~Eu si Ionel ~
“Ajunge, Ionel ! destula dulceata, mama ! iar te-apuca stomacul…” Vizita_I.L. Caragiale …“
Pentru ca tot este “isteria” rubarba, am ales o varianta, cea mai simpla gasita pe un grup FB, am facut, mi-a placut si in final m-am oprit totusi din mancat ca sa nu ma apuce stomacul precum Ionel 😂
Grabiti-va, nu tine decat in luna mai si iunie, caci cu siguranta chiar daca nu ati mancat niciodata o sa va indragostiti de gustul ei acrisor, textura crocanta si zemoasa (am muscat din ea cruda, din curiozitate 😜). Va povesteam despre rubarba in articolul de AICI unde gasiti cateva informatii succinte de maxima importanta si o alta reteta delicioasa, pe care va invit sa o preparati.
Ingrediente:
- 600 grame rubarba
- indulcitor (dupa gust)
- 1 lamaie
- un varf cutit pudra de ghimbir (imi place mai spicy )
- aroma visine
Mod de preparare:
Rubarba se spala bine sub jet de apa rece, se indeparteaza capetele mai lemnoase (daca exista).
Taiem rubarba in bucati de cca. 2 cm., nu trebuie taiata in bucati foarte mici caci se topeste foarte repede.
Adaugatm indulcitor dupa gust si coaja de la lamaie taiata cubulete mici (daca doriti sa iasa mai parfumata).
Punem la foc domol, iar cand incepe sa-si lase suc, gustam si potrivim cat de dulce dorim, adaugand pudra de ghimbir si aroma de visine. Daca isi lasa suc mai mult, fierbem pana scade si amestecam cu grija.
La final adaugam zeama de la lamaie, fiind un conservant foarte bun si natural.
Pastram la frigider in recipient ermetic inchis.
Daca dorim sa facem o cantitate mai mare, putem sa nu scadem de suc foarte tare dulceata si sa adaugam conform instructiunilor de pe produs : gel fix sau agar – agar .
Cand siropul este gelatinos, este momentul sa luam cratita de pe foc si sa turnam dulceata de rubarba dietetica, calda, in borcane care se inchid ermetic si care au fost spalate in prealabil cu apa fierbinte.
Intoarcem borcanele cu capacul in jos si le lasam asa pana se racesc, astfel se formeaza un vid la baza si nu mai prinde floare la suprafata. Sterilizata la bain-marie o putem pastra la loc racoros mai mult timp.
Nu trebuie sa iti faci griji pentru silueta din cauza ei ! 😍
Aroma de visine si aroma versatila a ghimbirului usor spicy, completeaza de minune gustul dulce-acrisor 😋
In dieta Dukan se poate consuma Incepand cu etapa Croaziera in zilele de proteina pura (PP) 100g/zi sau nelimitat la zilele de proteina & legume (PL).
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
5126I think that is among the so much important inrfmoation for me. And i’m happy reading your article. However want to remark on some general issues, The web site style is perfect, the articles is truly nice : D. Excellent process, cheers