ALTE INGREDIENTEINGREDIENTE UTILIZATE

MIX PENTRU BAGHETE SI CHIFLE – NOCARB

MIX PENTRU BAGHETE SI CHIFLE – NOCARB

Un nou produs isi face loc pe piata produselor fara carbohidrati, cu ajutorul partenerului No Sugar Shop. Am testat aceasta faina mai putin cunoscuta si cu siguranta in retetele preparate de mine o veti gasi frecvent.

Sunt foarte multumita si o recomand !

Reteta de Pancakes incercata cu aceasta faina, cu un mare succes pentru pofticiosi si amatori de dulciuri, o gasiti AICI 🙂

Mix pentru baghete si chifle – NoCarb 350g

Ingrediente:

Celuloza, praf de ou integral, psyllium, praf de albus de ou, bicarbonat de sodiu, GDL, acid citric, drojdie, faina de konjac, xantan, sare, drojdie, eritritol.

  • FARA GLUTEN
  • FARA CARBOHIDRATI
  • FARA AMIDON
  • FARA SOIA
  • FARA LACTOZA

Reteta de chifle sau baghete:

  • 175g de mix pentru chifle si baghete
  • 30-40ml de ulei de nuca de cocos
  • 350ml de apa

Se amesteca ingredientele si se formeaza 3-4 chifle sau 2 baghete si se coace in cuptor la 180C timp de 30-40min.

Declaratie nutritionala:

  • Valoare energetica: 965 kj/231 kcal
  • Proteine: 10.78 g
  • Grasimi: 4.54 g – din care saturate: 0.93 g
  • Carbohidrati: 1.38g – din care zaharuri: 0 g
  • Fibre: 61.52 g
  • Sodiu: 2.78 g

A se pastra la loc uscat si racoros.

Produs in Ungaria

Sursa: http://www.nosugarshop.ro/Mix-pentru-baghete-si-chifle–NoCarb-3157.html

Asa cum v-am obisnuit si la celelalte produse pe care le folosesc la prepararea retetelor, sintetizez si aici cele mai importante informatii cu privire la ingredientele produsului, mai putin cunoscute; pe intelesul tuturor.

Celuloza:

Te-ai intrebat vreodata ce este celuloza, care este secretul actiunii sale, si de ce se spune ca este benefica pentru sanatate si ca ajuta la pierderea in greutate? Raspunsul il vei gasi in randurile ce urmeaza,

continuua sa citesti aici →→→ Sursa: http://www.sfatmedical.ro/Diete_si_nutritie/Mananca_sanatos/Totul_despre_celuloza

In acest produs este vorba de imbogatirea produsului cu celuloza din Konjac, ci nu doar celuloza pura.

Guma xantan:

Guma xantan este un agent de ingrosare natural, utilizat in multe alimente, medicamente si produse cosmetice.

Guma xantan poate aduce mai multe beneficii pentru sanatate

  • poate actiona ca un laxativ usor si poate trata constipatia.
  • poate ajuta la scaderea glicemiei la persoanele cu diabet zaharat.
  • poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol la persoanele cu diabet zaharat.
  • este utila in realizarea produselor fara gluten recomandate copiilor, celor ce sufera de boala celiaca sau tuturor celor care evita glutenul.
  • este folosita ca un substitut pentru saliva in probleme de sanatate precum gura uscata.

Guma xantan este un aditiv alimentar natural

Poate fi gasit in deserturi, alimente semi-preparate, sosuri, produse lactate si alimente cu putine calorii. Guma xantan poate inlocui glutenul din painea crescuta cu drojdie si din alte produse de patiserie si poate adauga profunzime in gustul dressing-ului pentru salate.

Guma xantan este un bun inlocuitor pentru gluten

Glutenul este acel element component din faina datorita caruia produsele de panificatie cresc frumos si stau compacte. Acest lucru creeaza probleme persoanelor care trebuie sa evite glutenul in alimentatia lor, precum cele care sufera de boala celiaca, deoarece produsele de patiserie fara gluten tind sa fie uscate si sfaramicioase. In contact cu lichidele, guma xantan detine o parte din proprietatile glutenului. Prin adaugarea gumei xantan in produsele de patiserie, acestora li se imbunatateste textura, fiind mai putin sfaramicioase, iar consistenta lor devine mai putin nisipoasa.

Liant si emulgator

Pe langa faptul ca actioneaza pe post de agent liant in produsele de patiserie, guma xantan poate fi utilizata pentru a ingrosa alimentele. Potrivit Gastronomy Network, alcatuirea moleculara a gumei xantan previne formarea cristalelor de gheata, fiind astfel deosebit de utila in produsele congelate si in inghetata. O alta caracteristica a gumei xantan este pseudo plasticitatea, care face ca o substanta sa fie solida cand este stabila, dar usor de turnat atunci cand este transferata. La fel ca si topping-ul de inghetata sau ketchup-ul, iese usor din sticla, iar apoi devine stabila intr-o forma ca de pata in farfurie ori pe alimente.

Are efecte adverse? Dar beneficii pentru sanatate?

Guma xantan este sigura pentru sanatate atata timp cat nu exageram (pana la 15 grame pe zi). In cazul in care ingeram prea mult, aceasta poate provoca unele reactii adverse, cum ar fi gaze intestinale (flatulenta) si balonare. Persoanele care sunt expuse la pudra de guma xantan ar putea prezenta simptome asemanatoare unei raceli, respectiv iritatia nasului si a gatului si probleme pulmonare. Insa inhalarea oricarui praf sau pudre poate cauza astfel de simptome… Daca suferiti deja de greata, varsaturi, apendicita, scaune tari care sunt dificil de expulzat (fecalom), ingustarea sau blocarea intestinului sau aveti dureri de stomac nediagnosticate – apelati la medici specializati si nu utilizati guma xantan fara recomandarea acestora. Desi aceasta este un laxativ, problemele grave de sanatate pot fi tratate numai de personal medical avizat.

Conform webmd.com, guma xantan creaza un bol in intestine care ajuta si ladetoxifiere caci stimuleaza tractul digestiv si impinge materiile fecale cu tot cu toxine. Guma xantan este adaugata frecvent in cosmeticele semi lichide si in lotiuni. Prin adaugarea gumei xantan in agentii cosmetici, aplicarea cosmeticelor devine mai fina si mai uniforma.

Guma xantan poate fi gasita si in medicamente si pastile; este folosita pe post de substitut de saliva in cazul persoanelor care sufera de xerostomie (gura uscata).

Fibrele de psyllium :

Nu sunt atat de promovate, desi au beneficii uimitoare pentru silueta si pentru sanatatea organismului in ansamblul ei.

Aportul nutrional al fibrelor de psyllium

Sunt nutrienti esentiali atat in procesul de detoxifiere a organismului, cat si in procesul de slabire si o sunt noua senzatie in materie de alimente bune pentru scaderea greutatii corporale. Fibrele de psyllium contin de 14 ori mai multe fibre solubile decat ovazul, ceea ce inseamna ca poti slabi si detoxifia organismul mult mai repede prin consumul lor.

O sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6. In plus, furnizeaza organismului o multime de minerale, printre care crom, magneziu, potasiu si zinc, dar si cateva vitamine importante, cum sunt cele din complexul B si vitamina C.

Beneficiile fibrelor de psyllium in dieta

Constipatie, balonare, tranzit intestinal lent, organism ticsit cu toxine si grasimi nesanatoase? Consuma fibre de psyllium si vei scapa de toate aceste probleme care te impiedica sa slabesti. Aceste fibre solubile isi maresc de cateva ori volumul odata ce ajung in intestin si actioneaza asemeni unui burete: pe masura ce avanseaza, absorb o parte dintre toxine si grasimi, regleaza tranzitul, imbunatatesc digestia si curata colonul de impuritati.

Consumate cu regularitate, in cantitati mici, fibrele de psyllium inhiba pofta de mancare si iti confera rapid o senzatie de satietate. Acest lucru se explica prin faptul ca, in contact cu apa din stomac, aceste fibre formeaza un gel care te face sa te simti satula aproape imediat.

Intrucat iti curata organismul de toxine si te ajuta sa slabesti, aceste fibre indeplinesc si un rol laxativ. Insa actiunea lor nu este atat de agresiva precum cea a laxativelor de sinteza.

Studiile arata ca semintele de psyllium pot reduce nivelul colesterolului rau (LDL), ceea ce inseamna ca pe langa slabire si detoxifiere, exista sansa sa iti protejezi inima de bolile care ii pot da tarcoale.

Praf de ou integral:

Oul reprezinta un aliment deosebit de valoros pentru hrana omului datorita

bogatiei lui in factori nutritivi indispensabili organismului.

Ouale deshidratate se folosesc, in general, pentru paste fainoase, supe, in patiserie/cofetarie si pentru maioneza

1 kg de praf de oua contine aproximativ 100 bucati de oua deshidratate.

Praf de albus de ou:

Ouale sunt o sursa bogata de proteine de calitate, cu toate acestea multa lume este ingrijorata de grasimea si colesterolul continute de galbenus. Praful din Albus de Ou este o modalitate convenabila de a va creste aportul de proteine, fara bataia de cap pe care o presupune separarea galbenusului de albus.

Praful din Albus de Ou este o proteina dispersibila uscata din ou, produsa direct din albusuri de ou si are un profil nutritional si aminoacidic excelent, cu un continut ridicat de proteine.

Praful din Albus de Ou este solutia, compromisul perfect; o proteina care nu actioneaza prea rapid, dar nici prea lent, fiind foarte bine absorbita.

Faina de Konjac :

NU contine GLUTEN

NU are gust si miros si poate fi inclusa in orice dieta.

Konjac este o radacina comestibila a unui arbore asiatic cu acelasi nume. Este un aliment fara gluten, 100% natural si nu provoaca alergii. Aproape ca nu are calorii si absoarbe pana la 100 de ori greutatea sa in apa (de 70 de ori mai mult decat taratele de ovaz). Konjac este, asadar, un aliment ideal care ne satura fara sa ne aduca prea multe calorii !

In plus fata de senzatia de satietate, konjac scade glicemia si colesterolul pentru ca fibrele glucomanan absorb apa in mod eficient in tractul digestiv si scad absorbtia de carbohidrati. Puteti cumpara radacina konjac sub forma de supliment alimentar, taitei Konjac si altele,  sau faina cu extrem de putine calorii.Puteti pierde aproape 6 kilograme in opt saptamani daca includeti konjac in alimentatia zilnica.

De retinut !

Indicata folosirea acestui produs :

Pentru persoanele diagnosticate cu boala celiaca sau diabetici

  • fara continut de gluten
  • fara gust si miros
  • fara zaharuri adaugate

Pentru dieta

  • ideal pentru cei care doresc sa-si piarda in greutate
  • continut scazut de CH
  • dieta paleolitica
  • dieta ketogenica
  • dieta dukan

In dieta dukan produsul se poate consuma inca din prima etapa – Atac, intrucat nu contine ingrediente tolerate conform principiilor acestei diete ( amidon, soia ). Vezi sursa AICI .

Altele

  • indicat pentru sportivi

Nota:

Site-ul nu vinde. Nu intentioneaza sa ofere sfaturi medicale. Toate informatiile de aici sunt menite sa te ajute sa slabesti cu dieta Dukan, sa te a jute sa gatesti dietetic, prin publicarea de retete ce au la baza alimentatia low carb / low fat/ sugar free/ gluten free, fara tenta comerciala.

Acest site ofera informatii despre dieta, retete dietetice, sanatate si nutritie si este conceput strict in scopuri informationale. Nu inlocuieste consultul unui nutritionist, medic, psiholog si / sau alti specialisti in sanatate si nutritie.

print

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *