De obicei acest sos SALSA verde, merge foarte bine cu carnea sau pestele la gratar, dar nici legumele copte pe gratar nu ies din schema. Pus pe bruschete cu diferite alte combinatii din carne, savurati un aperitiv minunat.
Ingrediente:
- 2-3 catei de usturoi
- 2 legaturi de patrunjel verde
- 1 legatura de busuioc verde- de marimea unei legaturi patrunjel (puteti inlocui cu 1 lingura busuioc uscat)
- 1 legatura de menta proaspata -de marimea unei legaturi patrunjel (puteti inlocui cu 1 lingura menta uscata)
- 1-2 linguri de capere in otet
- ½ lingurita ardei iute chili macinat (conserva)
- 10 file file de ansoa (conserva in ulei de masline)
- 1 lingura mustar (fara zahar adugat)
Mod de preparare:
Spalam verdeturile bine sub jet de apa rece si le tocam.
Curatam usturoiul si il tocam marunt.
In bolul blenderului adaugam toate ingredientele.
Punem si uleiul din conserva de ansoa sau adaugam 3 linguri ulei de masline, dar nu vad rostul caci oricum am arunca uleiul din borcanel. Adaugam 1 lingura de otet din borcanelul in care au fost conservate caperele, la fel si aici daca nu vreti sa folositi otetul in care au fost conservate, adaugati alt otet.
Fileurile de ansoa nu sunt altceva decat hamsii (Engraulis encrasicolus) sarate, de obicei se gasesc in comert in conserve cu ulei de masline, sau doar sarate.
Ansoa ardei iute chili macinat si capere am gasit in LIDL, la borcanele in cantitati mici, au mai tot timpul si chiar nu au zahar adaugat in aceste conserve, ceea ce este un lucru foarte bun.
Ansoa sunt conservate in ulei de masline si sunt destul de sarate, asa ca eu nu pun sare in sosul verde pentru ca fileurile sunt si asa sarate.
Blendam bine pana obtinem o pasta omogena. Sosul nu trebuie sa curga, consitenta lui este cea a smantanii mai groase.
Aromele si gustul este foarte echilibrat si sincer, atat de bun, incat iti vine sa-l mananci pe paine 😉
SALSA verde pus in borcan ermetic inchis, poate fi folosit cca. 7 zile tinut la frigider.
Servit peste peste, alte carnuri, bruschete sau legume, este bine sa-l tineti la rece cateva ore, aromele se intrepatrund dand un gust pe masura.
Fileurile de ansoa se folosesc foarte des in bucatarie pentru a da si mai mult gust unor sosuri sau mancaruri.
Super easy!
Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how can i subscribe for a blog site? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept
I’d have to examine with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!
Hi there! I was very busy and i get a lot of comments, I’m doing this all by myself and it’s hard trying to keep with you all at one time. I’m responding when I can, and as for why I’m not posting regularly it’s because I have a job too, this is only my passion and I do not make money from it. I’m sorry that it took so long to respond to you, but I’ve read all of your comments! Thank you for your constructive critique as for your kind words about me, my blog and my recipes. Make sure to stay tuned for new recipes coming soon! I wish you well on this times that we live and all the best!