Dukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERAFELURI PRINCIPALE

OSTROPEL de curcan (Low carb/ Low fat)

OSTROPEL de curcan (Low carb/ Low fat)

Am tot citit pe ici pe colo, crezand ca am sa gasesc ceva mai special pentru aceasta mancare.

Am priceput ca orice idei ti-ar veni pe langa reteta clasica, in principiu este un preparat cu carne de pasare, sos de rosii si usturoi.

Ingrediente:

  • pulpa de curcan
  • 1 kg rosii proaspete
  • 2-3 foi de dafin
  • cimbru uscat
  • 100 ml vin rosu
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin (optional)
  • sare, piper
  • 5-6 catei de usturoi

Mod de preparare:

Am indepartat pielea de la o pulpa de curcan si am oparit carnea, dupa care am aruncat apa.

Intr-o oala cu apa rece am pus carnea la fiert cu tot cu os pentru o mai buna savoare, un morcov si o ceapa despicata in doua.

Intre timp, m-am ocupat de rosii, sa nu credeti ca m-am complicat cu cine stie ce “masinarii” de genul celor speciale cu site pentru suc de rosii, pur si simplu am taiat rosiile bucati si le-am pus in robot. Si-a facut treaba foarte bine caci nu am gasit nici urma de seminte sau coaja.

2

Sucul de rosii l-am pus intr-o cratita la fiert cu o lingura ulei de masline extravirgin (optional), foile de dafin, cimbru pentru aroma, un pahar de vin rosu (100 ml.) si am potrivit de sare si piper.

3

Cand sucul a fiert si a scazut suficient cat sa elimine apa din rosii, am adaugat carnea si o parte din supa (cca. 400 ml.) in care aceasta a fiert, depinde cat de consistent doriti sa iasa ostropelul. Am lasat totul la foc domol inca 20 min. sa scada cat mi-am dorit, dupa care am adaugat usturoiul pisat.

4

Or, daca la ostropel nu are cum sa lipseasca carnea de pasare, rosiile si usturoiul, in opinia mea nu are cum sa lipseasca nici o mamaliguta.

Asa ca am pus repejor si de o mamaliga, am presarat patrunjel verde tocat si credeti-ma a fost un pranz pe cinste.

Asa a iesit:

1

In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera – zile de proteina & legume (PL).

Pofta buna s-aveti !

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *