Dukan CROAZIERAFELURI PRINCIPALEGUSTARIPAINE/PIZZA/PASTE

CHEC aperitiv (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

CHEC aperitiv (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

Checul aperitiv este un preparat care seamana cu un chec, insa contine si elemente specifice aperitivelor : legume, branzeturi sau produse pe baza de carne.

In principiu se pot folosi combinatii multiple, se pare ca puteti recicla ingredientele pe care le aveti prin frigider si nu mai stiti ce sa faceti cu ele. Asta evident, in functie de obiceiurile pe care le-ati dobandit in timp privind cumparaturile. Eu de regula nu am acest obicei sa cumpar cu duiumul si ma trezesc la un moment dat ca mi-ar mai trebui cate ceva.😊 Asa se intampla ca am facut acest chec cu gandul si parerea de rau, ca nu aveam prin frigider un ardei gras rosu si ar fi mers de minune.😋 Nicio problema! Data viitoare punem mai multe combinatii si de fiecare data, rezultatul o sa fie pe masura.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Trebuie sa va spun ca am facut mai intai o tigaie picanta, dar ingredientele se pot adauga si fara sa le inabusiti cum am facut eu. Mie imi place aceasta varianta pentru ca, atat carnurile cat si legumele inmuiate fiind, permit felierea checului cu mare usurinta, fara ca acesta sa se faramiteze. Cu alte cuvinte, se imprietenesc atat de bine cu aluatul, incat veti vedea ca vor da o aroma si un gust aparte.

Mai intai feliem si tocam cubulete: ceapa, ciupercile si crenvurstii.

Puteti sa mai folositi si morcov, ardei gras sau masline, etc. In locul crenvurstilor wudy, puteti alege pastrama de la producatori (cat mai slaba in grasime) fara adaos de ingrediente dubioase: zahar, dextroza, glucoza sau alte nebnii, etc. Alegeti cat se poate de clean. 🥰 Chiar si friptura ramasa de la o masa anterioara, poate fi taiata cubulete si folosita la aceasta tigaie, mai mult sau mai putin picanta, in functie de preferintele fiecaruia.

Intr-o tigaie antiaderenta punem cele 2-3 linguri ulei de masline, legumele taiate si crenvurstii (sau carnea pe care vreti sa o folositi).

Le punem in tigaie pe toate odata, nu ne dorim ca uleiul sa se incinga singur si sa obtinem astfel calirea (prajirea) propriuzisa. Vrem doar sa inabusim si sa inmuiem legumele nu vrem prajire (caci nu este sanatoasa 😁)

Nu este necesar sa punem apa, chiar daca nu dorim calire (prajire) caci ciupercile isi vor lasa suficienta apa. Trebuie doar sa avem focul potrivit la aragaz si sa tinem tigaia acoperita cu capac, amestecand din cand in cand usor, astfel inabusind totul pana se inmoaie. Am gatit asa cca. 10 minute.

Daca dupa gatirea tigaii picante mai aveti lichid (in functie de legumele pe care le folositi voi), mai gatiti cateva minute fara capac pentru ca acesta sa se evapore. In situatia in care legumele pe care le folositi voi nu contin suficienta apa, pueti adauga si putina apa pentru a ajuta la gatirea lor pana la inmuiere, dupa care, luati capacul si sa lasati pana ce lichidul se evapora.

Tragem tigaia de pe foc si o condimentam dupa bunul plac. Eu am folosit fulgi de rosii uscate, fulgi de ardei iute, usturoi pudra, piper, oregano si busuioc.

Cantarim si amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina integrala, taratele de ovaz macinate, proteina din soia, un praf de sare si praful de copt. Daca agreati ca mine ierburile uscate 😁 adaugati si in acest amestec oregano si busuioc, eu am pus cate 1/2 lingurita din fiecare.

Cele 5 oua le separam – albusul de galbenus. Peste amestecul de ingrediente uscate adaugam galbenusurile si laptele lichid (cele 300 grame).

Amestecam bine cu un tel si apoi adaugam tigaia picanta pregatita inainte.

Adaugam si cascavalul ras, apoi amestecam copozitia cu o spatula. Puteti adauga si mozzarella light, dar veti adauga un ingredient tolerat retetei.

Nu va speriati daca compozitia vi se pare groasa.

Batem spuma tare cele 5 albusuri de ou cu un praf de sare.

Adaugam in 3-4 transe spuma de albus peste compozitie si amestecam cu o spatula.

Veti observa placut surprinsi cum compozitia noastra incepe sa se aereze si sa devina tocmai buna pentru a fi turnata in tava.

Vedeti si in imagine cum compozitia a crescut in volum, pentru ca spuma din albus de ou o aereaza.😍

Turnam compozitia in tavile in care alegem sa coacem checul aperitiv. Eu am doua tavi de chec din otel, foarte calitative cu invelis antiaderent si dimensiuni de 18 x 9 cm, fara sa fie necesar sa tapetez cu hartie de copt, am pulverziat doar putin ulei de cocos. Puteti folosi ulei de rapita sau ulei de masline. Puteti coace in vas de yena termorezistent sau in orice alte tavi pe care le puteti tapeta cu hartie de copt.

Compozitia ramasa am pus-o in 3 tavite din aluminiu pentru briose. 😍

Am presarat deasupra si putin condiment cu rosii uscate, busuioc si usturoi, puteti presara si cascaval ras.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cuptor cu convectie (incalzire sus-jos cu ventilatie) pe treapta din mijloc cca. 60 min. Pentru cuptorul clasic cu gaz, mariti temperatura la 190 grade C, posibil sa dureze coacerea mai mult cu vreo 10 minute, in functie de cuptorul fiecaruia.

Voila! Checul aperitiv creste foarte frumos si nu se “prabuseste”😍

O alternativa sanatoasa, fie cald, fie rece, checul aperitiv te scoate din impas. Il poti lua la serviciu ca pachetel sau il poti manca acasa fie ca atare, fie in alte combinatii pe post de paine.

Lasam putin sa se racoareasca tavile, apoi scoatem checul si-l asezam pe gratar. Nu lasati checul in tavi pana la racirea definitiva pentru ca se formeaza condens si se umezeste.

In dieta dukan, tot ce vedeti aici in imagini (2 checuri si 3 briose) deci toata compozitia rezultata din reteta data, se poate consuma de catre o singura persoana in 3 zile incepand cu etapa croaziera, in zilele cu alternata de proteine + legume (PL). Contine ca ingredient tolerat doar faina integrala, calculata pentru o singura persoana pentru 3 zile. Si astfel ti-ai consumat portia de ingrediente tolerate pentru cele 3 zile de consum. Basca, ca am calculat si tarata de ovaz ca sa o poti consuma mancand acest chec tot pentru 3 zile. Deci, nu mai consumi portia de tarate de ovaz, obligatorie in dieta dukan.

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.🤗

Sper sa va placa aceasta reteta si sa o pregatiti si savurati cu drag.

Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *