Chiar daca avem intentia de a-l considera un preparat festiv pentru masa de sarbatoare, nu este necesar sa asteptam ca sarbatorile sa vina, caci vremea lor nu este inca ! Sa ne bucuram de vara si de ce nu … de un dulce care s-o sarbatoreasca si pe ea.
Dieta, dieta, dieta, dar de sarbatori religioase, mai tot omul da iama in preparate clasice la care se foloseste mult zahar si faina alba ce denota clar o incarcatura glicemica crescuta, asa ca va indemn sa incercati aceasta reteta delicioasa inspirata de pe un grup FB, si-i zic cozonacul Maiei.
Ingrediente:
- 4 oua
- 4 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 6 linguri lapte praf degresat
- 1 lingura faina de soia degresata
- 1 lingura gluten de grau
- 1 lingurita faina de konjac
- 1 plic praf de copt
- 100 ml lapte degresat
- indulcitor dupa gust
- aroma gel cozonac
- aroma gel nuci
- esenta de rom
Mod de preparare:
- mixam oualele intregi cu indulcitorul, dupa care incorporam ingredientele unul cate unul pana cand omogenizam bine compozitia
- la final compozitia fiind foarte vascoasa adugam laptele
- ¾ din compozitie turnam intr-o tava de silicon sau una tapetata cu hartie de copt, iar in restul de ¼ adaugam cacao si esenta de rom, amestec ce se toarna in continuare, la suprafata
- coacem la cuptorul preincalzit 180 grade cca. 1 ora
Deci sa ne satisfacem pofta de cozonac pana la iarna !
In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera.
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
0 Comentarii