DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERA

Chocolate Crinkle Cookies (Fara faina alba/ Sugar Free/ Low Carb/ Low Fat)

Chocolate Crinkle Cookies (Fara faina alba/ Sugar Free/ Low Carb/ Low Fat)

O scuza pentru a manca unul din alimentele tale preferate?

Pentru mine, asta inseamna ciocolata!😂

Nu am apucat de sarbatori sa prepar acesti biscuiti deliciosi desi imi propusesem pentru masa de Craciun. Mi-am zis ca nu este niciodata timpul trecut, pentru un desert delicios fara zahar. Mai ales ca imi stateau in minte de ceva timp sa incerc sa-i prepar intr-o varianta cat mai originala, cat mai slaba in grasimi si carbohidrati, dar mai ales in varianta fara zahar si faina alba din grau, basca sa reduc si untul atat de mult 😋 Greu, cam greu … mi-am spus din prima 🤔 Chiar visam la crinkles 😅 nu eram sigura daca eliminand, inlocuind sau reducand cantitati din reteta clasica, o sa-mi iasa efectul de crapat dar mai ales textura.🙄😏

Insa, daca am scris reteta, sa fiti siguri ca sunt foarte bucuroasa si ma mandresc oarecum, caci am reusit sa adaptez cantitati si ingrediente inca sa va asigur ca sunt niste biscuiti super deliciosi. 😍 Unde mai pui, ca am avut doar doua incercari, care au iesit comestibile amandoua.

Prima incercare a fost cu ingredientele date mai jos, dar in care am folosit doar un ou. Biscuitii mei desi s-au crapat, erau moi in interior si crusta crocanta, foarte gustosi, fix cum imi doream, totusi textura mi s-a parut prea densa si satioasa, te saturai din 2 bucati.😜

A doua incercare, pe care vi-o recomand caci mi-au placut foarte mult, este varianta cu 3 oua, cea care am hotarat sa o las si aici pe blog. Biscuitii au iesit de vis si ca aspect si ca gust, dar si textura. Moi la interior si crocanti la exterior, ce sa mai zic, crapati au iesit, tot ce-mi doream. 😍😋

Ingrediente:

Mod de preparare:

Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea.

Ciocolata si untul, ambele taiate in bucatele, le punem intr-o craticioara la topit la bain-marie.

Luam craticioara de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Mixam ouale cu cele 75 grame de indulcitor, pana obtinem o spuma deschisa la culoare. Adaugam si indulcitorii cu arome si mai mixam putin pentru a incorpora.

Adaugam ciocolata si untul pe care le-am topit pe baie de abur (sa fie usor calduta).

Amestecam cu o spatula si omogenizam, apoi adaugam in 3-4 transe faina amestecata cu praful de copt si sarea. Amestecam cu spatula pana incorporam si faina.

Crema obtinuta o lasam la frigider minim 2 ore sau chiar peste noapte.

Formam bilute de marimea unei nuci (cca. 20 grame) pe care le asezam pe o farfurie usor unsa cu ulei de cocos, sau unt topit (eu am pulverizat pe farfurie un puf din spray). Am facut asta pentru a nu se lipi bilutele de farfurie. Punem farfuria cu bilute la frigider pana preincalzim cuptorul (cca. 10 min.). Mi-au iesit 24 buc. Daca tava in care le coaceti va incape in cuptor, puteti aseza bilutele direct in tava tapetata cu hartie de copt.

Putem (optional) sa le tavalim prin indulcitor natural cu aroma de rom si sa le punem direct in tava tapetata cu hartie de copt.

De ce spun optional? Pentru ca pasul cu tavalire bilutelor, nu face decat sa idulcesca mai mult biscuitii, intrucat indulcitorul oricum se topeste in cuptor de la caldura si umiditate. Este singurul inconvenient fata de zaharul cristal sau cel pudra. Eu am preparat acesti biscuiti in ambele variante si tavalite bilutele prin inducitor dar si fara. Nu veti obtine efectul zaharului pudra!

Dar asta nu ma impiedica sa prepar si sa mananc acesti biscuiti deliciosi, pentru ca, veti vedea la final, trebuie doar sa-i pudram cu indulcitor pudra pentru a obtine efectul scontat.

Va sfatuiesc sa gustati din aluat si daca va place mai dulce, ori adaugati in aluat mai mult indulcitor, ori nu sariti peste pasul cu tavalitul bilutelor.

Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem biscuitii crinkles in cuptorul preincalzit la 190 grade Celsius, cuptor electric cu convectie (incalzire sus-jos fara sa activati ventilatia) pe treapta din mijloc doar 14 minute, in felul ulrmator:

  • primele 9 minute la o temperatura asa cum am spus de 190 grade Celsius, pentru ca desi in retetele clasice se specifica a se coace la 165-170 grade, din proprie experienta va spun ca trebuie fortata coacerea rapida ca sa crape.
  • dupa cele 9 minute la 190 grade, scadeti temperatura cuptorului la 170 grade si mai coaceti fursecurile inca 5 minute.

La cuptorele pe gaz, coacerea va recomand sa o faceti la 180 grade Celsius, doar ca o sa dureze pana la cca. 17 minute, in fuctie de cuptorul fiecaruia, cat de „obosit” este, cat de etans se inchide usa, etc.

Daca biscuiti nu se crapa pana in minutul 9, scoateti tava si loviti usor cu ea de blat (masa) de 2-3 ori. Acest lucru ajuta la raspandire, la crapare. Reveniti apoi cu tava in cuptor inca 5 minute, asa cum am specificat la 170 grade Celsius.

Nu coaceti mai mult acesti biscuiti, chiar daca vi se par moi si fragili. Interiorul lor trebuie sa semene cu cel al unei negrese. Veti vedea ca se vor intari la suprafata pe masura ce se racesc. Specificul lor nu este doar sa aiba aspect crapat, ci sa ramana moi si ciocolatoase in mijloc.

Scoatem tava din cuptor si ii lasam sa se racoreasca in tava.

Apoi ii transferam pe un gratar de racire sau o farfurie, pana la racirea completa si ii pudram cu indulcitor pudra. Mi-au iesit 24 buc, dar evident ca nu aveam rabdare si am mancat din ei pana sa le fac poze. 🤣😋

In dieta dukan, biscuitii crinkles pot fi consumati incepand cu etapa croaziera, de catre o singura persoana in 5 zile.

Contin 2 ingrediente tolerate, calculate pentru aceste 5 zile de consum: faina integrala si ciocolata neagra.

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.🤗

Sper sa va placa aceasta reteta, sa o pregatiti si savurati cu drag.😍

Mie imi place sa mananc aceste fursecuri de ciocolata sorbind din cafea. ☕

Puteti pastra biscuitii intr-o casoleta/borcan inchis ermetic, pana la 7 zile, vor ramane prospeti si deliciosi.

Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!

Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *