Denumirea este asociata cu bucataria frantuzesca si desi pare ceva foarte nobil, nu necesita cine stie ce ingrediente pretentioase, aici imaginatia e la indemana oricui, este un fel de tarta sarata. Fie ca-i spunem tarta sau pur si simplu placinta, dar neacoperita, este musai sa aiba la baza un aluat copt mai inainte. Aspectul cu crusta ondulata, face ca preparatul sa para destul de festiv, insa Quiche se prepara destul de rapid si poate fi consumat la micul dejun sau o gustare, ca antreu la masa de pranz. Sau, de ce nu ca o usoara cina?! 🙂
Provocarea pe care mi-am propus-o a fost sa reusesc a prepara un aluat care, copt usor in prealabil, sa nu se umezeasca in clipa in care turnam umplutura si continuam coacerea. Sunt foarte multumita caci mi-a iesit din prima incercare, iar preparatul dietetic obtinut este foarte gustos. Voi stiti dragii mei, mai avem aluaturi pe blog, insa acesta mi se pare foarte potrivit pentru Quiche!
Ingrediente aluat:
- 45 grame faina integrala de grau ( ovaz sau secara)
- 40 grame Faina Mix de Fibre fara carbohidrati
- 40 grame lapte praf degresat ≤1% grasime
- 40 grame Faina Mix de fibre pentru chifle
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou
- 100 ml. apa calduta
Ingrediente umplutura:
Cum bine stiti aceasta poate fi foarte variata, evident din ingrediente dietetice, insa fara sa lipseasca iaurtul sau smantana, degresate sau semi-degresate. Daca frigiderul este generos 😉 cu siguranta veti gasi o combinatie buna si cu putina imaginatie veti prepara cel mai gustos Quiche 😋
Eu am ales asa:
- 150 grame de crenvursti (wudy)
- masline negre fara samburi
- 150 grame cascaval light, ras (sau il puteti taia cuburi)
- 200 grame iaurt semi-degresat
- 4 oua intregi
- 1/2 ceapa rosie, tocata marunt (praz sau ceapa verde)
- 1 legatura generoasa de patrunjel verde
- sare dupa gust
- piper
- chili (optional)
Mod de preparare :
Intr-un bol incapator amestecam ingredientele uscate ale aluatului si sarea.
Spargem un ou in centrul fainurilor asa cum facem se procedeaza la aluaturile clasice.
Turnam apa calduta si incepem sa amestecam cu lingura.
La inceput compozitia nu este foarte prietenoasa, dar vom vedea cat de usor o sa ne iasa aluatul dupa ce fainurile se vor hidratata suficient.
Acum, incorporate fiind fainurile, lasam lingura si framantam de cateva ori cu podul palmei pentru a aduna coca.
Formam o bila, o lasam la odihnit in bol si o acoperim cu un prosop sau folie alimentara pentru a nu se usca cat timp ne ocupam de umplutura.
Taiem rondele crenvurstii sau alt produs dietetic (muschi de porc afumat/ pastrama de pui/ curcan/ vita, chiar si un gratar din carne slaba si fada pe care l-ati facut de cu seara, nu l-ati consumat pe tot si va ganditi ca nu va mai este pe plac). Radem cascavalul dietetic sau il taiem cubulete, tocam ceapa rosie (praz/ ceapa verde), patrunjelul verde si le punem pe toate intr-un bol impreuna cu maslinele.
Amestecam cele 4 oua cu iaurt, cascaval, sare, piper si chili (optional).
Ungem blatul de lucru cu putin ulei de masline sau cocos, folosind ulei spray va veti descurca foarte usor fara sa pulverizati o cantitate mare. Ulei spray gasiti AICI.
Cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie cu dimensiunea putin mai mare decat marimea tavii de copt (eu am folosit o tava de tarta cu diametrul 26 cm), deoarece foaia se intinde si pe marginea formei.
La inceput nu o sa vi se para prea prietenos aluatul, dar intorcandu-l pe o parte si pe cealalta veti vedea ca se intinde usor, nu este lipicios si asta-i un lucru bun. Intoarcem marginile pentru a obtine cat de cat forma unui disc si intindem din nou cu sucitorul.
Aluatul intins il rasucim pe sucitor pentru a-l putea aseza in forma de tarta peste care am pulverizat putin ulei de masline sau rapita.
Este suficient cat sa acopere forma de tarta si marginile interioare. Trecem cu sucitorul peste margina formei si indepartam surplusul de aluat, care dupa cum observati este foarte putin. Eu am facut un mic covrig din resturile indepartate, pe care l-am copt impreuna cu tarta si a fost foarte gustos.
Cu o furculita intepam din loc in loc aluatul pentru a se coace uniform ci nu pentru a nu se umfla. Aluatul nu se comporta ca un aluat preparat din faina alba de grau cu agenti de copt (drojdie/praf de copt). Asta am si urmarit sa gasesc alternativa unei cruste de tarta si de aceea nu am adaugat agenti de copt care fac ca aluatul sa creasca.
Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 15 min. nu pana la coacere definitiva, doar atata cat sa se intareasca.
Intindem uniform amestecul din crenvursti, masline, patrunjel si ceapa peste tarta, observam ca la prima coacere, deja are marginile usor desprinse de vas.
Turnam compozitia de oua, iaurt si cascaval.
Coacem din nou in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 30 min. pana se rumeneste frumos.
Scoatem tarta din cuptor si o lasam putin sa se racoreasca. Arata bine, asa-i!? 🥰
O putem servi calduta sau rece. Voi alegeti! Nu uitati ca imaginatia voastra poate adapta umplutura dupa preferinta, iar crusta este baza ☺
Nu cred ca exista preparat cunoscut din bucataria clasica pe care sa nu il preluam si noi, in stilul nostru dietetic, cam asa este si cu acest Quiche! 🤗
In dieta dukan QUICHE cu CRENVURSTI si CASCAVAL poate fi consumat incepand cu etapa croaziera zile de proteina pura (PP). Aluatul nu contine tarate de ovaz (aliment obligatoriu in dieta dukan) deci le puteti consuma in alte preparate: paine, focaccia, chifle etc.
Aluatul contine doar un ingredient tolerat, faina integrala, 45 grame = 3 linguri – si preparatul poate fi consumat in 3 zile de catre o singura persoana.
Daca va documentati citind << Sinteza dietei dukan >> si << Lista alimente tolerate >>veti vedea:
- Carnati sau crenvursti light de pasare (pui sau curcan) sunt permisi din Croaziera in limita a 50 g pe zi.
- O lingura de ulei de masline pe zi incepand cu faza de croaziera este permisa. Ea poate fi inlocuita cu 6 masline negre sau 8 masline verzi de marime medie.Eu am pus fix 18 masline negre, portia pentru 3 zile, asa cum trebuie impartit aluatul ce poate fi consumat in aceste 3 zile.
- Folositi un cascaval dietetic preparat in casa, reteta o gasiti AICI
- Puteti folosi chiar si 90 grame mozzarella light (pentru consumul calculat in 3 zile) daca nu ati preparat inca cascavalul de casa, astfel adaugand al doilea ingredient tolerat in aceasta reteta – Mozzarella cu 9% grasime – 30 g = 1 tolerat
Asadar, cu numai un tolerat (faina integrala) va puteti satisface pofta cu acest gustos Quiche si credeti-ma ca 3 zile veti fi incantati si nu va veti plictisi de perioada proteinelor pure.
Provocarea vine din nou 🤗
Daca ai incercat reteta vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style>> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Chiar si aici in comentarii la reteta stam de vorba despre ce doresti tu si poti atasa o fotografie daca ai incercat vreo reteta si ti-a placut. Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei 🤗
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵
Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
A design like yours with a few simple adjustements
would really make my blog jump out. Please let me know where you got your design.
Thanks a lot
Of course, my theme is Malaga Options wordpress. Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.