Stiti voi gogosile acelea care sunt goale inauntru?! Da, sunt grozave caci se pot umple cu diverse si nu trebuie sa arunci miezul 😉 Cam asta am reusit eu sa obtin ticluind aceasta reteta si sunt foarte incantata de rezultat, trebuie musai sa o incercati 🤗
Ingrediente :
- 600 ml apa calduta
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 ou
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita indulcitor
- 2 plicuri drojdie uscata
- 80 grame (8 linguri) lapte praf degresat
- 25 grame (2,5 linguri) Faina Mix de fibre fara carbohidrati
- 75 grame (5 linguri) faina integrala de grau ( ovaz sau secara )
- 100 grame (10 linguri) tarate de ovaz
- 35 grame (2 linguri) faina de bambus
- 40 grame (5 linguri) tarate de psyllium
Optional :
Puteti adauga si cascaval light ras sau ierburi aromate 😉
Mod de preparare :
Amestecam toate ingredientele uscate inclusiv seminte daca dorim, intr-un bol incapator.
Setam masina de paine la programul pentru framantare + dospire, special pentru aluat fara coacere, doar framantare si dospire.
Daca nu aveti masina de paine il puteti framanta si manual, insa trebuie sa-l lasati bine la dospit in mediu propice.
Turnam apa calduta, uleiul si adaugam oul.
Adaugam jumatate din amestecul incredietelor uscate, peste care punem sarea si indulcitorul.
Continuam cu restul de amestec uscat si la final drojdia.
Este important ca drojdia sa nu intre in contact cu sarea de aceea am pus la mijloc sarea si indulcitorul.
Cand masina de paine a terminat programul, scoatem aluatul si il portionam in cate bucati dorim. Eu am facut 8 chifle de marime medie, insa puteti face si baghete sau 2 – 3 chifle mai mari.
Se umfla grozav, faptul ca au o crusta crocanta iar miezul este aerat si mai putin cantitativ fata de chiflele dense, se pot umple cu diverse mancaruri. Va pot servi chiar ca bol pentru supe sau ciorbe 😋
Un galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte degresat ne ajunge sa ungem chiflele si sa lipeasca semintele, daca doriti sa presarati peste chifle. De regula asa procedez, dar nu mai aveam rabdare, eram foarte curioasa sa vad ce-o sa iasa, deci de data asta nu le-am uns. Am pulverizat cate un puf de ulei spray (masline sau rapita ce va place sau ce aveti la indemana) si am lipit cateva seminte peste chifle la repezeala 😜
Imi fac mea culpa, dar nici foto pas cu pas asa cum v-am obisnuit, nu am facut. Dar, aveti destule aluaturi la masina pe acest blog si cu siguranta veti gasi procedeul simplu de modelare chifle. De ex. reteta de chifle dense pe care o gasiti AICI.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade cca. 45 min. fara sa deschidem cuptorul. Scadem apoi temperatura la 180 grade si mai coacem inca 30 – 45 min. in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumenesc. Veti observa ca se umfla foarte frumos, lasati spatiu intre ele sa nu se lipeasca. Chiar daca se ating, pana la urma nu-i problema, caci se desprind usor una de cealalta fara sa stricati nimic.
In dieta Dukan se pot consuma in etapa Croaziera. Alegeti lapte praf degresat ≤ 1% grasime, seminte de chia (1 lingura/zi permise) si inca un tip de seminte din cele pe care le-am enumerat mai sus (1 lingura/zi tolerate) si puteti consuma o singura persoana in 5 zile aceste chifle. Astfel va asigurati portia de tarate de ovaz zilnica (2 linguri/zi), fara sa depasiti nici cantitatea zilnica de ingrediente tolerate, pentru ca nu veti avea ca ingrediente tolerate decat faina integrala si al doilea tip de seminte pe care-l alegeti.
Parerea mea este ca-i o alternativa sanatoasa fata de ce cumparam din comert, unde culoarea unei paini integrale sunt convinsa ca nu este data de tarate in proportie de 100% 😉
Am taiat capacul la o chifla de pofta, pentru ca mirosea prea bine si mi-a placut gustul cat si coaja crocanta. Nu va mai zic cat de incantata am fost de interior si imediat mi-a zburat gandul la o viitoare reteta cu diverse umpluturi in aceste chifle 😍
Taiata chifla dupa ce s-a racit nu este umeda la interior. Asadar nu va recomand ca la orice paine normala din faina sa „stricati” chifla si sa o taiati calda.
Asadar, eu sunt foarte incantata de chiflele acestea care nu au deloc gluten adaugat si va invit si pe voi sa le incercati. Sunt foarte satioase, si gustoase!
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.
Pofta buna s-aveti !
Data viitoare, pentru ca tot v-am pomenit de gogosi goale, voi incerca sa fac aluatul dulce si aromat, iar la final sa umplu „gogosile” cu gem, piure de fructe, crema de vanilie/ciocolata sau ce-mi mai trece prin cap 😜
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii