaderea greutatii corporale. Fibrele de psyllium contin de 14 ori mai multe fibre solubile decat ovazul, ceea ce inseamna ca poti slabi si detoxifia organismul mult mai repede prin consumul lor.

O sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6. In plus, furnizeaza organismului o multime de minerale, printre care crom, magneziu, potasiu si zinc, dar si cateva vitamine importante, cum sunt cele din complexul B si vitamina C.

Beneficiile fibrelor de psyllium in dieta

Constipatie, balonare, tranzit intestinal lent, organism ticsit cu toxine si grasimi nesanatoase? Consuma fibre de psyllium si vei scapa de toate aceste probleme care te impiedica sa slabesti. Aceste fibre solubile isi maresc de cateva ori volumul odata ce ajung in intestin si actioneaza asemeni unui burete: pe masura ce avanseaza, absorb o parte dintre toxine si grasimi, regleaza tranzitul, imbunatatesc digestia si curata colonul de impuritati.

Consumate cu regularitate, in cantitati mici, fibrele de psyllium inhiba pofta de mancare si iti confera rapid o senzatie de satietate. Acest lucru se explica prin faptul ca, in contact cu apa din stomac, aceste fibre formeaza un gel care te face sa te simti satula aproape imediat.

Intrucat iti curata organismul de toxine si te ajuta sa slabesti, aceste fibre indeplinesc si un rol laxativ. Insa actiunea lor nu este atat de agresiva precum cea a laxativelor de sinteza.

Studiile arata ca semintele de psyllium pot reduce nivelul colesterolului rau (LDL), ceea ce inseamna ca pe langa slabire si detoxifiere, exista sansa sa iti protejezi inima de bolile care ii pot da tarcoale.

De retinut !

Indicata folosirea acestui produs :

Pentru persoanele diagnosticate cu boala celiaca sau diabetici

  • fara continut de gluten
  • fara gust si miros
  • fara zaharuri adaugate

Pentru dieta

  • ideal pentru cei care doresc sa-si piarda in greutate
  • continut scazut de CH
  • dieta paleolitica
  • dieta ketogenica
  • dieta dukan (ingredientele se pot consuma inca din etapa Atac) vezi sursa AICI

Altele

  • indicat pentru sportivi
  • indicat pentru cei care au alergie la oua sau lapte

Nota:

Site-ul nu vinde. Nu intentioneaza sa ofere sfaturi medicale. Toate informatiile de aici sunt menite sa te ajute sa slabesti cu dieta Dukan, sa te a jute sa gatesti dietetic, prin publicarea de retete ce au la baza alimentatia low carb / low fat/ sugar free/ gluten free, fara tenta comerciala.

Acest site ofera informatii despre dieta, retete dietetice, sanatate si nutritie si este conceput strict in scopuri informationale. Nu inlocuieste consultul unui nutritionist, medic, psiholog si / sau alti specialisti in sanatate si nutritie.

print

12 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *