Ficatul de curcan este unul din produsele valoroase pe care ar trebui sa-l alegem daca ne dorim sa manacam sanatos si asta nu pentru ca este in trend ci pentru ca este o necesitate.
Ficatul de curcan are jumatate din caloriile ficatului de pui si cu o treime mai putina grasime.
Ingrediente:
- ficatei curcan (sau pui)
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 fire de usturoi verde (sau 2-3 catei de usturoi, eu am combinat)
- 2-3 ciuperci proaspete (sau din conserva)
- 3 linguri vin alb
- zema de la ½ lamaie mica
- cimbru
- piper
- sare
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Curatam bine ficateii de curcan.
Intr-o tigaie antiaderenta cu peretii mai adanci, turnam ulei de masline extravirgin si inabusim usturoiul.
Adaugam ficateii si treptat ii intoarcem pe toate partile.
Acoperim cu capac si lasam la foc domol pana ce ficateii sunt gatiti.
Dam la o parte capacul, stingem cu vin alb, adaugam ciupercile, stropim cu zeama de lamaie, condimentam cu sare, piper si cimbru.
Nu mai acoperim cu capac pentru ca alcoolul din vin sa se evapore.
3 linguri vin/zi pentru a gati, ingredient tolerat in dieta Dukan incepand cu etapa Croaziera.
Gatim pana cand zeama a scazut aproape de tot, sau dupa preferinta ii puteti lasa cu ceva zeama, dealtfel foarte gustoasa.
La final adaugam patrunjel verde tocat.
Am servit ficateii cu mamaliguta, dar, si cu un piure cremos de legume ori cartofi merge de minune 🙂
In dieta Dukan preparatul se poate consuma incepand cu etapa Croaziera zile de proteina & legume (PL) impreuna cu un piure cremos de legume sau o salata!
Pentru Etapa Croaziera zile de proteina (PP) renuntati la ciupercile adaugate, preparati in acelasi mod si optional adaugati paprika dulce sau iute dupa cum va place.
Serviti cu mamaliga din tarate de ovaz, este delicioasa!
0 Comentarii