Am tot citit pe ici pe colo, crezand ca am sa gasesc ceva mai special pentru aceasta mancare.
Am priceput ca orice idei ti-ar veni pe langa reteta clasica, in principiu este un preparat cu carne de pasare, sos de rosii si usturoi.
Ingrediente:
- pulpa de curcan
- 1 kg rosii proaspete
- 2-3 foi de dafin
- cimbru uscat
- 100 ml vin rosu
- 1 lingura ulei de masline extravirgin (optional)
- sare, piper
- 5-6 catei de usturoi
Mod de preparare:
Am indepartat pielea de la o pulpa de curcan si am oparit carnea, dupa care am aruncat apa.
Intr-o oala cu apa rece am pus carnea la fiert cu tot cu os pentru o mai buna savoare, un morcov si o ceapa despicata in doua.
Intre timp, m-am ocupat de rosii, sa nu credeti ca m-am complicat cu cine stie ce “masinarii” de genul celor speciale cu site pentru suc de rosii, pur si simplu am taiat rosiile bucati si le-am pus in robot. Si-a facut treaba foarte bine caci nu am gasit nici urma de seminte sau coaja.
Sucul de rosii l-am pus intr-o cratita la fiert cu o lingura ulei de masline extravirgin (optional), foile de dafin, cimbru pentru aroma, un pahar de vin rosu (100 ml.) si am potrivit de sare si piper.
Cand sucul a fiert si a scazut suficient cat sa elimine apa din rosii, am adaugat carnea si o parte din supa (cca. 400 ml.) in care aceasta a fiert, depinde cat de consistent doriti sa iasa ostropelul. Am lasat totul la foc domol inca 20 min. sa scada cat mi-am dorit, dupa care am adaugat usturoiul pisat.
Or, daca la ostropel nu are cum sa lipseasca carnea de pasare, rosiile si usturoiul, in opinia mea nu are cum sa lipseasca nici o mamaliguta.
Asa ca am pus repejor si de o mamaliga, am presarat patrunjel verde tocat si credeti-ma a fost un pranz pe cinste.
Asa a iesit:
In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera – zile de proteina & legume (PL).
Pofta buna s-aveti !
0 Comentarii