Adori mamaliga? Si eu! Totusi daca tii cat de cat la silueta, sunt mituri destule care sa te puna in situatia in care sa nu te poti decide daca sa consumi sau nu mamaliga. Mai ales ca, in dieta Dukan, in primele doua etape malaiul din faina de porumb este exculs de pe lista alimentelor permise.
Or, conform nutritionistilor, daca ne gandim si la aportul caloric pe care-l aduce in organism mamaliga din faina de porumb, 70 calorii/100 grame, atunci ar trebui sa o consumam moderat.
Ingrediente:
- 4 linguri (60 grame – portia pt. 2 zile croaziera) tarate de ovaz
- 100 ml lapte degresat sau semidegresat sau apa plata (pentru etapa atac – apa plata)
- 1 -2 linguri branza cremoasa degresata sau iaurt grecesc degresat sau semidegresat (prefer branza pentru ca nu inmoaie mamaliga)
- sare
- 1/2 lingurita boia dulce de ardei (optional) pentru culoare sau turmenic
Daca doriti sa dublati cantitatea pentru a face mai multa mamaliga, puteti pune 200 ml apa sau lapte, tarate de ovaz 4 linguri (60 gr.), iar pentru a nu mari valoarea carbohidratilor si a nu depasi portia de tarate de ovaz pentru 2 zile de croaziera, mai puneti gris fara carbohidrati in functie de cat de consistenta doriti sa iasa, mai moale sau mai tare.
De regula grisul ca si cel normal se adauga in ploaie, treptat amestecand continuu pana ajungeti la consistenta dorita.
Iese mai multa mamaliga si veti avea o valoare mai scazuta a carbohidratilir. Mie asa cum va spuneam imi place foarte mult mamaliga si fac aceasta reteta pentru doua zile (croaziera).
Mod de preparare:
Laptele/apa se pune la fiert intr-o cratita antiaderenta cu putina sare, cand incepe sa fiarba se adauga treptat tarata de ovaz amestecand continuu cu un tel pentru a nu se lipi.
Adauga boiaua sau turmenicul daca vrei putina culoare 😉
Tarata se hidrateaza si fierbe foarte repede cca. 5-7 min., se stinge focul, se adauga branza si se amesteca pana se incorporeaza.
In varianta inmultita cu gris nocarb, dublati cantitatea de apa, iar cand tarata fierbe la foc mic, adaugati-l in ploaie, treptat, amestecand continuu pana la consistenta dorita. Adaugarea de branza cremoasa degresata este optionala, dar mie imi place foarte mult pentru ca face mamaliga foarte cremoasa.
Vrei sa te rasfeti 😉 aseaza mamaliga fierbinte in fome speciale sau boluri, niveleaza si asteapta putin pana ce se intareste putin.
Iar daca ti-e pofta si nu ai rabdare de plating 😛 pur si simplu mananca din castron caci te vei indragosti de ea iremediabil 😀
Mamaliga din tarate de ovaz se poate consuma in dieta Dukan incepand cu etapa Croaziera atat in zilele de proteina & legume (PL) cat si in zilele de proteina pura (PP). Pentru etapa Atac inlocuiti laptele cu apa plata.
Nu, nu, nu este o prajitura, este mamaliga 😛 Daca ii punem putina aroma si indulcitor iese intr-adevar o prajitura gustoasa, sanatoasa si frumoasa ca aspect, cu care putem pacali pofta de dulce rapid 😉 in locul turmenicului pudram cu scortisoara macinata si gata desertul minune !
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
7 Comentarii