Bucurati-va de aroma ei deosebita! Eu, ca in fiecare an am gasit rubarba, desigur, la Lidl.
Grabiti-va, nu tine decat in luna mai si iunie, caci cu siguranta chiar daca nu ati mancat niciodata o sa va indragostiti de gustul ei acrisor, textura crocanta si zemoasa(am muscat din ea cruda de curiozitate 😜).
Rubarba este o legume bogata in vitamine si minerale care isi are originea in China vestica, Tibet, Mongolia si Siberia.
Este indicat sa fie consumata de cei care sufera de hipertensiune si colesterol ridicat.
Are numeroase efecte asupra organismului: antioxidante, antiinflamatori, antialergice, antihemoragice, antibacteriene.
Recomandata si in cazul bolilor de stomac, constipatie, dureri abdominale, in caz de febra sau disfunctii biliare.
Consumul de rubarba stimuleaza apetitul, scade colesterolul, curata ficatul, ajuta la detoxifierea intregului organism, imbunatateste circulatia sanguina, bun diuretic si laxativ.
Comestibile sunt tulpinile si petiolii frunzelor, frunzele de rubarba nu se consuma nici crude, nici fierte, sunt toxice datorita continutului ridicat de acid oxalic (toxina care provoaca intoxicatii aflandu-se in concentratie foarte mare).
Sursa (en): https://en.wikipedia.org/wiki/Rhubarb
Atentie! Rubarba nu se gateste in vase de aluminiu tocmai datorita acestei aciditati.
Ingrediente:
- 4-5 tulpini de rubarba
- 6 oua
- 15 grame (1 lingura) Faina Mix de fibre fara carbohidrati
- 50 ml lapte degresat sau semidegresat
- 50 grame (2 linguri) iaurt degresat sau semidegresat
- 1 budinca cu aroma de frisca (sau 40 grame amidon alimentar din porumb)
- 50 grame (6 linguri) lapte praf degresat
- 40 grame (4 linguri) gluten de grau
- indulcitor dupa gust
- 1 plic praf de copt
- esenta de vanilie
- aroma de unt
- 1 lingurita scortisoara pudra
- ½ lingurita ghimbir pudra
- coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Spalam sub jet de apa rece tulpinile de rubarba pe care le vom lasa cu coaja si le taiem cubulete.
Intr-un bol peste cubuletele de rubarba adaugam scortisoara si ghimbir, le amestecam, le lasam deoparte si ne ocupam de compozitia pentru blat.
Compozitia blatului ajunge pentru o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, daca ne dorim sa iasa mai inalta prajitura, evident folosim o tava de dimensiuni mai mici.
Separam albusul de galbenusuri.
Peste galbenusuri adaugam indulcitorul, laptele lichid, laptele praf, budinca de frisca (sau amidonul), glutenul, iaurtul, aroma de unt, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.
Le mixam la viteza mica pana incorporam ingredientele uscate si apoi mixam energic pana cand obtinem o compozitie omogena.
Batem spuma cele 6 albusuri cu un praf de sare.
Peste compozitia obtinuta adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu un tel pana ce le incorporam.
Faina Mix de fibre fara carbohidrati o amestecam cu praful de copt si o incorporam cu telul avand grija sa pastram compozitia cat mai aerata.
Turnam blatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Asezam cubuletele de rubarba aromate si indulcite pe toata suprafata blatului.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 45 minute.
Daca inca nu v-ati convins de beneficiile rubarbei priviti 😉
In dieta Dukan pandispanul se poate consuma in etapa Croaziera atat in zilele de proteina (PP-100 gr/zi-tolerat) cat si in zilele de proteina si legume(PL).
Va invit sa-l incercati si sa-mi dati de veste de v-a placut or, ba 🙂
Pandispanul a inglobat tot ce-mi place, aroma usoara de lamaie si vanilie, aroma versatila a ghimbirului usor spicy cu o nota proaspata de citrice si scortisoara, iar gustul este perfect cu textura acrisoara a rubarbei.
Pure love ! ❤️
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
4 Comentarii