Frumos colorate, de efect, dar gustoase si sanatoase, pot oferi un mic dejun satios sau o gustare intre mese.
Ingrediente:
- 4 oua
- 250 ml. lapte semi-degresat (1,5% grasime)
- 350 ml. apa
- 250 grame spanac oparit si scurs
- 3 linguri ulei de masline
- 90 grame faina integrala de grau
- 50 grame Mix pentru baghete si chifle fara Carbohidrati – NoCarb
- sare / piper si oregano dupa gust
Mod de preparare:
Blansam spanacul in apa cu putina de sare si un varf de cutit bicarbonat de sodiu pana se inmoaie cca. 10 minute.
Bicarbonatul de sodiu va accentua culoarea verde a frunzelor de spanac si o va mentine si dupa tratamentul termic.
Tocam marunt spanacul dupa ce l-am oparit si scurs.
Intr-un blender (robot de bucatarie) adaugam spanacul, ouale, sarea, piperul, oregano, uleiul si amestecam pana obtinem o compozitie cat mai fina. Astfel spanacul se transforma intr-o pasta foarte fina.
Rasturnam compozitia intr-un bol incapator si turnam laptele amestecat cu apa, amestecand.
Amestecam faina integrala cu mixul NoCarb si le incorporam treptat si pe ele, cu un tel sau o spatula. Cred ca se poate face acest lucru si direct in blender, dar pentru ca a fost pentru prima data cand am facut aceste clatite, am zis sa nu risc 😉
Ingingem tigaia de clatite, ungem cu putin ulei, un puf de spray sau cu o pensula.
Turnam cate un polonic de fiecare data, distribuim uniform si coacem clatitele pe o parte pana se rumenesc.
Apoi intoarcem cu o paleta si pe cealalta parte.
Asezati clatitele pe o farfurie si in timp ce coaceti acoperitile cu un capac pentru ca astfel vor ramane moi si nu se vor usca.
Pot fi pastrate in frigider fara sa se intareasca, infoliate in folie din plastic alimentar.
Calde sau reci, sunt bune oricum! Umplute cu creme din branza semi-degresata in care putem adauga ciuperci, pui, sau diverse legume, obtinem un aperitiv sanatos si satios 👌
Clatitele cu spanac sunt putin mai groase decat cele clasice, dar se pot rula calde sau pastrate la frigider infoliate, foarte usor.
Eu am amestecat rapid crema de branza semi-degresata cu ardei copt taiat cubulete si am mancat una, cu mare pofta, yum yum 😋
In functie de marimea tigaii in care le coaceti pot iesi intre 6 – 8 clatie. Eu am o tigaie mare cu diametrul de 28 cm. si mi-au iesit 6 clatite.
Clatitele din spanac pot fi consumate in dieta dukan incepand cu etapa Croaziera zilele de proteina & legume.
Contin un singur ingredient tolerat in aceasta dieta – faina integrala de grau.
Pot fi consumate in 3 zile, pentru ca daca nu mai consumati un alt tolerat in ziua respectiva, in Croaziera aveti voie doua tolerate (15 grame faina integrala/zi x 2 = 30 grame/zi).
Conform traditiei populare, spanacul este un aliment bogat in fier, care ne apara de anemie. Fierul este un micronutrient vital pentru organismul uman, facand parte din compozitia hemului din hemoglobina si mioglobina, cu rol in transportul oxigenului la tesuturi.
Din cauza continutului crescut de oxalati, el trebuie evitat de persoanele care au acidul uric crescut in sange, sufera de guta sau de litiaza renala.
Persoanele care iau tratament cu warfarina (un medicament anticoagulant, folosit post infarct miocardic, in trombozele venoase, etc) trebuie sa aiba un consum constant de alimente care contin vitamina K (asa cum este si spanacul), pentru a nu influenta efectul terapeutic al acesteia.
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.
Pentru dieta dukan, retineti – clatitele nu contin tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de ele in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc.
Mic dejun la serviciu, o clatita umpluta cu humus si bucatele din pui la gratar 😉
Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii